به گزارش کیوسک خبر به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه کلمبیا، دانشمندان در پژوهش جدیدی، زمینه را برای توسعه آزمایشهای بسیار حساس پادتن فراهم کردهاند تا بررسی همه انواع کروناویروس انسانی از جمله انواع جدید آن فراهم شود. شاید این آزمایشها بتوانند امکان تفکیک واکنشهای ایمنی ناشی از عفونت و واکسیناسیون را ممکن سازند.
دانشمندان “دانشگاه کلمبیا” (Columbia University)، آرایهای موسوم به “HCoV-Peptide” ابداع کردهاند که سه میلیون نشانگر ایمنی روی یک تراشه شیشهای را در بر میگیرد و پروتئینهای همه انواع کروناویروس شناخته شده انسانی را پوشش میدهد. این گروه پژوهشی با همکاری “دانشگاه سون یات سن” (SYSU) چین، ۲۹ نشانگر ایمنی ویژه کروناویروس را شناسایی کردند. این نشانگرهای ژنتیکی که همان پپتیدها هستند، امکان آزمایش برای نظارت و تشخیص را فراهم میکنند. آزمایشهای کنونی کروناویروس ممکن است نتایج کاذبی را ارائه کنند زیرا واکنش مشابهی را نسبت به ویروسهای عامل سرماخوردگی نیز نشان میدهند.
پژوهشگران برای توسعه آرایه HCoV-Peptide، ابتدا نمونههای خون افراد مبتلا به کروناویروس بدون علامت، خفیف یا شدید را تجزیه و تحلیل کردند و همه افراد مورد آزمایش از جمله افراد سالم و افراد مبتلا به کروناویروس را تحت کنترل قرار دادند.
تجزیه و تحلیل همه ۱۷۰ هزار پپتید مربوط به کروناویروسهای انسانی شناخته شده، به ارائه ۲۹ پپتید انجامید که قویترین و خاصترین واکنش را نسبت به کروناویروس داشتند.
پژوهشگران در مرحله بعد، آزمایش خود را با استفاده از دومین مجموعه نمونههای خون از جمله خون افرادی که کروناویروس آنها تایید شده بود، کسانی که دارای پادتن کروناویروس انسانی هستند و افراد سالم، مورد تایید قرار دادند.
میزان حساسیت این آزمایش جدید، ۹۸ درصد بود. نشانههای ایمنی، از هشت روز پس از آغاز کووید- ۱۹ تا شش یا هفت ماه پس از عفونت وجود داشتند.
“نیشچای میشرا” (Nischay Mishra)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این کار به ما و پژوهشگران دیگر امکان میدهد تا آزمایشهای خون ساده و کمهزینهای ابداع کنیم که میتوانند دادههای مورد نیاز را ارائه دهند.
این پژوهش، در مجله “Nature” به چاپ رسید.
انتهای پیام
https://www.kioskekhabar.ir/?p=68942