
در جریان نشست مشترک مدیران ارشد سازمان غذا و دارو با مسئولان منطقه آزاد ماکو، ظرفیتها و زیرساختهای منطقه در حوزه سلامت، ایمنی غذایی و نظارت بر کالاهای سلامتمحور مورد بررسی قرار گرفت. در این رویداد که با محوریت تفویض اختیار، تقویت نظارت، و ارتقاء همکاریهای بینبخشی برگزار شد، بر لزوم الگوسازی منطقه آزاد ماکو در رعایت استانداردهای جهانی و حمایت از تولید ایمن و شفاف تأکید شد.
به گزارش کیوسکخبر به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو، در راستای ارتقای سطح سلامت و بهداشت عمومی و بررسی ظرفیتها و زیرساختهای موجود، جمعی از مدیران ارشد سازمان غذا و دارو با حضور در منطقه آزاد ماکو از مدیریت غذا و داروی این منطقه بازدید کردند.
در این نشست که با حضور حسین گروسی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، عباس مهدیزاده مدیرکل دفتر راهبری و پایش امور استانهای سازمان غذا و دارو، مهدی انصاری رئیس اداره کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی و هاله سمیعی معاون اداره کل فرآوردههای غذایی و معاونت های غذا و داروی ارومیه و تبریز و مدیران غذا و داروی مناطق آزاد ماکو،ارس واروند برگزار شد، موضوعات مهمی چون تفویض اختیار، کنترل کیفی، مبارزه با قاچاق کالا، و ارتقای سطح نظارت بر محصولات سلامتمحور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گروسی: سلامت مردم و تسهیل فرایندها در اولویت است
حسین گروسی در این نشست با تاکید بر اولویت سلامت مردم، گفت: ما آماده همکاری در تمام زمینهها با سازمان غذا و دارو هستیم. سلامت مردم، هوا، مواد غذایی و محصولات بهداشتی برای ما در اولویت قرار دارد و از هر اقدامی که موجب بهبود وضعیت شود، حمایت میکنیم.
وی با اشاره به لزوم تبعیت از شاخصهای بینالمللی در حوزه امنیت غذایی افزود: محصولات تولیدی در منطقه آزاد باید مطابق با استانداردهای جهانی باشد. در طرح جامع منطقه آزاد ماکو نیز به این موضوعات توجه شده است.
گروسی همچنین با انتقاد از وضعیت گمرک بازرگان گفت: گمرک فعلی در شأن جمهوری اسلامی بهعنوان پیشانی ورودی کشور نیست و بارها اعلام کرده ایم که سازمان منطقه آزاد آماده ساماندهی و رفع مشکلات این گمرک می باشد.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو تأکید کرد: مناطق آزاد نباید محلی برای قاچاق، رانت و فرار مالیاتی تلقی شوند. ما قصد داریم در ماکو الگوسازی کنیم و با بهرهگیری از توان بخش خصوصی، فرایندها را در همه حوزهها تسهیل کنیم.
مهدیزاده: تفویض اختیار و شفافیت در اولویت سیاستهای سلامت
عباس مهدیزاده نیز با تاکید بر لزوم تفویض اختیار به مناطق آزاد گفت: «در سال حمایت از سرمایهگذاری و تولید، بر اساس زیرساختها و شفافیتهای منطقه، آماده واگذاری اختیارات لازم به ماکو هستیم. نظارت بر کالاهای سلامت، ثبت، کدگذاری و اتصال به سامانههای ردیابی، از مهمترین ملزومات این فرایند است.
وی افزود: ضروری است کالاهای سلامت وارد شده به منطقه، ردیابیپذیر باشند و با تعریف کد اختصاصی و اتصال به سامانههای ملی، نظارت کامل بر ورود و مصرف آنها اعمال شود. هدف ما حمایت از منطقه و ایجاد مدلی متفاوت و جذابتر از سرزمین اصلی است.
انصاری: حمایت از آزمایشگاهها؛ پیشنیاز تضمین کیفیت
در ادامه، دکتر مهدی انصاری بر نقش کلیدی آزمایشگاهها در تضمین کیفیت محصولات تأکید کرد و افزود: «کنترل کیفیت تنها یکی از حلقههای زنجیره سلامت است. باید به نحوه تولید، مواد اولیه و شرایط ساخت کالاها نیز توجه شود. حمایت از آزمایشگاههای کنترل کیفیت، بهویژه در بخش خصوصی، باید در دستور کار قرار گیرد.»
وی با بیان اینکه سلامت مردم وابسته به ایمنی محصولات سلامتمحور است، گفت: «برای تأمین این ایمنی، باید آزمایشگاهها را توانمند کنیم و زمینه پایداری اقتصادی آنها را نیز فراهم کنیم.»
سمیعی: مقابله با قاچاق و کالای مسافری نیازمند همکاری جدی است
هاله سمیعی نیز با اشاره به چالش ورود کالای مسافری و قاچاق به مناطق آزاد، بر اهمیت ردیابی و ثبت کالاهای وارداتی تاکید کرد و گفت: «یکی از دغدغههای جدی ما ورود بیضابطه کالاهاست. لازم است مناطق آزاد در مقابله با این روند با سازمان غذا و دارو همکاری کامل داشته باشند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رصد دقیق کالاهای وارداتی، شفافسازی مسیر توزیع و افزایش هماهنگی میان گمرک و سامانههای ردیابی میتواند مانع از ورود کالاهای ناسالم یا غیرمجاز به کشور شود.
این نشست با تشکیل کارگروه بررسی تخصصی عملکرد و تفویض اختیار مناطق آزاد و سخنرانی مدیران غذا و داروی مناطق آزاد ماکو، ارس و اروند به کار خود پایان داد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=262075