×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
آمریکایی‌ها شبانه و بدون اطلاع بگرام را ترک کردند/ آنچه به جا مانده+ تصاویر

به گزارش کیوسک خبر به نقل از خبرگزاری آسوشتیدپرس، ارتش افغانستان روز دوشنبه با انتشار تصاویری از داخل پایگاه هوایی بگرام نگاهی اجمالی و بی‌سابقه به آنچه که مرکز جنگ آمریکا برای براندازی طالبان و القاعده گفته می شد، ارائه داد.

تصاویر منتشر شده از داخل و محوطه بگرام نشان می‌دهد که این پایگاه همانند یک شهر کوچک است که از سوی ناتو و آمریکا استفاده می‌شد. این پایگاه فوق العاده شامل مسیرهای متصل کننده سربازخانه‌ها و ساختمان‌هایی شبیه به آشیانه هواپیماست. دو باند فرودگاه و بیش از ۱۰۰ پارکینگ برای جنگنده‌ها وجود دارد که دیواره‌هایی محکم دارند که در برابر انفجار مقاوم هستند. یکی از باندهای فرودگاهی ۳۶۶۰ متر طول دارد و در ۲۰۰۶ ساخته شده است. یک سالن استراحت، یک بیمارستان ۵۰ تختخوابی و چادرهای بزرگ حاوی وسایلی چون مبلمان نیز در پایگاه وجود دارد.

ژنرال میر اسدالله کوهستان، فرمانده جدید بگرام گفت: شایعاتی شنیدیم مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها بگرام تخلیه کردند و در نهایت ساعت ۷ صبح روز دوشنبه متوجه شدیم که این قضیه که آنها از بگرام رفتند، صحت دارد. آمریکایی‌ها ۳.۵ میلیون قلم جنس از خود بجای گذاشتند که شامل ده‌ها هزار بطری آب، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، وعده‌های غذایی آماده نظامی، تلفن و درها و پنجره‌های سربازخانه هاست.

وی ادامه داد: یکی از با ارزش‌ترین چیزهایی که آمریکایی‌ها از خود برجای گذاشتند هزاران خودروی غیرنظامی است که البته بسیاری از آنها سوئیچ ندارند و همچنین صدها خودروی زرهی هم در داخل پایگاه هست. تسلیحات سبک و مهمات نیز بر جای مانده اما تسلیحات سنگین را با خود برده‌اند. مهماتی را که نمی خواستند برای نیروهای افغان بگذارند، یک روز پیش از ترک پایگاه منفجر و منهدم کردند.

“سانی لگت”، سخنگوی ارتش آمریکا به شکایت‌های بسیاری از سربازان افغان که این پایگاه به آنها واگذار شده، توجهی نکرد و تنها به بیانیه اخیر درباره بگرام اشاره کرد؛ در این بیانیه آمده است: انتقال کنترل بسیاری از پایگاه ها پس از اعلام اواسط آوریل سال جاری میلادی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در خروج آخرین نیروهای آمریکایی از افغانستان به جریان افتاد.

این سخنگو همچنین در این بیانیه گفت، خروج نیروهای آمریکایی از بگرام با رهبران افغانستان هماهنگ شده بود.

به گفته مقام‌های ارتش افغانستان، پیش از آنکه ارتش بتواند کنترل بگرام را که درست یک ساعت با کابل فاصله دارد، به دست بگیرد، این پایگاه هوایی از سوی گروهی کوچک از غارتگران مورد هجوم واقع شد و آنها سربازخانه‌ها را یکی پس از دیگری مورد غارت قرار دادند و پیش از آنکه ارتش آنها را بیرون کند، انبار بزرگ چادرها را مورد هجوم خود قرار دادند.

یکی از سربازان افغان گفت: نخست فکر کردیم آنها از اعضای طالبان هستند. ارتش آمریکا از فرودگاه کابل تماس گرفت و گفت “ما در فرودگاه هستیم.”

ژنرال کوهستانی اصرار داشت که با وجود پیروزی طالبان در میدان جنگ، نیروهای امنیتی و دفاعی ملی افغانستان می‌توانند این پایگاه را که بسیار مستحکم است، حفظ کنند. این پایگاه هوایی همچنین یک زندان با ۵۰۰۰ زندانی دارد که اکثرشان طالبانی هستند.

جدیدترین حملات طالبان در حالی در افغانستان به وقوع می‌پیوندد که نیروهای ناتو و آمریکا این کشور را ترک می‌کنند. تا روزهای گذشته، اکثریت سربازان ناتو بی سر و صدا افغانستان را ترک کردند. آخرین نیروهای آمریکایی هم احتمالا تا زمان تکمیل توافق برای حفاظت از فرودگاه بین المللی کابل در افغانستان می‌مانند؛ انتظار می‌رود که این توافق با ترکیه باشد.
تحولات در بگرام در حالیست که نواحی شمالی در افغانستان یکی پس از دیگری به دست طالبان می‌افتد. در دو روز گذشته صدها سرباز افغان بجای نبرد در بربر شبه نظامیان از طریق مرز به تاجیکستان گریخته‌اند.
فرماندهی جدید بگرام گفت: در نبرد یکی رو به جلو می‌رود دیگری رو به عقب. ارتش افغانستان در استراتژی خود برای تمرکز بر نواحی استراتژیک دچار چالش است.
یکی از سربازان افغان که بابت ترک شب هنگام بگرام توسط سربازان آمریکایی عصبانی است، گفت: در یک شب آنها تمام حسن نیتی را که در این ۲۰ سال ایجاد کرده بودند، با ترک ناگهانی و دزدکی و بدون اطلاع دادن به سربازان افغان که در محوطه بیرونی پایگاه گشت می‌زدند، از بین بردند.
یک سرباز دیگر افغان که در هلمند و قندهار خدمت کرده، گفت: ظرف ۲۰ دقیقه پس از خروج مخفیانه سربازان آمریکایی، برق پایگاه قطع شد و پایگاه در تاریکی مطلق فرو رفت. این خاموشی ناگهانی برای غارتگران یک علامت بود. آنها از جهت شمال و با تخریب نخستین مانع وارد پایگاه شدند.
روز دوشنبه، سه روز پس از خروج آمریکایی‌ها از بگرام، سربازان افغان هنوز داشتند زباله‌ها شامل بطری های خالی آب معدنی، قوطی‌ها و سایر وسایل دور ریخته شده را که از سوی غارتگران باقی مانده بود، جمع می کردند.
ژنرال کوهستانی همچنین گفت، قریب به ۲۰ سال حضور آمریکایی‌ها و ناتو در افغانستان قابل تقدیر است اما حالا زمان آن رسیده که افغان‌ها خودشان آستین بالا بزنند. ما باید مشکلاتمان را خودمان حل کنیم. ما باید کشورمان را امن کنیم و یکبار دیگر کشورمان را با دست‌های خودمان بسازیم.

انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.