×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
ارز واردات مواد اولیه دارو نیمایی خواهد بود/ کمیسیون قیمت گذاری مانع زیان تولیدکنندگان دارو می شود

بهرام عین الهی با تاکید بر اینکه این کمیسیون متشکل از نمایندگانی از صنعت دارو، بیمه و… هستند، افزود: نحوه قیمت گذاری به وضعیت مصرف دارو بستگی دارد و منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان حفظ می شود.

به گزارش کیوسک خبر، در چند ماه گذشته گذشته بورس بازدهی حدود ۴۰ درصدی داشته و شاخص هم وزن بازدهی بالای ۵۰ درصد ثبت کرده که نشان دهنده حال روز خوب بورس ایران دارد، اما همه گروه های صنعتی در بورس شرایط یکسانی نداشته اند، برای نمونه گروه های فلزی، پتروشیمی و… به دلیل صادراتی بودن بازدهی بالایی را ثبت کرده اند و در مقابل وارداتی هم حداقل رشد را کسب کرده اند و همین موضوع باعث شده برخی تحلیلگران اعلام کنند که شرکت های وارداتی همچون دارویی ها به تبع اینکه با نرخ دلار هزینه آنها بالا رفته و از طرف دیگر دولت مجوز افزایش قیمت خیلی زیاد و متناسب با تورم را به آنها نمی دهد، به همین دلیل حاشیه سود چندانی نخواهند داشت.

وزیر بهداشت پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه شرکت های تولیدکننده دارو بعد از حذف ارز ترجیحی زیر فشار هزینه ها و گرانی واردات مواد اولیه قرار گرفته اند دولت چه سیاست حمایتی برای جلوگیری زیان این شرکت ها در نظر گرفته است، گفت: کمیسیون قیمت گذاری در سازمان غذا و دارو تشکیل شده که براساس هزینه های ارزی و همچنین نیاز جامعه داروها را قیمت گذاری می کنند و تلاش دارد که نه به مردم و نه تولیدکنندگان فشار هزینه ها وارد شود.
بهرام عین الهی با تاکید بر اینکه این کمیسیون متشکل از نمایندگانی از صنعت دارو، بیمه و… هستند، افزود: نحوه قیمت گذاری به وضعیت مصرف دارو هم بستگی دارد، برای نمونه وقتی داروی مشمول بیمه باشد مصرف آن بالطبع بالا می رود به همین دلیل با قیمت آن هم کمتر شود، اما در مجموع وضعیت متعادل در نظر گرفته می شود که تولیدکنندگان هم زیان نبینند.

او در پاسخ به اینکه تامین ارز مواد اولیه داروهای تولید داخل از مرکز مبادلات ارزی یا سامانه نیما خواهد بود؟ تصریح کرد: با توجه به اینکه طرح دارویار از سال گذشته آغاز شده و از همان زمان تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه تولید دارو و …از سامانه نیما تخصیص یافته هم اکنون هم همین روال ادامه داشته و سال آینده هم همچنان از این محل تخصیص ارز دارو اتفاق می افتاد.

دلایل عقب ماندگی گروه دارویی از رشد شاخص بورس
گروه دارویی از ابتدای پاییز تاکنون حدود ۲۰ درصد بازدهی و هنوز نتوانسته به میانگین رشد بازار نزدیک شود، از این رو می توان گفت یک پتانسیل خوبی در این موقعیت شاخص برای رشد خواهند داشت، اما در مقطع کنونی فعلا در حال درجا زدن هستند و شاید تخصیص منابع و ارز کافی برای واردات مواد اولیه می تواند محرک آغاز رشد گروه دارویی باشد.

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه گروه های ریالی همچون دارو در موقعیت کنونی تابع تورم رسد خواهند کرد، گفت: به طور قطع صادراتی ها همچنان لیدر بازار هستند و رشد شاخص را رقم می زنند اما این مسئله منجر نمی شود گروه های ریالی بی توجه به سیگنال تورم و رشد شاخص باشند، از طرف دیگر کشور زیر فشار تحریم ها است و دولت نمی تواند خیلی به شرکت های تولیدی داخل فشار بیاورد که منجر شود بازار داخل با کمبود محصول و دارو مواجه شود، از این رو این شرکت ها در نهایت موفق می شوند به نسبت تورم مجوز افزایش قیمت بگیرند.
فردین آقابزرگی با بیان اینکه گروه های ریالی با تاخیر رشد خواهند کرد، افزود: بعد از اینکه نمادهای صادراتی رسد کردند بسیاری از سرمایه گذاران وارد سهامی می شوند که از رشد بازار عقب مانده اند به همین دلیل نقدینگی وارد نمادهای ریالی می شوند و باعث رشد آن نمادها هم می شوند.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از بازار، تمام گروه های بازار سرمایه متناسب و همسان رشد نکرده اند و گروه دارویی از جمله گروه هایی است که فعلا واکنشی نسبت به رشد تورم در سه ماهه زمستان امسال نداشته و حتی به تورم سال آینده هم بی تفاوت بوده است، بسیاری از کارشناسان معتقدند گروه هایی که وابسته به ارز و واردات مواد اولیه هستند در مقطع کنونی درآمد کمتری نسبت به هزینه های خود دارند، با این حال وزیر بهداشت معتقد است که کمیسیونی در سازمان غذا و دارو تشکیل شده تا به نسبت هزینه ها و نیاز جامعه داروها را قیمت گذاری کنند و مانع از زیان تولیدکنندگان شوند تا تولید همچنان ادامه پیدا کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.