×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
از ساده‌انگاری و خیز چهارم کرونا نگرانم/ اجازه ندادیم واکسن هیچ کشوری بر ایرانیان آزمایش شود

به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در ستاد منطقه‌ای مقابله با کرونا در شهر بم، ضمن تشکر از نیروهای بسیج، ناجا، هلال احمر، دادستان‌ها و مردم به دلیل همراهی و همکاری‌شان در مقابله با کرونا،  گفت: اگر این همراهی نبود، ما دچار مشکلات بسیاری می‌شدیم. کسبه صبوری که در اوج تنگنای اقتصادی این روزهای سخت را تحمل کردند و واقعا این دستاورد بزرگ ملی یعنی دو رقمی شدن مرگ‌ومیرها برای همه مبارک باشد؛ گرچه که حتی یک مرگ هم در کشور غم‌انگیز است.

وی افزود: باید این موضوع را در عرصه‌ای ببینیم که مرگ‌ومیر در کشورهایی با زیرساخت‌های بسیار قوی می‌بینیم که مانند آمریکا مرگ از ۱۰۰۰ در روز متاسفانه گذشت. همواره اعلام کرده‌ام که ما برای مرگ هیچ شهروندی در هیچ کجای دنیا، حتی آنهایی که مدیران سفاک و نالایق‌شان گل‌های نازنینی مانند شهید قاسم سلیمانی ما را پرپر کردند و به شهادت رساندند، حتی برای مردم این کشورها احساس شادی از مرگ و بیماری‌شان نداریم.

عادی انگاری ها و خطر خیز چهارم کرونا در کشور

وی با بیان اینکه این دستاورد بسیار مهم و ارزنده در سالروز انقلاب اسلامی بر همه مردم ایران مبارک باشد، گفت: در زمینه بیماری کرونا باید توجه کنیم که ما همواره نگران بازگشت ایام تلخ یک موج جدید بیماری هستیم. باید توجه کرد که این ویروس بسیار پیچیده از خودش چهره‌های بسیار متفاوت و موذیانه بروز می‌دهد. امروز با جهش‌هایی که در اقصی نقاط جهان برای این ویروس ایجاد شده، همواره همه کشورهای دنیا را نگران می‌کند که این جهش‌ها گریبانگیر جاهای مختلف جهان با یک خیز جدید شود. در کشورهای همسایه ما آمار و اطلاعاتی که داریم متاسفانه این خیز را هر روز ثبت می‌کنند، گرچه ما تمام حواس‌مان را جمع کردیم که به دام یک تله هولناک جدید نیفتیم، اما این نگرانی را داریم که ساده‌انگاری و عادی پنداری اوضاع و بی توجهی به خطر بیماری، ما را دچار یک عارضه جدید به نام خیز چهارم بیماری در کشور نکند.

نمکی تاکید کرد: اگر خدایی نکرده این خیز ایجاد شود، اتفاقی به مراتب بیش از خیزهای قبلی خواهد داشت و سرعت انتشار به شدت بالاتر خواهد بود. به همین دلیل از همه تقاضا دارم که اولا این همدلی، وفاق و سرمایه ملی خلق شده در این دوره پر عذاب و مصیب را به عنوان یک دستاورد بزرگ حفظ کنید. محوریت استاندار، همدلی در بسیج و سایر سازمان‌ها و استمرارا این طرح محله محور که از فرمایشات مقام معظم رهبری بود و سرفصل جدیدی در مبارزه دلگرم‌کننده همکاران من در عرصه مبارزه با کرونا شد، حفظ کنید. این همدلی و وفاق را از دست ندهیم و نشکنیم و این سرمایه بزرگ ملی را که می‌تواند در همه بحران‌ها به عنوان ابزار بسیار کارآمد به کار آید، سست نکنید. این ستادهای استانی را با محوریت استاندار و نیروهای موثر برای روزهای سخت و پر بحران این کشور به عنوان یک زیرساخت نگه داریم.

شعله های کوچک بیماری خاموش شود

وزیر بهداشت گفت: دومین توصیه من به همه همکارانم این است که ما شعله‌های کوچک بیماری را باید در اقصی نقاط کشور خاموش کنیم. امروز که ما کمترین آمار را داریم، از این فرصت ناب و طلایی استفاده کنیم تا این شعله‌های کوچک، آتش وسیعی به دامن سلامت جامعه نیندازد. باید خانه به خانه همانطور که سردار سلیمانی به سراغ تروریست‌های داعش رفت، باید خانه به خانه به دنبال ویروس منحوس کرونا رویم و شعله‌های کوچک را خاموش کنیم. باید خانه به خانه به دنبال ویروس گشته و تست کنیم.

لزوم افزایش تستهای سریع و شناسایی خوشه های آلوده بیماری

وی افزود: امروز هرچقدر تست نیاز داشته باشید، ما در اختیار می‌گذاریم. ما با تکیه بر دانش داخلی امروز ابزار گسترده‌ای برای مبارزه با بیماری داریم. بنابراین تقاضا دارم که عزیزان با افزایش تست‌ها و با ورود بخش خصوصی که دستورالعمل آن را ابلاغ می‌کنیم، تست‌های رپید سریع را افزایش دهند و کانون‌ها و خوشه‌های آلوده را هر چه زودتر کشف کنیم.

وزیر بهداشت درباره واکسن کووید نیز گفت: این روزها صحبت‌های زیادی برای افکار عمومی می‌شود که برخی با ما زاویه دارند که به قول نظامی « اگر با دیگرانش بود میلی، چرا ظرف مرا بشکست لیلی»، چه دلیلی دارد افکارعمومی را پریشان کنیم از چیری که شاید اصلا واقعیت نداشته باشد؟ برخی از دلسوزی صحبت می‌کنند و برخی بیانات عالمانه‌ای که شاید مبنای علمی نداشته باشد می‌کنند. من به عنوان یک متخصص ایمونولوژی می‌گویم که با سیستم ایمنی آشنا هستم. خود واکسن کرونا از دیرباز مورد سوال بود که چقدر می‌تواند موثر باشد ولی در مورد ویروسی که دارو و درمان مشخصی ندارد، واکسن یکی از افق‌های امیدوارکننده کشورهای جهان است که زنجیره بیماری را برای مدتی حتی کوتاه قطع کند و  دست اندرکاران نظام سلامت دنیا نفس‌کش داشته باشند که بیماری را کنترل کنند.

ایران از قطبهای بزرگ ساخت واکسن منطقه در بهار آینده

وی ادامه داد: ما از روز نخست با تقویت بنیه علمی داخلی سعی کردیم  مثل خیلی کارهای دیگر ساخت واکسن را رقم بزنیم و اتفاق بزرگی افتاد و در بهار آینده ما یکی از قطب‌های بزرگ ساخت واکسن منطقه خواهیم شد و به لطف پروردگار چه من زنده باشم و چه نباشم خواهید دید کسی نمی‌تواند جلوی این گام پیش رونده را بگیرد. این اولین گام خودکفایی بود کما اینکه داروهایی که در هر جای دنیا اندکی تاثیرگذار بود برای مردم ساختیم.

وی افزود: بر واکسنی به عنوان انتقال دانش فنی از کشور کوبا به عنوان کشور صاحب فن واکسن سازی کار می‌کنیم. واکسن پنوموکوک هم با همکاری این کشور در انستیتو پاستور ساخته می‌شود و واکسن کرونا هم در انستیتو پاستور در آینده نزدیک ساخته و تولید خواهد شد و به همه دنیا هم صادر خواهد شد.

نمکی ادامه داد: آنچه در مجموعه برکت می‌بینم اتفاق بزرگی است که رقم می‌خورد. چند روز قبل گفتم این ویروس جهش یافته انگلیسی را با واکسن مقابل هم قرار دهید و نتایج آن حیرت انگیز بود، این هم دستاوردی است که در اواسط بهار خواهیم داشت. علاوه بر آن در واکسن سازی رازی و یک یا دو موسسه دیگر هم داریم بر واکسن کرونا کار می‌کنیم.

اجازه ندادیم واکسن هیچ کشوری بر ایرانیان آزمایش شود

وی افزود: البته تا زمانی که واکسن داخلی پاسخگوی نیاز ما شود مجبور به واردات واکسن برای گروه‌های آسیب‌پذیر خواهیم بود. خیلی از کشورهای منطقه که می‌گویند تزریق واکسن را از مدت‌ها قبل آغاز کردند دارند کلینیکال ترایال یا آزمایش بالینی واکسن‌های کشورهای دیگر را انجام می‌دهند. در حالی که ما اجازه ندادیم واکسن هیچ کشوری بر مردم ما آزمایش بالینی شود. ما ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن در قالب سبد کووکس پیش خرید کردیم که قول دادند در روزهای آینده اولین مقادیر آن برسد. در آن سبد به جز آمریکایی‌ها بقیه واکسن سازها هستند. این ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز برای ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که  برای همه کافی نیست.

ادامه دارد

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.