به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، امیدرضا محبعلی مدیر مجتمع پتاس خور و بیابانک ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: انتقال شورابه از پلایای این منطقه به استخرهای تبخیری از حدود ۲ میلیون متر مکعب در سال ۸۴ به ۱۳ میلیون متر مکعب در سال ۹۷ رسید که باعث افزایش تولید مجتمع به ۲۰ هزار تن کلرید پتاسیم در سال شد.
وی افزود: تاکنون ۱۶ میلیون مترمکعب شورابه از معدن به استخر برای تولید پتاس انتقال یافته است.
برنامه افزایش ظرفیت تولید مجتمع به ۱۰۰ هزار تن
مدیر مجتمع پتاس خور و بیابانک با اشاره به برنامه افزایش ظرفیت تولید این مجتمع به ۱۰۰ هزار تن تا سال ۱۴۰۸، تصریح کرد: براساس برنامه زمان بندی به راهبر (سرمایه گذار بخش خصوصی)، تا سال ۱۴۰۸ ظرفیت انتقال شورابه به استخرهای مجتمع باید به ۸۰ میلیون مترمکعب برسد.
وی ادامه داد: اجرای ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتر کانال، ۱۶۰۰ هکتار استخر و نیز احداث کارخانه جدید، از جمله برنامه های سرمایه گذار در این مجتمع است. تاکنون، ۴۰ کیلومتر کانال حفر و ۱۳۰۰ هکتار استخر برای ذخیره شورابه احداث شده است.
به گفته محبعلی، طبق برنامه ریزی انجام شده، احداث کارخانه جدید از سال ۱۴۰۳ وارد فاز اجرایی می شود.
بنا به این گزارش، معدن شورآبه و پلایای پتاس مجتمع خور و بیابانک (واقع در استان های خراسان جنوبی و اصفهان)، یکی از بزرگترین معدن های ایران از نظر وسعت و ذخیره و نیز بزرگترین معدن حوزه خلیج فارس و آسیای میانه در حوزه شورآبه ها است.