کیوسک خبر – سعید جلیلی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه برنامهای برای تقویت اعتماد مردم به نسبت به دولت دارید اظهار داشت: اگر میخواهیم اعتماد مردم جلب شود، حتماً باید رفتار مسئولان درست شود؛ یکی از موضوعاتی که مانع اصلاح امور میشود، متاسفانه فرهنگ غلط سیاسی است که در نظام اجرایی و اداری امروز ما وجود دارد. این مربوط به یک جناح و دو جناح و به یک دولت و دولت دیگر نیست بلکه متاسفانه یک موضوع فراگیر است که باید حتماً نسبت به آن توجه جدی شود. چه کسانی باشند که رقیب شما هستند و یا اینکه رفیق شما باشند ممکن است دچار چنین آسیبی باشند.
وی افزود: اگر از ساختار اجرایی و اداری کشور، فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنید باعث میشود ظرفیتهای کشور و توانمندیهای آن متوقف شود. اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش جای کار واقعی را گرفت شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که کارها جلو برود؛ با نمایش کشور اداره نمیشود؛ اگر شما آمدید مرتب به جای اینکه نتیجه کار را بیان کنید، فرآیند کار را توضیح دادید، یعنی بگویید اینکه فلان مقدار گزارش دادیم و سفر رفتم اما نتیجهای نداشته باشند این فرهنگ، فرهنگ غلطی است و کارها پیش نخواهد رفت.
کاندیدای ریاستجمهوری بیان کرد: اگر کارهای ریشهای را کنار گذاشتیم و به کارهای نمایشی پرداختیم، حتماً مشکلات کشور باقی میماند یعنی اگر به اصلاح ساختار بودجه اهتمام نکردید، نظام نظارت بانکی را جدی نگرفتید و به کارهای روزمره پرداختهاید حتماً کشور را متوقف میکند.
وی با بیان اینکه اگر نتیجه کارهای شبانهروزی مسئولان در زندگی مردم دیده نشود نشان میدهد آن کار واقعی نبوده و کاری نمایشی بوده است، تصریح کرد: اگر آمدید و توپی را شلیک کردید و هر جا خود میگوید همان جا هدف بوده است، مثلاً فلان توافق را کردیم که تحریمها برطرف شود اما تحریمها دو برابر شد و بعد بگویند جام اخلاق را بردهایم یعنی کار بدون نتیجه.
جلیلی با بیان اینکه اگر فرهنگ تسری پیدا کند و مثلا بارها تصمیم را به موقع نگرفته و یک کاری مرتب دچار وقفه شده و سالها کشور را معطل یک تصمیم گذاشتهاید این همان چیزی است که کشور را دچار مشکل میکند، اضافه کرد: اگر مثلاً چند شغلی در بین مسئولان رواج داشته باشد و اگر چند شغلی یک فرهنگ شد و حتی یک ارزش شده و به یک ضد ارزش تبدیل نشد، افراد حتی نمیتوانند کار را دنبال کنند.
وی ادامه داد: اگر ما میخواهیم برخی از کارها را دنبال کنیم باید مواظب باشیم که این فرهنگ سیاسی اصلاح شود تا خیلی از امور به راحتی شکل بگیرد، چرا که اگر این فرهنگ به نسل بعد رفت این بدتر میشود.
عضو شوای عالی امنیت امنیت ملی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که باعث می شود کشور پیش نرود فرهنگ سیاسی ما و کارهای نمایشی و تعارفات است، گفت: ما امروز درباره انتخاب رئیسجمهور صحبت میکنیم و رئیسجمهور کسی است که میخواهد ماشین حرکت دولت را راه بیندازد و دستگاههای مختلف را فعال کند. ما باید تعارف را کنار بگذاریم و واقعا آیا این نوع مناظره و چنین سوالاتی و همچنین این نوع پاسخگویی میتواند به مردم کمک کند؟ غرض از این جلسه آن است که مردم بتوانند انتخاب کنند.
وی تصریح کرد: بسیاری از موضوعاتی که مورد توجه مردم است در گفتوگوهای ما مطرح نمیشود. ۲۷ درصد جمعیت ما در روستاها زندگی میکنند و باید گفته شود که برای آینده روستاها چه برنامهای داریم. متأسفانه تا الان حتی یک سوال هم از بنده در این باره پرسیده نشده است. همچنین بانوان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند. درباره جوانان، نیروهای آموزش و پرورش و ورزشکاران حتما باید صحبت شود. این نوع صحبت کردن به انتخاب مردم کمک نمیکند. اگر ما میخواهیم کشور را نه تنها اداره، بلکه جهش دهیم باید بدانیم که اولویت ما چیست و مشخص شود با چه برنامههایی باید این کار را انجام دهیم.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: هدف از برگزاری مناظرهها این است که مردم بتوانند بهتر انتخاب کنند. تقاضای بنده از نامزدها این است که همین جا این اصلاح را انجام دهیم و یک سوال مشخص شود. نمی خواهیم که از نامزدها تست هوش بگیریم، بلکه بهتر است به قول دانشجویان اوپن بوک «open book» باشد و نامزدها درباره یک سوال هر چیزی را که میدانند مورد مطالعه قرار دهند و نظر خود را درباره آن مطرح کنند. ما اگر صحبت از جمهوریت میکنیم، باید به این مسئله توجه کنیم که مردم باید بدانند کدام موضوع در اولویت است و نامزدها لازم است درباره این اولویت ها صحبت کنند.
وی ادامه داد: حرفهای پراکنده راه به جایی نمیبرد. زمانی که ما از رئیس جمهور صحبت میکنیم، رئیسجمهور باید کسی باشد که بتواند با اقتدار و قوت دولت آینده را اداره کند و اگر ما می گوییم دولت باید جهش پیدا کند لازمه آن این است که رئیس جمهوری بتواند بگوید که برای فلان موضوع چگونه قرار است به دستگاه ها مأموریت دهد و برای آنها کار تعریف کند. رئیس جمهور مقتدر این نیست که چند حرف تند بزند یا سروصدا کند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=95089