×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، مهدی ذاکریان با اشاره به نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ اظهار کرد: مباحثات روز سه‌شنبه اعضای شورای امنیت نشان داد که ایالات متحده آمریکا بسیار در ورابط بین‌الملل و در موضوع برجام به طور مشخص و موضوع چندجانبه‌گرایی تنهاست. کشورهای عضو شورای امنیت از عملکرد آمریکا ناراضی بودند. هر ۱۴ کشور تاکید داشتند بر چند جانبه‌گرایی و اینکه برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را باید حفظ کرد.

وی ادامه داد: بنا براین مایک پمپئو در خواسته خود مبنی بر این‌که “برجام پیمان خوبی نبود چون دولت قبلی بلد نبود خوب آن را بنویسد” شکست خورد و در رفتار دیگرش یعنی برخورد با ایران و تحریم آن و فشار به سایر کشورها برای رعایت تحریم‌های آمریکا، مورد اعتراض ۱۴ کشور دیگر قرار گرفت.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: آمریکایی‌ها می‌خواستند از این فرصت استفاده کنند تا همه را برای رای گیری پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بسیج کنند اما بحث‌های دیروز نشان داد که بعید است این قطعنامه ۹ رای را بیاورد، چه برسد رای اعضای دائم را داشته باشد و شانس‌ آن اندک است و احتمال دارد آن را پس بگیرند.

ذاکریان گفت: آمریکا تلاش کرد تا مدیرکل و دبیرخانه را تحت فشار قرار دادهد تا جایی که بالاخره دبیرکل در گزارش خود آورد که “موشک‌هایی که به سمت ارامکو از یمن شلیک شد و یا محموله‌ای از سلاح‌ که ضبط شد منشا ایرانی دارند” البته ادعا نکرد که از سوی ایران ارسال یا پرتاب شده است اما آوردن کلمه “ایران” می‌توانست سایر کشورها را در همراهی آمریکا در پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم تحریک کند با این حال حتی آن گزارش هم نتوانست اعضای شورای امنیت را با آمریکا همراه کند یا تحت تاثیر قرار دهد.

این استاد دانشگاه با اشاره به بیانیه سه کشور اروپایی که تلویحا تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را خواستار شده است گفت: قبلا هم گفته‌ام در مسایل دیگر مثل بحث یمن، صلح اعراب و اسراییل و آرامکو، اروپایی‌ها با آمریکا هم‌نظرند اما آنها در بحث برجام معتقدند که کارشان درست بوده است.

وی درباره سخنان وزیر امور خارجه کشورمان در نشست اخیر شورای امنیت هم تصریح کرد: اظهارات آقای ظریف عالمانه، حرفه‌ای و روشنگرانه بود و ابهاماتی که توسط پمپئو ایجاد شده بود را به صفر رساند و فکر می‌کنم بسیار دقیق و خوب صحبت شد.

ذاکرایان ادامه داد: آمریکایی‌ها برجام را نقض کردند و تحریم‌ها را علیه ایران برگرداندند در حالی که مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ اگر عضوی از برجام خارج شود باید به مفاد برجام احترام بگذارد اما آمریکا از این مساله تبعیت نکرد؛ نه تنها از برجام خارج شد و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ اتفاق افتاد بلکه سایر کشورها را تهدید و تنبیه کرد که اگر با ایران رابطه داشته باشند مجازات می‌شوند و آقای ظریف گفت که نه تنها باید آمریکا به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ برگردد بلکه باید تمام خسارات و زیان ناشی از تحریم و تحریم سایر کشورها را جبران کند و این حرفی دست است و ایران باید روی همین موضع محکم بیاستد.

وی تصریح کرد: فکر می‌کنم، سخنان آقای ظریف که گفت، آمریکایی‌ها به خاطر خروج‌شان باید به ایران و سایر کشورها خسارت بدهند باید مبنایی برای مذاکره با آمریکایی‌ها باشد. معتقدم نباید حیثیتی یا تبلیغی و شعاری برخورد کنیم آن هم وقتی مساله اقتصاد ایران مطرح هست که صدمه زیادی به آن وارد شده است. ایران می‌تواند از همین موضع اعلام مذاکره کند؛ مذاکره بر مبنای پرداخت غرامت به ایران به خاطر تحریم‌هایی که اعمال شده است و همین پرداخت خسارت به کشورهایی که با ایران در تعامل بودند و به خاطر تحریم‌ها متضرر شدند.

ذاکریان خاطرنشان کرد: نشست دیروز نشان داد که هنوز فرصت‌های زیادی برای ایران وجود دارد اما باید بدانیم که این پنجره فرصت همیشه برای ما باز نخواهد بود. برخی رفتارها و واکنش‌ها در مقطع فعلی به لحاظ منطقه‌ای و بین‌المللی باید مدیریت و حساب شده باشد چرا که یک واکنش حساب نشده ممکن است فضا را در شرایطی که ترامپ به شدت تحت فشار است در داخل آمریکا به نفع او بازگرداند. باید مراقب بود در این فضا جامعه جهانی در کنار ایران باشد نه مقابل آن.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.