به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی مپنا، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در کارخانجات گروه مپنا و بازدید از بخشهای مختلف و سالنهای تولید، با توانمندیهای مپنا در حوزۀ ساختِ تجهیزات و ارائۀ خدمات فنی، مهندسی و پشتیبانی و بررسی زمینههای حمایت از صنایع داخلی، با دستاوردها و توانمندیهای موجود در این گروه آشنا شدند.
مدعوین، ظهر روز چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۹ ابتدا در کارخانه شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا حضور یافتند و در دیدار با مدیرعامل و جمعی از مدیران ارشد گروه مپنا با فعالیتها، حوزههای کسب و کار و دستاورهای فنی و مهندسی این مجموعه آشنا شدند.
در نشست آغازین این بازدید در مرکز توسعه خودرو برقی و زیرساختهای آن، ساختار، فعالیتها و حوزههای کاری گروه مپنا تشریح به همراه دستاوردها، توانمندیها و وضعیت جاری مپنا و فرآیند تولیدات و اقدامات اجرایی گروه تشریح شد.
پس از آن مدعوین از بخشهای مختلف و سالنهای تولید کارخانجات مهندسی و ساخت توربین مپنا و ژنراتور مپنا و سالنهای توربین بادی بازدید کردند.
در نشستی پایانی این رویداد، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از دیگر مدعوین، از فعالیتهای گروه مپنا به ویژه در حوزۀ ساخت تجهیزات حوزه انرژی ابراز خرسندی و با اشاره به سبد تولیدات مپنا، بر ضرورت حمایت از این مجموعه جهت خودکفایی تأکید کرد.
سید احسان خاندوزی، مشاهده دستاوردهای گروه مپنا در زمینه تولیدات داخلی با کیفیت و دارای توان رقابت با شرکتهای معتبر جهانی را ارزشمند دانست و گفت: مجموعه مپنا بسیار بیشتر از آنچه که بروز میکند توانمندی دارد و این مایه مباهات صنعت کشور است.
وی تاکید کرد: لازم است ما نمایندگان مجلس برای تقویت این ظرفیت موجود تمام توان خود را به کار گیریم تا مصرفکنندگان ترغیب شوند که در مواجهه با رقبای خارجی از محصولات مپنا استفاده کنند.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بخشی از ریلگذاری این مسیر نیازمند نشستهای تخصصی و نیز مصوبات مجلس و شورای اقتصاد است که قطعاً در برنامهها قرار خواهد گرفت و ما در مجلس آماده همکاری با اهالی صنعت از جمله مپنا در جهت حذف قوانین مانع تولید و تصویب قوانین حمایتی هستیم.
در این مراسم مدیرعامل گروه مپنا نیز با اشاره به گزارش مجمع جهانی اقتصاد، گفت: مجمع جهانی اقتصاد، ۱۰ چالش اساسی را پیشبینی و تاکید کرده است که در صورت عدم راه حل قطعی برای این چالشها، همه انسان ها در هر سرزمینی که باشند آسیب خواهند دید. وی “تأمین غذا و جلوگیری از دور ریز شدن آن، رشد اقتصادی نامتوازن، اشتغال و بیکاری، تولید گازهای گلخانهای، تأمین مالی و نقدینگی، دسترسی جهانی به اینترنت، برابری جنسیتی، کاهش تجارت جهانی در اثر کاهش مبادلات تجاری ایالات متحده با شرکای آن کشور، کاهش سرمایهگذاری در زیرساختها و مشکلات حوزه سلامت را ۱۰ چالش اساسی مورد اشاره مجمع جهانی اقتصاد برشمرد.
علیآبادی تاکید کرد: ما نیز لازم است خودمان را متحول کنیم و راهبردهای مناسبی را تنظیم و به سرعت اجرایی کنیم. راهبرد نخست آن است که همزمان با برنامهریزی برای رشد اقتصادی، وضعیت اقتصادی و حقوق و دستمزد عموم مردم جامعه بهبود یابد. راهبرد دوم مراقبت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب محیط زیست در عین توسعه جامعه است و مهمترین راهبرد آن است که برای ایجاد تحرک در اقتصاد و ایجاد اقتصاد مولد از همه پتانسیلها از جمله تکنولوژیهای روز جهانی مانند برقی سازی بهرهبرداری کنیم.
وی افزود برای بهبود وضعیت و جلوگیری از رشد CO2 لازم است بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر، برقی سازی و دیجیتالی شدن سیستمها مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.
مدیرعامل گروه مپنا به تلاشهای صورت گرفته در مپنا در زمینه برقی سازی خودروها پرداخت و خاطرنشان کرد: علاوه بر برقی سازی خودرو، موضوع باتری نیز در خودروهای برقی بسیار حائز اهمیت است و گروه مپنا تاکنون مطالعات و سرمایهگذاریهای مناسبی در این زمینه انجام داده است.
وی بر لزوم تحولات بزرگ اقتصادی در سطوح مختلف جامعه تأکید و خاطرنشان کرد: وضع قوانین مناسب برای ساخت داخل و رونق تولید و نیز حمایت از صادرات خدمات فنی و مهندسی، حمایت از برق سازی و سیکل ترکیبی برای کشور و آینده فرزندان این مرز و بوم حیاتی است.
وی تقویت اقتصاد کشور و جلوگیری از قاچاق را امری مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: لازمه بخشی از مبارزه با قاچاق، حذف برخی از قوانین تجاری و تصویب قوانین حمایت از صنایع داخلی است.
در این دیدار، مدیرعامل گروه مپنا به سوالات نمایندگان در زمینه “ظرفیت سالانه تولید برق، میزان راندمان توربینهای نیروگاهی، ظرفیت و تولید انرژیهای تجدیدپذیر، تولید داخل و صادرات خدمات فنی و مهندسی، برقی سازی و …” پاسخ داد. همچنین مباحث مربوط به اقتصاد صنعت برق نیز مورد بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است، طرفین در خصوص تشکیل گروهی مشترک به منظور بررسی راههای وضع قوانین مناسب در جهت حمایت و صیانت از تولیدات داخلی گفتوگو کردند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=35879