![](https://imgurl.ir/uploads/d88715_image.jpg)
گزارش عملکرد شرکت فولاد هرمزگان با نماد هرمز برای دوره منتهی به ۳۰ دی ماه سال ۱۴۰۳ منتشر شد و بر اساس آن میزان درآمد شرکت فولاد هرمزگان در مدت ۱۰ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با رشد ۱۶ درصدی همراه شده است.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، عطاالله معروفخانی مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با اعلام این خبر گفت: شرکت فولاد هرمزگان در مدت ۱۰ماهه امسال، درآمد برابر با ۲۷۷ هزار و ۷۲۸ میلیارد ریال داشته است که در مقایسه با ۱۰ ماهه سال گذشته که مبلغ ۲۳۹ هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال به ثبت رسیده، با رشد ۱۶درصدی همراه گشته است.
به گفته وی، بخش عمدهای از میزان درآمد حاصل شده در مدت یادشده از فروش محصول در بازار داخلی به میزان ۱۸۴ هزار و ۲۶۷ میلیارد ریال بوده و مابقی آن از فروش محصولات در بازهای صادراتی بدست آمده است.
نکته مهمی که مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان به آن اشاره داشت، درخصوص میزان فروش محصول در۱۰ ماهه امسال است؛ چرا که تیم فروش و بازاریابی این مجموعه فولادی، با وجود مشکلات و چالشهایی که پیش رو داشتند، توانستند طی مدت ۱۰ ماهه ۱۴۰۳ برابر با ۶۶۱ هزار و ۵۱۲ تن اسلب را در بازار داخلی به فروش برسانند. کل فروش داخلی فولاد هرمزگان در این مدت ۸۶۱ هزار و ۷۹۱ تن بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش، رشد بیش از ۱۲ درصدی را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: در بخش صادراتی نیز شاهد رشد درآمد حاصل از فروش هستیم. به گونهای که مبلغ ثبت شده برای میزان اسلب فروخته شده در مدت ۱۰ ماهه امسال به میزان ۹۳ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال است که در مقایسه با رقم سال گذشته در این مدت که به مقدار ۹۳ هزار و ۲۹ میلیارد ریال به ثبت رسیده، افزایش نزدیک به یک درصدی داشته است.
محدودیتهای انرژی هم به تولید تختال و هم آهن اسفنجی فشار وارد کرده است
معروفخانی در ادامه سخنانش، درخصوص میزان تولید به ثبت رسیده تا پایان دی ماه سال جاری نیز گفت: به دلیل محدودیتهای انرژی و ناترازی در این بخش، متاسفانه روند تولید با مشکلاتی مواجه بود؛ چراکه این محدودیتها از ماههای ابتدایی امسال شروع شد و با شروع فصل سرما نیز این محدودیتها شدت بیشتری گرفت، به طوریکه موجب شد علیرغم ظرفیت بالای شرکت و توانمندی قابل ملاحظه برای تولید و ثبت رکوردهای جدید، میزان تولید اسلب در مدت ۱۰ماهه امسال به عدد یک میلیون و ۹هزارو ۲۸۳تن برسد در حالی که سال گذشته که یک میلیون و ۲۰۴ هزار و ۸۱۸ تن تختال تولید کردیم.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان ادامه داد: درخصوص تولید آهن اسفنجی نیز شرایط به همین صورت بوده و متاسفانه با محدودیت شدید گاز در نیمه دوم امسال مواجه شدیم. این در حالی است که اگر محدودیتهای انرژی وجود نداشت یا شدت کمتری به خود میگرفت، در زمینه تولید این محصول میتوانستیم رکوردشکنیهای نیمه نخست امسال را نیز در نیمه دوم سال هم داشته باشیم. با این وجود، میزان تولید آهن اسفنجی در پایان ۱۰ ماهه امسال به یک میلیون و ۳۹۱ هزار و ۵۴۵ تن به ثبت رسیده است.
افزایش قابل توجه بهای برق
معروفخانی درخصوص افزایش میزان هزینههای صرف شده برای تامین انرژی که با افزایش قابل توجهی همراه شده و در مقابل میزان مصرف کمتری در مجموعه فولاد هرمزگان به ثبت رسیده گفت: میزان برق تحویلی به فولاد هرمزگان طی ۱۰ ماهی که از سال ۱۴۰۳ گذشت، برابر با یک میلیون و ۸۲ هزار و ۱۰۹ مگاوات و میزان بهای پرداختی نیز ۱۷ هزار و ۴۶۹ میلیارد و ۵۸۵ میلیون ریال بوده است. در حالی که سال گذشته طی همین مدت یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۸۳۷ مگاوات به ما تحویل داده شد که کاهش ۱۴ درصدی نسبت به سال گذشته دارد و بهای آن ۶ هزار و ۹۹۸ میلیارد و ۵۷۹ میلیون ریال بود و با رشد قیمت ۱۵۰ درصدی همراه شده است. گاز تحویلی به فولاد هرمزگان طی ۱۰ ماهه برابر با ۴۰۲ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۶۱۹ مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۵۰ هزار و ۶۳ میلیون و ۸۶۷ متر مکعب به ثبت رسیده با کاهش گاز تحویلی مواجه شدهایم. با این حال میزان تولید آهن اسفنجی که از گاز به عنوان خوراک استفاده میکند، کاهش قابل توجهی نیافته است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در صورتی که مشکل ناترازی انرژی در کشور رفع شود، گره تولید در صنعت فولاد باز خواهد شد و شاهد رشد تولید در این صنعت و به ویژه فولاد هرمزگان خواهیم بود؛ چراکه در حال حاضر برای رسیدن به افق چشم انداز تعریف شده برای صنعت فولاد در سال ۱۴۰۴، نیاز به تلاش و همت مضاعفی احساس میشود تا بتوانیم به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد برسیم و زمینه را برای بالابردن جایگاه صنعت فولاد کشورمان در میان تولیدکنندگان برتر این محصول در جهان هموار سازیم.