در نشست مشترک کمیتهی راهبری رستهی توسعهی نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با محمد خوانساری، معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، بحران منابع انسانی و توثیق نرمافزار از دیگر موضوعات مهمی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، در این نشست سعید امامی، رییس کمیسیون نرمافزارهای پیشرفته سازمانی با اشاره به بحران منابع انسانی در صنعت نرمافزار گفت: اکنون مشکل اصلی ما خروج نخبگان از کشور است و بنابراین برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنعت به برنامهریزی جدی در این زمینه نیاز داریم. دروس ارائه شده در دانشگاهها متناسب با شرایط امروز بازار و کاربردی نیست و نیاز است تا این دروس مطابق با شرایط روز صنعت نرمافزار و بازار تقاضا بهروزرسانی و اصلاح شوند.
لزوم استفاده از شرایط فعلی جهانی برای توسعهی بازار نرمافزار داخل و ضرورت استانداردسازی مشاغل از دیگر موضوعاتی بود که توسط سعید امامی مطرح شد.
او با اشاره به طرح پیشنهادی کمیسیون برای ایجاد یک میلیون شغل افزود: باید پروژهای ملی تعریف کنیم که ابتدا فارغالحصیلان بیکار و جویای کار در حوزهی فناوری اطلاعات شناسایی شده و سپس فرآیند آموزش مهارتی آنها با مشارکت سازمان نظام صنفی رایانهای برنامهریزی و اجرا شود. برای این منظور نیاز است تا با مشارکت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این بانک اطلاعاتی ایجاد و دسترسی سازمان نظام صنفی رایانهای به آن فراهم شود.
امامی ادامه داد: در این صورت است که میتوان بر تعداد نیروهای ماهر در حوزهی فناوری اطلاعات کشور افزود و نیاز بازار را مرتفع کرد، بدیهی است که بخشی از این نیروهای آموزش دیده هم مهاجرت خواهند کرد.
در ادامه علیرضا عابدینژاد، عضو هیأت مدیرهی سازمان نصر تهران نیز پیشنهاد کرد تا مشاغل این حوزه شناسایی شوند و متناسب با آنها دورههای آموزشی برگزار شود.
در پاسخ به موضوعات طرح شده، خوانساری، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران ضمن تأکید بر اهمیت بحران نیروی انسانی و ضرورت حل آن، پیشنهاد تشکیل جلسهای مشترک با سازمان فناوری اطلاعات ایران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و سازمان نظام صنفی رایانهای با محوریت این موضوع را مطرح کرد و گفت که تا یک ماه آینده گزارشی از نتایج به دست آمده ارائه خواهد شد.
همکاری نصر و سازمان فناوری اطلاعات در توثیق نرمافزار
در بخش دیگری از این نشست، آرامه پژوم، نایبرییس کمیسیون نرمافزارهای پیشرفته سازمانی، ضمن بیان اینکه مهمترین دارایی شرکتهای نرمافزاری محصولاتی است که طی سالها تولید میکنند، اشاره کرد که این دارایی مهم هیچگاه به رسمیت شناخته نشده و شرکتها نمیتوانند آن را جزو داراییها خود محسوب کرده و از مزایای آن استفاده کنند.
او ادامه داد: به همین دلیل کمیسیون نرمافزارهای پیشرفتهی سازمانی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران اعلام کرد کارگروهی را به منظور فراهم کردن شرایط توثیق نرمافزار برای شرکتهای دارای محصول نرمافزاری ایجاد کرده است.
پژوم، مسئول این کارگروه اشاره کرد: صنعت نرمافزار در ایران از قدرت لازم برای تاثیر بر سیاستگذاریهای کلان برخوردار نیست. چرا که در اقتصاد، قدرت حول محور ثروت شکل میگیرد و این ثروت به دلیل عدم تخصیص سرمایه و پول در شبکه بورس و بانکی کشور برای نرمافزار ایجاد نشده است. در این شرایط، بدیهی است که استعدادهای جوان ما ایران را به مقصد اقتصادهایی که ارزش مالکیت فکری در آنها به ثروت منتج میشوند ترک کنند.
مسئول کارگروه توثیق نرمافزار بیان کرد که کارگروه کار خود را با مطالعهی قوانین حوزه و مقالات مرتبط موجود شروع کرده است. بررسیهای اولیه نشان میدهد که این موضوع در قوانین بانک مرکزی پیش از این لحاظ شده و کارگروه تلاش دارد زمینه اجرایی شدن آن را فراهم کند. به همین دلیل مکاتباتی را با شورای هماهنگی بانکهای دولتی برای جاری کردن بخشنامه انجام داده است.
خوانساری در پاسخ به درخواست مطرح شده برای تسهیل فرآیند توثیق نرمافزار اعلام کرد که این موضوع به تدوین فرآیند ارزشگذاری نیاز داشته و پیشنهاد کرد به عنوان گام اول، کارگروهی متشکل از نمایندگان حقوقی سازمان فناوری اطلاعات، سازمان نظام صنفی رایانهای و معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بررسی موضوع تشکیل شود.
اخبار مرتبط با این نشست:
گزارش تصویری| نشست اعضای کمیتهی راهبری رستهی توسعهی نرمافزار با رییس سازمان فناوری اطلاعات