×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
بررسی عملکرد بانک ایران زمین در سود و زیان انباشته

به گزارش کیوسک خبر، عمیق شدن در تحلیل های بنیادی اصول و تجربه خاصی را می طلبد به طوری که بسیاری از سهم ها و شرکت ها در نگاه اول چندان پتانسیلی نداشته اند اما در بررسی های بیشتر و با شناخت کافی از شرکت مذکور مشخص می‌شود این شرکت تا چه اندازه موفق عمل کرده است.
برای مثال سیمان داراب زمانی که قیمت ۱۱۰۰ تومانی داشت سهم سود زیاد بالایی نداشته و در تحلیل صورت های مالی شرکت پتانسیل برای رشد نشان نمی داد. اما تحلیلگران با عمیق شدن در شرکت در یافتند همین شرکت که در نگاه اول پتانسیلی برای رشد ندارد سهمی ۸۰۰ تا ۹۰۰ تومان فقط سرمایه گذاری در دل خود داشته که ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده است.
حالا این حکایت در برخی بانک ها هم صدق می‌کند. در بانک هایی نظیر تجارت امسال سود شرکت به دلیل رشد سود بالای سرمایه گذاریها جهش بالایی پیدا کرده است.
در بانک های دیگر مانند ایران زمین نیز چنین است. “وزمین” در نگاه اول در صورت های مالی دارای زیان جاری و زیان انباشته است اما با کمی عمیق شدن در وضعیت بانک این بانک که با موسسه مالی اعتباری مولی الموحدین ادغام شد، مشخص می‌شود بانک ایران زمین، در مقابل این ادغام حجم بالایی شرکت و زمین و پروژه ساختمانی دریافت کرد.
با مطالعه ترازنامه بانک ایران زمین مشخص می‌شود این بانک در مقابل سپرده های تسهیلات خوبی را اعطا کرده است.

به عبارتی این بانک در حال پرداخت سود سپرده های مذکور بوده اما دارایی های ارزشمندی نیز دارد که سالانه ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزش افزوده پیدا کرده است.

این دارایی ها در ابتدای سال ۹۸ حدود ۱۸۵۰۰ میلیارد تومان در پایان سال ۹۸ به ۲۲۵۰۰ میلیارد و در پایان سال مالی ۹۹ به نزدیک ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. در حالی که کل زیان انباشته بانک ۱۲۵۰۰ میلیارد تومان است.

بر اساس این گزارش، ریز سایر دارایی هم کاملا مشخص است اغلب املاک وثیقه شده و عمدتا سرمایه گذاری در شرکت داتام که خود هلدینگی از شرکت های مختلف و پروژه های ساختمانی است.

پس در نهایت با فروش سهام شرکت های زیر مجموعه در داتام و پروژه های ساختمانی و املاک وجوه به بانک ایران زمین منتقل و توان تسهیلات دهی بانک افزایش خواهد یافت.
همچنین این دارایی ها ارزش افزوده بالایی ایجاد و هر ساله شاهد رشد سود سرمایه گذاری ها در بانک ایران زمین خواهیم بود.
در نهایت با فروش تمامی دارایی های ملکی و غیر ملکی در سرفصل سایر دارایی ها بانک ایران زمین هم زیان انباشته خود را صفر خواهد کرد هم به سود مناسبی خواهد رسید و هم با افزایش سرمایه روند احیا را استارت خواهد زد.