دوره آموزشی “توسعه شایستگی های هیت مدیره شرکت های بیمه” با حضور دکتر لیلی نیاکان سرپرست پژوهشکده بیمه و دکتر علی رحمانی عضو هیت علمی دانشگاه الزهرا در پژوهشکده بیمه آغاز شد.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشکده بیمه، دکتر لیلی نیاکان سرپرست پژوهشکده بیمه در نخستین روز از برگزاری دوره آموزشی “توسعه شایستگی های هیئت مدیره شرکت های بیمه” که با همکاری دانشگاه الزهرا(س) در حال برگزاری است، در جمع اعضای هیات مدیره شرکت های بیمه گفت: در هر مقطع وسمتی و جایگاهی باشیم، قطعاً از دانش بیشتر و آموزش بیشتر بی نیاز نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه، مطالعات و تجربیات نشان می دهد که در سرتاسر جهان شرکت هایی که به خوبی مدیریت می شوند از نظر مالی نیز عملکرد بهتری دارند، بیان کرد: حکمرانی خوب، با هیات مدیره با عملکرد خوب شروع می شود که در دل مفهوم چهارچوب حاکمیت شرکتی قرار می گیرد و برای اطمینان از کارآمدی سایر اجزای حاکمیتی این امر بسیار مهم است.
دکتر نیاکان گفت: بررسی ها نشان می دهد، اغلب شرکت هایی که عملکرد خوبی در حاکمیت شرکتی دارند اعضای هیات مدیره را ملزم می کنند که برای بهبود دانش و مهارت های خود دوره های آموزشی لازم را بگذرانند تا بتوانند رهبران بهتری شوند و عملکرد شرکت خودشان را تغییر دهند.
سرپرست پژوهشکده بیمه افزود: در دنیا شرکت های مشاوره مدیریت و دانشگاه ها دوره های متنوعی برای آموزش هیات مدیره و حاکمیت شرکتی طراحی و اجرا می کنند؛ ابزارهای متنوعی هم برای کمک به ارزیابی اثربخشی هیات مدیره ها طراحی می شود، که بتوانند علل ریشه ای مشکلات عملکردی هیات مدیره ها را شناسایی و به رفع آن کمک می کنند. عضو هیات مدیره یک نقش مدیریت حرفه ای است که افراد برای اجرای موفق آن نیاز به برنامه آموزشی دارند. برنامه های آموزشی و توانمندسازی هیات مدیره جزو سطوح بالای آموزشی است و برای طراحی این دوره ها باید از اساتید و مربیانی که تجربه عملی هم دارند استفاده کرد، برنامه های طراحی شده باید کاملاً تعاملی و مشارکت محور باشد، و بر اساس تحلیل اولیه از خود هیات مدیره و با هدف حداکثر کردن شایستگی تدوین شود. در جلسات آموزشی نیز، به جای آموزش مستقیم باید از مطالعه نمونه ها وتجربه های موفق استفاده شود. ساختار و مهارت، ابزارها، چهارچوب ها، فرهنگ سازمانی، حاکمیت شرکتی، مدیریت ریسک و… از جمله موضوعاتی است که در دوره هایی که برای هیات مدیره طراحی می شود مد نظر قرار میگیرد.
دکتر نیاکان یادآور شد: این دوره ها باید بر اساس نیاز هیات مدیره ها و صنعت تخصصی آنها طراحی شود، بر همین اساس پژوهشکده بیمه با دانشگاه الزهرا اقدام به طراحی و برگزاری برنامه توسعه شایستگی های هیات مدیره شرکت های بیمه کرده است.
وی گفت: امیدواریم به تدریج به سمتی برویم که چنین دورههایی جایگزین برخی الزامات صلاحیت حرفهای مدیران ارشد صنعت بیمه شود.
همچنین درنخستین روز از برگزاری این دوره آموزشی، دکتر علی رحمانی عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا نیز ضمن خوشامدگویی به هیات مدیره و مدیران صنعت بیمه گفت: اگر قرار باشد در کشور ثبات اقتصادی داشته باشیم، ثبات شرکت ها اهمیت دارد، چون اینها اثر سرایت دارند، بنابراین خیلی مهم است که شرکت ها سلامت و کارآمد اداره شوند و برای این امر باید هیات مدیره ها فعال شوند و به کارکردهای اصلی خود برگردند.
وی ادامه داد: سیاستگذاری و نظارت باید توسط هیات مدیره ها انجام شود و اجرا توسط مدیریت صورت گیرد، این مفاهیم تحت حاکمیت شرکتی مطرح است. وی یادآور شد: زمانی بر روی توسعه مهارت تاکید می شد، بعدها بر توسعه خرد تاکید شد، اما در مباحث جدید توسعه شایستگی مطرح است. دکتر رحمانی افزود: ما سعی کردیم در این دوره ۴۸ ساعته بتوانیم مباحث مورد نیاز برای هیات مدیره صنعت بیمه را ارائه دهیم.
دوره آموزشی «توسعه شایستگیهای هیئت مدیره شرکتهای بیمه» ویژه اعضای هیئت مدیره شرکتهای بیمه با همکاری پژوهشکده بیمه و دانشگاه الزهرا (س) از هفته اول دی ماه ۱۴۰۳ به صورت حضوری و دو روز در هفته در حال برگزاری است.