دکتر لیلی نیاکان سرپرست پژوهشکده بیمه صبح روز شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ و در آستانه سیویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه، با حضور در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبیین برنامههای علمی و اجرایی پژوهشکده بیمه در دوره جدید مدیریتی و تشریح برنامههای علمی و گرامیداشت روز بیمه، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در این نشست که به میزبانی پژوهشکده بیمه برگزار شد سرپرست پژوهشکده بیمه، با ابراز خرسندی از حضور در جمع اصحاب رسانه صنعت بیمه، به تلاش پژوهشکده برای برگزاری برنامههای همایش روز بیمه به نحو شایسته اشاره کرد.
دکتر نیاکان، حضور پژوهشکده در ارکان صنعت را لازمه ایفای نقش موثر و فعال در زمینه بیمه و ارتباط با جامعه و صنعت دانست و افزود، پژوهشکده بیمه به عنوان بازوی علمی و اتاق فکر صنعت بیمه آماده دریافت نیازهای آموزشی و پژوهشی کلیه ارکان صنعت میباشد و شورای علمی صنعت بیمه نیز در راستای پاسخگویی به نیازهای روز صنعت، ارائه محصولات کاربردی و راهکارها و برنامههای لازم برای رفع چالشهای صنعت بیمه تشکیل شده است که در جلسات آن راهاندازی مجدد دفتر نوآوری و ارتباط با جامعه و صنعت و همچنین اتاق فکر صنعت در حال بررسی است.
سرپرست پژوهشکده بیمه افزود، کارگروه بینالملل متشکل از متخصصان حوزه بینالملل صنعت با هدف ارائه پاسخ تخصصی و کاربردی به نیازهای صنعت شگل گرفته و تعدادی از جلسات آن برگزار گردیده است. در این کارگروه ضمن شناسایی و معرفی ظرفیتها و انتقال تجربیات شرکتهای بیمه در حوزه بینالملل، در خصوص برگزاری دورههای آموزشی بینالمللی بحث و تبادل نظر شده است که نتایج آن در پنل همکاریهای بینالملل همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۳ ارائه خواهد شد. ترسیم درخت دانش با دیدگاه فرایندگرا و به صورت نظاممند نیز در دست اقدام است.
دکتر نیاکان با تاکید بر اهمیت مدیریت دانش و انتقال تجربیات پیشکسوتان صنعت بیمه به نسل جوان، به برگزاری نشستهای تخصصی بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، تشریح مفاد دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه و شورای عمومی سندیکای بیمهگران ایران در پژوهشکده اشاره کرد.
رییس همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۳، با تشریح فرایند انتخاب موضوع و محورهای همایش براساس نیازسنجی از ارکان و ذینفعان صنعت بیمه و همچنین بررسی مسائل روز دنیا تاکید کرد، موضوع «رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه» در نهایت به عنوان یکی از موضوعات مهم و مورد تاکید رئیس کل محترم بیمه مرکزی برای همایش سال جاری انتخاب شد و پس از انتشار فراخوانهای مربوطه طی مدت زمان محدود کمتر از دو ماه، ۶۲۷ مقاله داخلی و ۶ مقاله خارجی به دبیرخانه همایش واصل گردید. وی با اشاره به فرایند داوری مقالات توسط ۱۲۰ نفر از صاحبنظران حوزه بیمه از صنعت و دانشگاه اعلام کرد از این تعداد مقاله، ۱۶ مقاله برای ارائه در روز همایش و ۹۹ مقاله به صورت صرفاً چاپ و ۱۴۰ مقاله به صورت نمایش پوستری پذیرش گردیده است.همچنین با استقبال بینظیر پژوهشگران، ۱۰۱ ایده به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۵ ایده بهعنوان ایده برتر انتخاب و در روز همایش تجلیل خواهد شد. از دیگر برنامههای روز همایش نیز میتوان به معرفی و تجلیل از چهره ماندگار صنعت بیمه، انتخاب و معرفی کتاب سال و کتاب شایسته تقدیر در دو بخش تالیف و ترجمه، معرفی و تقدیر از پژوهشگر برتر و معرفی و تقدیر از پارسای برتر (پایان نامه و رساله برتر) اشاره کرد. کارگاههای پیشا رویداد و پسا رویداد و نمایشگاه جانبی همایش نیز مانند سنوات گذشته در دستور کار قرار دارد.
سرپرست پژوهشکده بیمه و رئیس همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۳، تصریح کرد همایش بیمه و توسعه جنبههای مختلف و ابعاد بینظیری در سطح ملی دارد و تمام فعالان و گروههای مرتبط در آن حضور دارند. لذا در کنار برنامههای هر ساله، پنل تخصصی آشنایی با برترینهای صنعت بیمه در همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۳، نشست نخبگانی با حضور رؤسای کل سابق بیمه مرکزی ج.ا.ایران و پنل تخصصی همکاریهای بینالمللی و اتکایی صنعت بیمه از جمله برنامههای جدیدی هستند که در همایش سال جاری برگزار خواهند شد.
وی در خصوص تعیین اولویتهای پژوهشی پژوهشکده بیمه اعلام کرد، پژوهشکده در اسفند ماه هر سال و طی نامه کتبی به ارکان و نهادهای صنعت بیمه، نیازهای آموزشی صنعت را احصا و در راستای رفع نیازها و چالشهای تحقیقاتی اقدام مینماید.
دکتر نیاکان در خصوص موضوع تکافل تصریح کرد، طی دو سال و نیم گذشته تمرکز فعالیتهای علمی و پژوهشی پژوهشکده بیمه بر موضوع تکافل بوده و دستاوردهای آن تدوین و جهت بهرهبرداری در اختیار شرکتهای بیمه قرار گرفت. آییننامه اجرایی تکافل نیز به بیمه مرکزی ارائه گردید. عرضه محصولات تکافل نیز توسط برخی شرکتهای بیمه به مرحله اجرا درآمد.
سرپرست پژوهشکده بیمه از طرح جدید دولت برای ارائه بیمههای تکمیلی بازنشستگی توسط بیمههای بازرگانی مانند آنچه در حال حاضر در کشورهای پیشرو در حال انجام است خبر داد که جزییات این طرح در پنل تخصصی با عنوان «محصولات نوآورانه بیمههای زندگی و افزایش رضایت مردم» در همایش بیمه و توسعه ارائه خواهد شد.
دکتر نیاکان ضمن تشریح طرحهای پژوهشی در حال انجام در حوزه هوش مصنوعی و نظارت هوشمند، از برنامهریزی برای برگزاری دوره آموزشی شایستگیهای مدیران که در سطح مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکتهای بیمه برگزار خواهدشد و هچنین دوره آموزشی حسابرسی فناوری اطلاعات خبر داد و ابراز امیدواری کرد تلاش پژوهشکده بیمه در ابعاد مختلف و در راستای رفع نیازهای تحقیقاتی صنعت مثمر ثمر باشد.
وی در پایان سخنان خود با اعلام آمادگی برای همکاری کامل با تمامی ارکان صنعت بیمه، از اصحاب رسانه برای همکاری و همافزایی با پژوهشکده بیمه در زمینه شناسایی مسائل و یافتن پاسخ مناسب برای رفع آنها دعوت به عمل آورد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=245613