×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
بلینکن: باید برای تمامی احتمالات در مرز اوکراین آماده باشیم

به گزارش کیوسک خبر به نقل از سی ان ان، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در پایان نشست ناتو در لتونی گفت: ما نمی‌دانیم که آیا رئیس‌جمهوری ولادیمیر پوتین قصد حمله دارد یا نه. ما این را می‌دانیم که وی دارد ظرفیت این کار را ایجاد می‌کند؛ پس با اینکه شبهه‌های درخصوص اهداف و زمان‌بندی اقدامات روسیه وجود دارد باید برای تمامی احتمالات آماده شویم و ببینیم که آیا روسیه تغییر رویه می‌دهد یا نه.
بلینکن عنوان کرد که جهان تاکنون شاهد این بوده روسیه به طور عمده نیروهای خود در مرز با اوکراین را افزایش داده و تلاش کرده با ارائه اطلاعات غلط طوری جلوه دهد که اوکراین در حال تهاجم است.
وی ادامه داد: ما شاهد این نمایش در سال ۲۰۰۴ بوده‌ایم که در آن روسیه به اوکراین حمله کرد و هم‌اکنون نیز نیروهای نظامی خود در نزدیکی مرز را گسترش داده‌اند. آن‌ها اطلاعات غلطی در خصوص اینکه اوکراین درحالت تهاجمی است منتشر کرده‌اند تا اقدامات نظامی از پیش تعیین شده خودشان را توجیه کنند.
او خاطرنشان کرد: ما نسبت به وجود ادله‌هایی مبنی بر برنامه‌ریزی روسیه برای تحرکات خصمانه علیه اوکراین شدیدا احساس نگرانی داریم.
بلینکن ادامه داد: طرح‌های روسیه علیه اوکراین شامل تلاش برای بی‌ثبات سازی کشور از داخل در کنار انجام عملیات نظامی گسترده است.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: روسیه و اوکراین را ترغیب می‌کنیم در چارچوب توافق مینسک به مذاکره بازگردند.
او افزود: روند دیپلماتیکی وجود دارد که می‌توان آن را دنبال کرد و کشور ما سعی در مقابله ندارد.
وزیر خارجه آمریکا توضیح داد: مدیر سیا به روسیه سفر کرد و مراتب نگرانی خود را به روسیه ابلاغ کرد. فردا با وزیر خارجه روسیه دیدار می‌کنم و به او می‌گویم روسیه باید تجهیزات و نیروهایش را از منطقه مرزی خارج کند.
از سوی دیگر، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هشدار داد، روسیه بهای سنگینی نسبت به هرگونه عملیات نظامی جدید علیه اوکراین پرداخت خواهد کرد.
او گفت: غرب عملا نشان داده می‌تواند تحریم‌هایی اقتصادی، مالی و سیاسی علیه مسکو اعمال کند.
دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین نیز نسبت به عملیات نظامی روسیه علیه این کشور هشدار داد. او افزود، عملیات نظامی محتمل است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین نیز در اظهاراتی برای کاهش تنش‌ها میان کی‌یف و مسکو خواهان خواستار مذاکره مستقیم با ولادیمیر پوتین شد.
اوکراین در آوریل سال ۲۰۱۴ میلادی کمپین نظامی را علیه جدایی طلبان جنوب شرق اوکراین آغاز کرد که روی کار آمدن دولت مرکزی کی‌یف را به دنبال یک کودتای تحت حمایت آمریکا قبول نداشتند. سازمان ملل برآورد می‌کند که در درگیری‌های اوکراین بیش از ۹۰۰۰ تن کشته شده‌اند.
اطلاعات ارتش اوکراین مدعی است که مسکو برای حمله در اوایل ۲۰۲۲ آماده می‌شود. مقامات آمریکا، ناتو و اوکراین گفته‌اند که نیروهای روسیه در مقابل مرز اوکراین تجمع کرده‌اند. روسیه نیز ضمن رد این ادعا، آن را پروپاگاندای “ستیزه‌جویانه” آمریکا خوانده است.
انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.