مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در مراسم بهرهبرداری از ۶۶۵ واحد نوسازی شده در استان فارس، گفت: تا کنون بیش از ۱۵۶ هزار واحد مسکن در بافتهای فرسوده در حال ساخت است و حدود ۵۰ هزار واحد مسکن در این مدت به بهرهبرداری رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن – هیبنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در دومین روز از سفر رییسجمهور به استان فارس و در آیین بهرهبرداری از ۱۰ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی، ۶۶۵ واحد نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده استان فارس به بهرهبرداری رسید.
محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این آیین که در پروژه ۲۴ واحدی حاصل از تجمیع ۶ پلاک فرسوده در محله چوگیای شهر شیراز برگزار شد با یادآوری زلزله بم و جان باختن دهها هزار شهروند و فروریختن بنای ارگ بم با چندهزار سال قدمت در این زلزله، اظهارکرد: هدف اصلی کار ما این است که سقفهای لرزان و بناهای ناپایدار در محلات فرسوده را به بناهایی مستحکم و ایمن تبدیل کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که ظرفیت خوبی برای تولید مسکن در بافت فرسوده وجود دارد، گفت: در کنار نوسازی بناهای ناپایدار، خدمات زیربنایی و روبنایی در محلات هدف فرسوده نیز ارتقا مییابد که این امر به بالارفتن کیفیت زندگی شهری ساکنین در این محلات کمک میکند.
رییس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که دولت سیزدهم بهطور ویژه نوسازی بافتهای فرسوده را در دستور کار قرار داده و به جهت تحقق این مهم بستههای متعدد تشویقی تدوین، تصویب و ابلاغ کرده است، توضیح داد: تا کنون بیش از ۱۵۶ هزار واحد مسکن در حال ساخت است و حدود ۵۰ هزار واحد مسکن در این مدت به بهرهبرداری رسیده است.
آیینی با تاکید بر اینکه با همراهی و همکاری شهرداریها در حوزه بازآفرینی شهری پایدار، میتوان اقدامات خوبی در محلات فرسوده انجام داد، افزود: شهرداریها به عنوان شرکای راهبردی در حوزه بازآفرینی شهری بسیار تاثیرگذار هستند.
وی با اشاره به این که بیش از ۳۷۳ شهرداری در سراسر کشور همکاری و همیاری خوبی با شرکت بازآفرینی شهری ایران دارند، گفت: با کمک شهرداریها، میتوانیم انتظار رسیدن به ساخت سالی ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده را داشته باشیم.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: در ۶ ماه اول سال جاری بیش از ۱۱ هزار واحد پروانه ساختمانی از سوی شهرداری تهران در محلات بافت فرسوده صادر شده و انتظار ما از شهرداری شیراز بسیار زیاد است که همپای شهرداریهای تهران، مشهد، اصفهان و تبریز در حوزه بازآفرینی شهری حرکت کند.
آیینی از بسته تشویقی ۳۵بندی نوسازی بافتهای فرسوده برای مالکان، سازندگان، توسعهگران و سرمایهگذاران در شهر شیراز خبر داد و در ادامه، گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران در راستای تبیین، ترویج، جلب حداکثری مشارکت همه کنشگران و تسریع و شتاب بخشی به جریان نوسازی بافتهای فرسوده با مجموعههای بسیج، بسیج محلات، گروههای جهادی، گروههای داوطلب و دانشجویی در سطح کلان تفاهم نامههایی مبادله کرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در سال گذشته از ظرفیت شهر بم استفاده کردیم و سفیرانی تحتعنوان “سفیران نوسازی بم برای ایران قوی” به سراسر کشور از جمله شهر شیراز سفر کردند تا به مدیران شهری اعلام کنند که اگر به نوسازی بافتهای فرسوده توجه نکنند یک بم دیگر در شهر خودشان تکرار میشود و حوادث ناگوار و غیر قابل جبرانی رخ میدهد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، افزود: در آینده نزدیک با همت همکاران شرکت بازافرینی شهری ایران، شاهد ابتکار دیگری در امر تبیین بستههای تشویقی نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده شهری خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در پایان برنامه از ابلاغ آییننامه اجرایی بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه ۱۴۰۲ در آینده نزدیک خبر داد که بر اساس آن سهم مردم ساکن در سکونتگاههای غیررسمی به نسبت جمعیتشان از عوارض ماده ۳۹، صرف محرومیتزدایی و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی شود.