×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، اخیرا ابلاغیه‌ای توسط سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر شده که طبق آن شروطی همچون صدور کد بعد از یک ماه و قبولی مشتریان جدید بازار سرمایه در آزمون، برای حضور آن‌ها در این بازار درنظر گرفته شده است.

آنچه در ابلاغیه مذکور حائز اهمیت بوده، این است که مشتریان جدید یک ماه پس از صدور کد امکان معامله خواهند داشت. در این راستا، قبولی در آزمون کانون کارگزاران یا سازمان بورس شرط صدور کد معاملاتی است. همچنین شخص متعهد می‌شود سیگنال‌فروشی و … نکند، زیرا کد مسدود می‌شود.

دلیل شرطی شدن ورود تازه‌واردها به بازار سرمایه

در این میان مسئولان بورس، دلیل این تصمیم را نیاز به تخصص و دانش تازه‌واردها به بورس اعلام کرده و می‌گویند با توجه به اینکه این روزها سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه رونق دارد و ممکن است افرادی که وارد این بازار می‌شوند دانش کافی نداشته باشند و از آنجاکه این نوع سرمایه‌گذاری نیازمند تخصص و دانش است، چنین تصمیمی گرفته شده است.

در این زمینه حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ابلاغیه سازمان بورس و اوراق بهادار درباره ورود مشروط مشتریان جدید به بازار سرمایه، گفت: این اقدام سازمان بورس در هیچ نقطه‌ای  از دنیا اجرا نشده و نتیجه نگرفته است. یک شهروند منوط به برعهده گرفتن نتایج، اختیار دارد که در حوزه‌های مختلف بازارهای مالی حضور پیدا کند و سرمایه‌گذاری کند. سرمایه‌گذار باید تفاوت سرمایه‌گذاری در بانک با سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را بداند.

وی با اشاره سهمیه‌بندی کردن فروش سهام در سازمان بورس در سال ۱۳۹۲ که این موضوع در دنیا سابقه نداشت، اظهار کرد: در اواخر سال ۱۳۹۲ که بورس با مشکلات عدیده ‌ای مواجه شده بود، یک چنین تصمیم گرفته شد که این تصمیم یک اقدام مناسب و منطقی با ویژگی‌های بورس و بازار سرمایه نبود و تبعات منفی آن موجب شد تا مدتی بورس به کما برود.

منطقی نبودن شروط سازمان بورس در دنیا برای ورود به بازار

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در شرایطی که نقدینگی به سمت بازار سرمایه و بورس حرکت و شاخص آن افزایش پیدا کرده است؛ شرطی شدن ورود به این بازار در دنیا معمول و منطقی نیست و سازمان بورس  باید در طول مدت عمرش آموزش‌هایی را در جهت ارتقا دانش مشتریان برنامه‌ریزی می‌کرد.

معاون وزیر اسبق اقتصاد در ادامه با بیان این‌که برگزاری  آزمون و صدور کد معاملاتی با یک ماه تاخیر، مشکلی را حل نمی‌کند، خاطرنشان کرد: ماهیت بازار سرمایه بلندمدت است و نمی‌توان از آن انتظار سود در کوتاه مدت را داشت. اکنون که بورس دارد در کوتاه مدت سود می‌دهد، دلیل آن این است که به بازارهای دیگر امیدی برای سرمایه‌گذاری نیست.

مستخدمین حسینی با تاکید بر این‌که این اقدام مبین این نمی‌شود که مردم صد در صد آگاه شده‌اند و با آمادگی وارد بازار سرمایه شوند، گفت: درواقع با محدود کردن میزان اشتیاق به آن بازار افزایش می‌یابد و با تحریک مردم حضور در بازار افزایش پیدا می‌کند؛ در حالیکه باید در این زمینه، اصلاح ساختاری در نظام اقتصادی ایجاد و برنامه مشخصی برای اقتصاد درنظر گرفته شود.

وی ادامه داد: تمام بازارها از لحاظ سرمایه‌گذاری در کما به سر می‌برند و تنها بازار سرمایه است که رونق دارد. قطع به یقین با این اقدام بورس سقوط خواهد کرد و آیا در آن زمان می‌توان پاسخ مردم را داد. فرض کنیم با پذیرش در آزمون، فردی وارد بازار شود و شروع به سرمایه گذاری کند؛ اگر شاخص‌های بورس ریزش کنند آیا می‌توان پاسخگوی مردم بود.

ارتقا دانش مردم در بازار سرمایه از طریق رسانه‌ها

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه سازمان بورس می‌تواند از طریق رسانه‌های ملی به مردم در این زمینه آگاهی ببخشد و آن‌ها را به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری بکشاند، تصریح کرد: با گرفتن آزمون و خیال اینکه مردم آگاه شدند نمی‌توان آن‌ها را به سرمایه‌گذاری تشویق کرد. تک سهمی مشکلات عدیده‌ای را در بازار سرمایه ایجاد کرده و باید مردم با آگاهی و شناخت به سمت سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بنیادی بروند؛ زیرا، در این صندوق‌ها یک سهم عرضه نمی‌شود، بلکه سهام‌های متعددی عرضه می‌شود که در نتیجه بازدهی مناسبی را به بازار می‌بخشند.  

وی در ادامه تاکید کرد: دولت، مقامات و مسئولان اقتصادی باید تلاش کنند تا مردم و سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت بازارهای دیگر سوق بدهند. در مقطعی که بورس رشدی نداشت، کارگزاری‌ها و سازمان بورس مردم را تشویق می‌کردند تا نماد بگیرند. حتی به مدارس و دانشگاه‌ها برای ایجاد اشتیاق در خرید سهام مراجعه می‌کردند و مقداری سهم و نماد را به عنوان هدیه برای تشویق به سرمایه گذاری به آن‌ها می‌دادند.

مستخدمین حسینی در پایان با تاکید بر اینکه این فراز و فرودها در اقتصاد مضر است، خاطرنشان کرد که این طرح قطعا نمی‌تواند موفق باشد و هیچ نفعی در اقتصاد نخواهد داشت و امیدواریم مسئولان با درک این موضوع آگاهی لازم و دلایل این طرح را تشریح کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.