نشست چالشها و فرصتهای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای کوچک و متوسط از طریق بازار سرمایه با حضور ندا بشیری معاون خدمات مالی تامین سرمایه تمدن، سید مهدی علمالهدی سرپرست معاونت توسعه بازار شرکت فرابورس، و مهسا قربانی مدیرعامل شرکت دانشبنیان و فناور سپهربوم راد در محل شرکت فرا بورس ایران برگزار شد.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن ، ندا بشیری، معاون خدمات مالی تامین سرمایه تمدن، در این نشست در خصوص تامین مالی شرکتهای نوپا گفت: روش تامین مالی توسط صندوقها امروزه به عنوان یکی از مهمترین و موثرترین روشهای تامین مالی طرحها و شرکتهای دانشبنیان در سطح دنیا مطرح شده است. میتوان در تامین مالی شرکتها سبدهای مختلفی به صورت تامین از چند نوع صندوق را هدف قرار داد. در این زمینه ریسک شهرت در خدمات مالی که با از بین رفتن منابع ذینفعان مرتبط است باید در انواع روشهای تامین مالی در نظر گرفته شود.
در بخش دیگر این نشست، سیدمهدی علمالهدی، سرپرست معاونت توسعه بازار فرابورس، با اشاره به تسهیل دستورالعمل پذیرش دانشبنیانها اعلام کرد: اقدامات زیادی درخصوص پذیرش شرکتهای دانشبنیان صورت گرفته است. در روزهای اخیر نیز دستورالعمل مشخص و ویژهای برای پذیرش شرکتهای نوپا تنظیم شده که هیاتمدیره سازمان بورس در حال بررسی آن است. علمالهدی همچنین درباره طرح جدید کراودفاندینگ (تامین مالی جمعی) افزود: این طرح که اخیرا در دست واکاوی قرار گرفته، مربوط به تامین مالی پروژههای ارزی است تا بتوان از طریق بازار سرمایه اقدامات موثری در زمینه تامین مالی این پروژهها انجام داد.
همچنین مهسا قربانی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان و فناور سپهربوم راد در این نشست در خصوص نقش سیاستها و اقدامات بازار سرمایه در حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: از سیاستهای حائز اهمیت در این راستا، سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ است. همچنین برنامه ۴ و ۵ و ۶ توسعه به همراه سند چشمانداز ۲۰ساله کشور اجماع همهجانبهای بر توجه بر اقتصاد دانشبنیان دارند. در همین راستا دارایی فکری شرکتهای نوپا همچون نگینی در اقیانوس سختیهاست و باید به آن اهتمام ویژهای شود. بر همین اساس است که در بعضی کشورها دارایی فکری شرکتهای دانشبنیان را ارزشگذاری میکنند و جایگاه ویژهای برای آن قائلاند.