×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
تجربه موفق بازار فلزات، فولاد و سیمان در بورس کالا طی سال ١۴٠٠/ الگوی معاملات فولاد در بازار پتروشیمی پیاده می شود

سید رضا فاطمی امین با اشاره به اینکه نیمه دوم پارسال تجربه خوبی در حوزه بورس کالا در بخش فلزات، فولاد و سیمان کسب شد گفت: با وجود تحریم‌ها، تلاطم قیمت دلار و قطع شدن گاز واحدهای فولادی اما قیمت ورق و شمش کاهش پیدا کرد و سهمیه‌بندی هم در بسیاری از کالاها حذف شد و در ادامه ۲۵ ابزار برای بورس کالا پیش‌بینی و از این تعداد ۱۸ مورد عملیاتی شد و تلاش می شود در بخش پتروشیمی هم مانند بازار فولاد این اتفاق بیفتد.

به گزارش کیوسک خبر به نقل از « کالاخبر » به نقل از خبرگزاری تسنیم، سید رضا فاطمی امین در جلسه شورای اداری نیشابور و در جمع مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان نیشابور اظهار داشت: در این‌ چارچوب پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورتحساب سامانه جامع تجارت و تامین مالی زنجیره‌ای اجرایی شده و در سه ماهه نخست امسال به طور کامل عملیاتی می‌شود و بدین‌ ترتیب دیگر انحراف منابع نخواهیم داشت و بهره‌وری منابع بانکی ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: سال گذشته سال بسیار سختی به دلیل کسری بودجه بود و به همین خاطر بانک‌ها به سوی فروش اوراق سوق پیدا کردند و فرصت‌ها برای واحدهای تولید کاهش یافت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ادغام وزارت صنایع و معادن با بازرگانی کار درستی بود اما به درستی انجام‌ نشد و تا نیمه نخست امسال این تلفیق کامل خواهد شد و چالش‌هایی که به‌ خاطر گستردگی این تلفیق وجود دارد حل می‌شود.

وی افزود: برای تامین سرمایه ثابت و در گردش بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی، تجاری و صنعتی ابتدا باید ابزارهای مالی اصلاح شود و بدین منظور نیازمند معرفی ابزارهای مالی جدید از سوی بانک‌ها هستیم.

فاطمی امین افزود: نیمه دوم پارسال تجربه خوبی در حوزه بورس کالا در بخش فلزات، فولاد و سیمان کسب کردیم و با وجود تحریم‌ها، تلاطم قیمت دلار و قطع شدن گاز واحدهای فولادی اما قیمت ورق و شمش کاهش پیدا کرد و سهمیه‌بندی هم در بسیاری از کالاها حذف شد و در ادامه ۲۵ ابزار برای بورس کالا پیش‌بینی و از این تعداد ۱۸ مورد عملیاتی شد و تلاش می شود در بخش پتروشیمی هم مانند بازار فولاد این اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: سال گذشته تراز تجاری ایران بدون نفت به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسید و امسال باید تلاش کنیم به سمت صادرات دانش‌بنیان‌ برویم و در نیشابور با بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی این ظرفیت وجود دارد که ارتباط بین صنعت و دانشگاه شکل گیرد اما نکته بسیار مهم این است که نباید پارک‌های علم‌ و فناوری نفتی شوند و تحقیق‌ و پژوهش به پول نفت وابسته شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.