به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی بانک قرضالحسنه مهر ایران، از آنجایی که تسهیلات قرضالحسنه سقف مشخصی دارد و صرفاً به اشخاص حقیقی پرداخت میشود، ممکن است تصور شود حمایت از تولید بهصورت پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ممکن نیست. علت هم این است که برداشت عمومی در حوزه حمایت از تولید بیشتر معطوف به تسهیلات کلانی است که به بنگاههای تولیدی بزرگ پرداخت میشود. با این حال بانک مهر ایران بهعنوان نخستین و بزرگترین بانک تخصصی قرضالحسنه با اجرای طرحهای مختلف موفق شده اقدامات گستردهای را در حوزه حمایت از تولید انجام دهد.
کالاکارت چگونه از کالای ساخت داخل حمایت میکند؟
کالاکارت یک کارت اعتباری خرید کالاست که از سوی بانک مهر ایران تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال و بدون نیاز به سپردهگذاری قبلی ارائه میشود. کارمزد استفاده از این طرح برای مشتریان ۲ تا ۴ درصد و دوره بازپرداخت اقساط آن ۶ تا ۱۲ ماه است. پذیرندگان این طرح، ارائهکنندگان خدمات و تولیدکنندگان کالای داخلی هستند.
این طرح با استقبال گسترده مشتریان روبهرو شده و علاوه بر افزایش قدرت خرید متقاضیان خرید کالا و دریافتکنندگان خدمات به بیشتر شدن فروش پذیرندگان این طرح نیز کمک کرده است. به همین علت نیز تا لحظه تنظیم گزارش حدود ۱۵هزار کسبوکار از صنوف مختلف همچون لوازم خانگی، کالای دیجیتال، فروشگاههای اینترنتی، فروشگاههای زنجیرهای و مواد غذایی، مبلمان، پوشاک، کالای ساختمان، قطعات یدکی خودرو و همچنین ارائهکنندگان خدماتی همچون آموزش، درمان، بیمه و… به جمع پذیرندگان این طرح پیوستهاند.
حمایت از کالا و خدمات ایرانی
در طرح حمایت از کالای ایرانی، همه تولیدکنندگان و فروشندگان کالا و خدمات ایرانی برای تسهیل در فروش کالای خود، میتوانند به انعقاد تفاهمنامه با بانک مهر ایران اقدام کرده تا مشتریان آنها از طریق دریافت تسهیلات قرضالحسنه هزینههای خرید محصولات مورد نظر را تأمین و پرداخت کنند.
انعقاد تفاهمنامه همکاری با شرکت سهامی فرش ایران با هدف افزایش قدرت خرید از طریق اعطای تسهیلات قرضالحسنه از نخستین قراردادهای منعقد شده در این زمینه به شمار میرود. بانک مهر ایران همچنین در چارچوب حمایت از کالای ایرانی، طرح پرداخت تسهیلات بیمه را با همکاری شرکتهای بیمهای اجرا کرده است. این طرح که به تأیید واحدهای نظارتی بانک مرکزی رسیده، با استقبال تعداد زیادی از هموطنان نیز روبرو شده است.
یک نمونه از اجرای این طرح، مربوط به رانندگان تاکسی و اتوبوس بود. پیش از این بانک مهر ایران، یک شرکت بیمهای و اتحادیه تاکسیرانی و اتوبوسرانی سراسر کشور تفاهمنامه همکاری برای ارائه وام قرضالحسنه پوششهای بیمهای امضا کردند. بر اساس این تفاهمنامه، بانک قرضالحسنه مهر ایران در قالب کارت اعتباری تا سقف ۳۰ میلیون ریال در حوزه تاکسیرانی و تا سقف ۶۰ میلیون ریال در حوزه اتوبوسرانی، تسهیلات قرضالحسنه صفر درصدی پرداخت میکند.
پوششهای بیمهای شامل بیمه درمان تکمیلی تاکسیرانان و اتوبوسرانان و افراد تحت تکفل، بیمه آتشسوزی واحدهای مسکونی، بیمهنامه اتومبیل (بیمه شخص ثالث و حوادث راننده، بیمه بدنه)، بیمه عمر و حوادث گروهی و بیمه عمر مانده بدهکار برای هر یک از وامگیرندگان است. در آغاز این تفاهمنامه، حداقل ۳۰۰ هزار نفر از تاکسیرانان و اتوبوسرانان و خانواده تحت تکفل آنها تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی قرار خواهند گرفت و ۱۰۸هزار نفر از بیمههای شخص ثالث استفاده میکنند. همچنین برای هر سال ۱۰۸هزار بیمهنامه آتشسوزی با استفاده از تسهیلات قرضالحسنه این بانک صادر میشود. البته استقبال از طرح تسهیلات بیمه تنها به همین تعداد محدود نشده و این طرح توانسته تا کنون توجه و اعتماد بیش از یک میلیون و ۲۰۰هزار نفر را به خود جلب کند.
تسهیلاتی مختص شرکتهای دانشبنیان
شرکتهای دانشبنیان، محصولاتی با فناوری بالا تولید میکنند و گرهگشای بخشی از مشکلات کشور هستند. از همین رو توجه به این شرکتها و حمایت از آنها ضروری است.
بانک مهر ایران تفاهمنامهای با صندوق نوآوری و شکوفایی دارد و در چارچوب این تفاهمنامه به کارکنان شرکتهای دانشبنیان تسهیلات قرضالحسنه پرداخت میکند.
در این زمینه تا کنون ۲۵۰۰ فقره تسهیلات به مبلغ تقریبی ۸۳۰ میلیارد ریال در قالب پرداخت شده است.
ایجاد اشتغال برای اقشار کمتر برخوردار
بانک مهر ایران تا پایان سال ۱۳۹۹ بیش از ۶۰۰هزار فقره به ارزش ۵۶هزار میلیارد ریال به مددجویان نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد برکت، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پرداخت کرده است.
عمده این تسهیلات صرف ایجاد اشتغال برای اقشار کمتر برخودار و محروم جامعه شده است. به این صورت بانک مهر ایران برای توسعه کسبوکارهای خرد که در حوزه تولید کالای ایرانی فعالیت دارند، کمک کرده است.
گامی برای توسعه کسبوکارهای روستایی
بانک مهر ایران در چارچوب تفاهمنامه همکاری با معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری برای توسعه اشتغال در روستاها و مناطق محروم، تسهیلات قرضالحسنه پرداخت میکند. این کار با هدف ایجاد و تثبیت اشتغال در روستاها و مناطق محروم انجام میشود.
معاونت روستایی ریاست جمهوری ۲۰۰ میلیارد ریال برای این کار تخصیص میدهد و بانک نیز ۳۰۰ میلیارد ریال اضافه میکند. مجموعاً ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات با کارمزد ۴ درصد در حوزه اشتغال روستایی به افرادی که از سوی معاونت روستایی معرفی شوند، پرداخت میشود.
این تسهیلات به مبلغ حداقل ۵۰۰ میلیون ریال و حداکثر ۲ میلیارد ریال بر اساس کاری که تعریف میشود، پرداخت خواهد شد. مدت بازپرداخت تسهیلات یاد شده نیز بهطور متوسط ۴۸ ماه است.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=95938