به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییسجمهور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ماه رمضان ماه انس با قرآن و کمک به دیگران است، اظهار کرد: در این ماه با توجه به سختی هایی که برای اقشار آسیب پذیر است و همچنین با توجه به اینکه پویش هایی از طرف مردم و خیرین و هیئات و نیروهای مسلح آغاز شده، همه کمک کنیم که سفره مردم بی افطار نماند.
وی با تاکید بر توجه مردم به موضوع انفاق گفت: انفاق در روزهای شادی و حزن باید ادامه یابد و باید به یاری اقشاری که فشار بر آنها زیاد است بشتابیم و پویش کمک به اقشار آسیب پذیر در ماه مبارک رمضان جلوه دیگری داشته باشد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه محدودیت اجتماعات همچنان وجود دارد، خاطرنشان کرد: خدای ناکرده بازگشایی های کسب و کار باعث نشود که این برداشت را داشته باشیم که کرونا در حال تمام شدن است و ما باید به سمت زندگی روزمره خود برویم؛ چراکه نمیشود گفت که کرونا کی تمام میشود و به دلیل این که واکسن و دارویی برای این بیماری وجود ندارد، تقریبا همه بار بر دوش مردم قرار میگیرد؛ درحال حاضر تنها راه مقابله با این بیماری مراقبت از خود و رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری های اجتماعی است. اینگونه در نظر بگیریم که کرونا متاسفانه همچنان هست و ما باید یاد بگیریم که چگونه در این شرایط زندگی کنیم، راه این کار تقوا و خودنگهداری است.
روحانی گفت: الحمدالله تاکنون اکثریت قاطع مردم به همه اصول توجه و آنها را مراعات کردند و میدانند که راه حل بدست خودشان است که باید بیشتر مراقبت کنند؛ البته مدافعان سلامت هم آماده اند و هم هوشیاری و تجربهشان بیشتر شده است.
وی با اشاره به افزایش امکانات درمانی کشور طی روزهای اخیر اظهار کرد: در جلسه امروز گزارش شد که بسیاری از تخت های بیمارستانی و مراقبتی و دستگاه های کمک تنفسی اضافه شده است؛ این بدان معناست که ما در حال تجهیز بخش بیمارستانی هستیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه برای ما مهم است که تعداد مبتلا در روز چقدر باشد، افزود: اگر بر تعداد مبتلایان اضافه شود به دلیل پیشتازی بخش بهداشت است که رفته و فرد را شناسایی کرده است؛ بنابراین اگر از طریق تست مبتلا را کشف کنیم جای ناراحتی و نگرانی نیست اما اگر خدای ناکرده اضافه شدن تعداد مبتلا بدلیل عدم رعایت اصول بهداشتی باشد، باید نگران باشیم و با آن مقابله نماییم.
روحانی با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم که اگر تعداد مبتلایان افزایش مییابد بر مبنای تست های جدید ما باشد نه عدم مراعات مسائل بهداشتی، گفت: امروز تصمیم جدیدی در زمینه مقابله با کرونا اتخاذ کردیم؛ پیشنهاد جدید این است که کشور بر مبنای ابتلای به کرونا و شیوع کرونا و مقرراتی که وزارت بهداشت بعنوان معیار قرار میدهند تقسیمات جدید کشوری انجام شود؛ مثلا اگر وزارت بهداشت اعلام میکند در شهری به مدت یک هفته ابتلای به کرونا گزارش نشده و فوتی های کرونا در این شهر صفر است، آن منطقه سفید اعلام شود و مناطق دیگر یا زرد یا قرمز هستند. بنابراین بر مبنای سفید، زرد یا قرمز کشور را تقسیم بندی کنیم.
وی با اشاره به شرایط بازگشایی اماکن مذهبی در کشور ادامه داد: فعلا در این جلسه راجع به اماکن مذهبی و نماز جماعت بحث کردیم و در هفته های آینده درباره موضوعات دیگر در مناطق مختلف تصمیمگیری خواهیم کرد؛ در این بررسی جدید به این نتیجه رسیدیم که هر استان و شهرستان که سفید شد بلافاصله همه اماکن و بقاع مذهبی در آن جا بازگشایی میشود.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز تعداد مناطق سفید کشور بالای صد است، اظهار کرد: بعد از اعلام اسامی این شهرها آنها میتوانند مساجد خود را با رعایت پروتکل ها باز کنند و نماز جمعه در این شهرها با رعایت مسائل مربوطه برگزار شود.
روحانی خاطرنشان کرد: امروز راجع به مترو و اتوبوس نیز بحث شد؛ با توجه به اینکه معمولا فاصله های اعلامی در زمانهای شلوغی خیلی مراعات نمیشود، قرار شد که روی ماسک و دستکش تاکید کنیم؛ وزارت بهداشت اعلام خواهد کرد که از چه روزی داشتن ماسک برای استفاده از مترو و اتوبوس ضروری است. همچنین درباره وضعیت فعالیت پاساژها در مناطق گرمسیر تصمیم گرفته شد تا برای آنکه آنها در مضیقه نباشند، استانداران مجازند ساعت کار پاساژها را تا ساعت ۲۰ افزایش دهند.
بر اساس این گزارش، روحانی افزود: درباره شرکتها و مهلت برگزاری مجامع آنها تصمیم گرفته شد که با توجه به اینکه شرکتها به طور معمول تا تیرماه مجامع خود را برگزار می کنند، مهلتی دو ماهه به آنها برای برگزاری این مجامع داده شد. همچنین درباره مالیات های مستقیم و ارزش افزوده نیز مقرر شد آنهایی که تاریخ انقضای پرداخت مالیات شان اول اردیبهشت است تا ۳۱ام تیر ماه در این زمینه اقدام کنند.
رئیس جمهور با تشکر از مردم، کارآفرینان و بخشهای عمومی غیردولتی و نیروهای مسلح گفت: با وجود کرونا و مشکلات کار بزرگی در حال انجام است؛ در پایان هر هفته افتتاح های مهم در دستور کار داریم و افتتاحی که در روز پنج شنبه گذشته انجام شد دارای ارزشی بالغ بر یک میلیارد دلار بود.
روحانی با بیان اینکه قطعاً امشب شبکه های ماهواره ای عصبانیت خود را از این مطالب ابراز خواهند کرد، ادامه داد: هر زمان که ما می گوییم شرایط کشور در وضعیت خوبی است و ما نقطه ای مثبت پیدا میکنیم، جیغ و داد آن ها بلند می شود و می گویند که در شرایطی که همه دنیا بدبخت شده است، ایران می گوید که وضع من خوب است.
وی با اشاره به آمار نقطه به نقطه وضعیت تورم اقتصاد کشور در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ خاطرنشان کرد: آمار تورم نشان داد که با وجود مشکلاتی که در ماههای اسفند و فروردین داشتیم روند تورم نقطه به نقطه و همچنین سالانه اقتصاد کشور کاهشی بوده است؛ در این شرایط مجدداً رسانه های ماهوارهای عصبانی میشوند و میگویند که در این شرایط که کشورهای دیگر بدبخت شدهاند، چرا شما وضعیت تان خوب شده است؟
رئیس جمهور خطاب به برخی کشورها و رسانههای خارجی گفت: اگر شما از این دستاوردها ناراحت هستید، پنبهای در گوش تان قرار دهید و این حرفهای خوب را نشنوید.
روحانی با اشاره به وضعیت بازار بورس ایران اظهار کرد: وضعیت بورس ایران خوب شده است اما آنها با عصبانیت می گویند که در همه دنیا بورس به هم ریخته است، چرا وضعیت بورس ایران خوب است؟ بورس ایران خوب است چون همه شرکتها و فعالان اقتصادی در این زمینه تلاش کردهاند و خوشبختانه سهام شرکتهای بزرگ در این بورس عرضه شده است شستا نیز اعلام کرده است که به زودی نیز در بورس عرضه خواهد شد همچنین بانکها نیز سهام های خود را در بورس عرضه خواهند کرد. بورس ایران رونق پیدا می کند، در این شرایط شورای بورس باید توجهات لازم را داشته باشد.
وی گفت: در گفتوگوهای تلفنی که روزهای گذشته با برخی روسای جمهور و سران کشورهای خارجی داشتهام، زمانی که اعلام می کنم که در حوزه تولید ضدعفونی کننده ها دارای ظرفیت صادرات هستیم این مقامات تعجب می کند؛ این در حالیست که امروز در حوزه کالاهای ضدعفونی کننده قدرت صادرات داریم و حتی در آینده ممکن است در برخی وسایل بهداشتی از جمله کیتهای آزمایش به نقطهای برسیم که صادرات داشته باشیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه بسیاری از اینکه می بینند ایران بعد از دو سال تحریم شدید به محض شروع کرونا بهتر از آنها عمل میکند، آنچنان عصبانی شده اند که نمیتوانند جلوی این عصبانیت را بگیرند، اظهار کرد: اصلاً این توانمندی ها در مخیله برخی کشورهای خارجی نمیگنجد؛ آنها فکر نمیکردند که روزی برسد که ایرانی که تحت فشار شدید دو ساله تحریم قرار گرفته و به گمان آنها استخوان های ما خرد شده است و دیگر نمی توانیم تکان بخوریم یک بیماری در دنیا شایع شود است و مردم ما با آن بهتر و قوی تر برخورد کردند و تابآوری شان را به خوبی نشان دادند و پزشکان و پرستاران ما عملکرد بهتری نسبت به آنها داشته باشند؛ آنها از این موضوعات عصبانی شدهاند و به نظر من این عصبانیت تیز تقصیر ما نیست، بلکه مربوط به تلاش های پیگیر مردم عزیز ما است.
روحانی با تاکید بر اینکه رفتار بیماری کرونا مانند رفتار ابرقدرتهاست، گفت: اگر در برابر ابرقدرتها خود را ببازیم آنها پررو میشوند، اما اگر بانشاط در برابر آنها بایستیم آنها فرار خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: ماه رمضان ماه کمک به روحیه ما است؛ در کرونا نیز اگر کسی روحیه خوبی داشته باشد از این بیماری زود عبور میکند. ما باید با نشاط و قدرت در برابر کرونا رفتار کنیم و به دور از اضطراب، احتیاط های لازم را انجام دهیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه به لطف خدا در موضوع کرونا روز به روز فاصله اجتماعی بیشتر و شکاف های اجتماعی ما کمتر می شود و با وجود اینکه جسم های مان اندکی از هم فاصله پیدا میکند اما روح های ما به هم نزدیکتر میشود، اظهار کرد: کرونا در برخی کشورها شکافهای بزرگی ایجاد کرده است و در آمریکا کرونا باعث ایجاد شکاف عظیمی شده است و هر چه برخی مقامات این کشور میگویند سایر مقامات این کشور آنها را مسخره و همدیگر را به دروغگویی متهم میکند؛ در این شرایط ما درست در نقطه مقابل آمریکا هستیم. در ایران به لطف خدا همه متحدتر از گذشته و در کنار هم هستیم و انشاءالله خدا این وحدت و معنویت را برای ما بیشتر کند.