به گزارش کیوسک خبر به نقل از روزانه نیوز، سیدناصر محمودی با بیان اینکه وزارت اقتصاد و دارایی برنامههایی برای تحقق شعار سال تبیین کرده است، تصریح کرد: پنج محور اصلی در راستای جهش تولید در وزارت اقتصاد و دارایی تعریف شده بهطوریکه تأمین منابع مالی، تقویت سرمایهگذاری، توسعه تجارتی خارجی، بهبود فضای کسب و کار و مولدسازی دارایی های دولت از جمله این محورهاست.
کشور در بخش های مختلف از ظرفیتها و توانمندیهای بالقوهای برخوردار است و با توجه به اینکه امسال با نام «جهش تولید» نامگذاری شده و از طرفی تحریمها و جنگ تمام عیاری که توسط استکبار جهانی علیه ایران راه افتاده، تنها راهی که میتواند کشور را از بحران نجات دهد، جهش تولید است.
وی با اشاره به اینکه برنامه کاری اقتصاد و دارایی استان همدان آغاز شده است، یادآور شد: یکی از اقداماتی که باید صورت بگیرد، تبیین وضع موجود و شناسایی آسیب های موجود از منظر پولی، بانکی، مالیاتی، کسب و کار، موانع سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.
محمودی افزود: برای تحقق پنج محور اصلی برنامههایی برای دستگاههای اجرایی ارسال شده بهطوریکه در برنامه عملیاتی دیده شده که از ظرفیت دانشگاههای استان، فعالان اقتصادی، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کمیته بهبود فضای کسب و کار و شناسایی مسائل و مشکلات از طریق گفتگوی دولت با بخش خصوصی در تحقق برنامههای جهش تولید در استان استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه بررسی و کمک رسانی به واحدهای تولیدی غیرفعال از راهکارهای استان برای جهش تولید است، ادامه داد: درصدد هستیم ارتباط دائمی با واحدهای تولیدی داشته باشیم و قوانین مخل کسب و کار را احصا و رفع کنیم.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان همدان بیان کرد: کارشناسان ما راهکارهای دیگری را در دستور کار دارند که بتوانیم به رونق تولید محوریت بدهیم و سرمایهگذاری و تولید با استفاده از ضمانت نامههای بیمهای را ترویج دهیم، در واقع از ظرفیت صنعت بیمه در این مسیر استفاده شود.
محمودی با تأکید بر اینکه درصدد هستیم مولدسازی اموال دولتی را به جد در استان پیگیری کنیم، یادآور شد: مولدسازی باعث ایجاد انضباط در مدیریت دارایی دولت و در هزینهها میشود که در استان همدان کارگروه مولدسازی اموال دولتی را تشکیل داده و تلاش داریم در این راستا سامانه را به روز کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد از اموال غیرمنقول دستگاههای دولتی استان در سامانه سادا ثبت شده است، بیان کرد: در سال گذشته اموال غیرمنقول ۱۱ دستگاه استان پایش شده و ۱۶ جلسه کارگروه مولدسازی اموال دولتی تشکیل شده است که در نهایت مولدسازی ۳۹ فقره ملک قطعی شد.
محمودی با بیان اینکه در راستای مولدسازی دارایی های دولت ۵۵ فقره از املاک دستگاه های اجرایی در سال جدید مولدسازی یا به فروش میرسد، اظهار کرد: در برنامه اصلاح ساختار بودجه، یکی از بستههای ۹گانه، به موضوع مولدسازی اختصاص دارد به نحوی که دولت بتواند از داراییهای موجود خود، درآمدزایی کند.
وی تصریح کرد: مولدسازی داراییها، ایجاد منابع مالی حداکثری از طریق انواع قراردادها و ابزارهای مالی برای انجمادزدایی و باز توزیع داراییهای مازاد دولتی(حکومتی) است. این طرح در راستای اجرای بند(پ) ماده ۱۰ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه بوده و بر این منطق استوار است تا با کاهش نقش دولت در ساختار اقتصاد، هزینههای دولتی را کاهش و با پویاسازی از اموال و داراییهای دولتی، رونق اقتصادی را تسریع بخشد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۳۹ فقره ملک برای مولدسازی، ۱۴ فقره ملک برای فروش در کارگروه استانی و دو فقره ملک برای فروش در کارگروه وزارتخانه تصویب شد.