رئیس کانون انجمنهای صنفی کارکنان داروخانههای سراسر کشور اظهار کرد: حذف پیمانکاران سبب کاهش هزینه دولت میشود، دولت آتی باید به حذف پیمانکاران توجه کند.
هادی ابوی درباره مطالبات کارگران از دولت سیزدهم به خبرنگار ایلنا گفت: معیشت و امنیت شغلی دو مطالبه اصلی خانوارهای کارگری است. مدتهاست که این خواستهها بر زمین مانده و به نحوی پاشنه آشیل این گروه محسوب میشود. اگرچه این مطالبات را بارها و بارها برای دولتهای قبلی در مناسبتها و دیدارهای مختلف، مطرح کردهایم. به طور قطع، تمامی این مسائل قابلیت برطرف شدن را دارد اما نیازمند همت بالای دولتهاست. موضوع معیشت بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس ستاد ائتلاف جامعه کارگری بیان داشت: دولت به مردم یارانه پرداخت میکند اما پرداخت یارانه هدفمند نیست. عدهای که درآمد چندین میلیونی دارند و خودرو میلیاردی سوار میشوند، چندین برابر یک کارگر ساده یارانه و سوبسید دریافت میکنند. این موضوع نیز باید مورد توجه دولتها قرار گیرد.
وی تصریح کرد: افزایش نرخ تورم تاثیر چندانی بر دهکهای بالا ندارد ولی کارگران بیشترین فشار ناشی از این موضوع را تجربه میکنند. شورایعالی کار بر اساس چندین شاخصه یعنی قیمت برخی از اجناس، دستمزد را تعیین میکند. تنظیم و تامین این کالاهای مصرفی با دولت است اما به دلایل مختلف این موضوع فراموش میشود. وقتی دستمزد بر مبنای گوشت کیلویی ۱۷۰ هزار تومان مشخص میشود، دولتها موظف هستند که این قیمت را تا پایان سال کنترل کنند و مانع از افزایش قیمت شوند.
او درباره حذف پیمانکاران توضیح داد: حذف قراردادهای خانمان سوز پیمانکاری یکی دیگر از مطالبات گروههای کارگری است. این قراردادها هزینه ۳۰ درصدی برای واگذارکننده کار دارد که معمولا شهرداریها یا صنایع پتروشیمی هستند. پیمانکاران به صورت حجمی قرارداد خود را با کارفرمای مادر، منعقد میکنند. به طور قطع و یقین، یک شرکت پیمانکاری سود هنگفتی از محل قرارداد خود کسب خواهد کرد.
ابوی ادامه داد: کارفرما میتواند به جای عقد قرارداد با پیمانکار، چندین نیروی انسانی را استخدام کند تا امور واگذار شده به این شرکتها را انجام دهند. در این شرایط، هزینههای کمتری بر بدنه دولت تحمیل میشود. اگر قرارداد کارفرما با کارگران به صورت مستقیم باشد، هزینه ۳۰ درصدی را میتواند در بخشهای مختلف هزینه کند. در چنین شرایطی میتوان، ۱۰ درصد را به دستمزد کارگران افزود، همچنین ۱۰ درصد برای نیروهای جدید و ۱۰ درصد باقیمادنه صرف امور اجرایی میشود. دولتها باید به این موضوع توجه کنند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارکنان داروخانههای سراسر کشور بیان داشت: توجه به تعاونیهای کارگری یکی دیگر از راهکارهای حذف پیمانکاران است. کارگران پتروشیمی تبریز توانستند با تشکیل تعاونی کارگری، امور اجرایی را در دست خود بگیرند و علاوه بر دستمزد ماهانه خود، سود تعاونی را در پایان هر ماه دریافت کنند. حذف پیمانکاران باید در دستور کار دولتها قرار گیرد.
او ادامه داد: تمامی مسائل قابل حل شدن است. دولتها وعده میدهند اما حرفهای خود را فراموش میکنند. متاسفانه نامزدهای ریاست جمهوری از کارگران استفاده ابزاری میکنند و هنگامی که به کرسی ریاست نشستند حتی هفته کارگر را فراموش میکنند. دولتها تنها به سمت کارگاههایی میروند که حامی آنها هستند و از آنها تعریف و تمجید میکنند. اگر دولت به وظیفه خود عمل کند، کار مهمی انجام نداده مهم این است که کارهایی بیشتر از وظایف در نظر گرفته شده انجام دهند. ما همواره در تعارفات و سیاسی بازی خود سبب شدیم تا شکاف طبقاتی بیشتر شود. بنابراین میگویم، دولتها به معنای واقعی به گفته خود عمل کنند.
ابوی تصریح کرد: دولتها میتوانند با طرح و برنامه و بدون هزینه مشکلات کارگران را حل کنند. اشتغالزایی در کشور گران است، کارفرمایان هزینه زیادی صرف امور زیرساختهای تولید میکنند؛ در نهایت، پولی برای سرمایه در گردش و تهیه مواد اولیه ندارند. دولت آینده باید به تولید بدون کارخانه توجه کنند، منظور این است عدهای با کارخانهدار قرار ببندند تا کلایی با برند خاص را تولید کنند. تمام دنیا به این موضوع توجه میکنند زیرا سبب توسعه اقتصادی و افزایش حجم تولیدات و سرانه درآمد میشود.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=92505