کامران طاهر مدیر تحقیقات و تکنولوژی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی اظهار داشت: راهبرد معاونت فناوری و مدیریت تحقیقات و تکنولوژی، توسعه در این حوزه است. در همین راستا و با همکاری یک شرکت دانش بنیان، طراحی، تامین، نصب و راهاندازی دستگاه نمونه بردار هوشمند مواد اولیه (سنگآهن، گندله و آهن اسفنجی) بهصورت خودکار از کامیون، با پشت سر گذاشتن موفق تست های اولیه در روزهای پایانی اسفندماه ۱۴۰۲ بهکارگیری شد.
مدیر تحقیقات و تکنولوژی افزود: این دستگاه وظیفهی نمونه برداری استاندارد از محتویات کامیونهای ورودی مواد اولیه (سنگآهن، گندله و آهن اسفنجی) جهت ارسال به آزمایشگاه را به صورت هوشمند و خودکار بر عهده دارد. این نمونه برداری از اعماق بار برداشته شده و امکان پنهان نمودن مواد نامرغوب را در لایه های زیرین بار ناممکن میسازد. مواد اولیه پس از بررسی در آزمایشگاه و کسب مجوز ورود بر اساس استانداردهای تعیین شده، اجازه ورود به شرکت را دریافت میکنند. با در مدار قرار گرفتن این تجهیز، کیفیت مواد اولیه ارتقاء یافته و راندمان تولید افزایش خواهد یافت، بعلاوه این تجهیز با ارتقاء شاخص ایمنی، مخاطرات نفرات برای انجام نمونه برداری را به کمترین مقدار ممکن رسانده است.
طاهر تصریح نمود: این دستگاه تاثیر بسزایی بر عملکرد کنترل کیفیت مواد ورودی داشته و با وجود این دستگاه امکان پنهان نمودن مواد نامرغوب و یا تقلبی در اعماق بار کامیون از بین میرود.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه یادشده، مخصوص شرکت فولاد خوزستان طراحی و ساخته شده است. گرچه نمونههای بهظاهر مشابه دیگری نیز در فولاد مبارکه و بعضی شرکتهای دیگر ساخته شده است، اما این دستگاه برای اقلیم گرم و مرطوب طراحی شده و اجزای آن با سایر دستگاههای داخل کشور متفاوت است، بنابراین ویژگی دستگاه منحصر به فرد میباشد.
طاهر در پایان از عملکرد و هم افزایی مدیران اجرایی پروژه و همچنین ارکان مدیریت اثربخش کنترل کیفیت بعنوان بهرهبردار تشکر و قدردانی نمود.