«شرکت ملی صنایع مس ایران» در راستای توسعه همکاریهای دوجانبه با «معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری» تفاهمنامه همکاری امضا میکند.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از پایگاه خبری مس پرس، نشست مشترک دکتر مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و دکتر عبدالحسن بهرامی رئیس مرکز راهبردی ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور معاونان و مدیران دو مجموعه در راستای بررسی و توسعه محورهای همکاریهای دوجانبه برگزار شد.
دکتر مدرسخیابانی با بیان این که همکاری ملی مس با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نقشی کلیدی در کاهش هزینهها، بومیسازی تجهیزات و پیشرفت پروژههای توسعهای ما خواهد داشت، اظهار کرد: البته شرکت ملی صنایع مس ایران به واسطه اعتقاد و تلاشی که در مسیر ساخت داخل دارد، پیشگام در بومیسازی نیازهای خود است، اما ظرفیت و توانی که در معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری وجود دارد، بیشک میتواند روند تحقق اهداف ساخت داخل ما را تسریع و تسهیل کند.
وی همچنین با اشاره به صرفهجویی ارزی ۱۷۳ میلیون دلاری ملی مس از محل بومیسازی و ساخت داخل تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز خود، اظهار کرد: بنا به تاکید رهبر معظم انقلاب ساخت داخل برای ملی مس همواره یک اولویت بسیار مهم است و ما در این مسیر در کنار ساخت نخستین کارخانه تولید کنسانتره تماما ایرانی ۷ میلیون تنی، تولید دامپتراک کاملا برقی، انواع تیکنرها، الکتروموتورها، نوار نقاله، گیرلس و … را در مسیر انجام داریم و برای آن برنامهریزی اجرایی و عقد قرارداد صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین در رابطع روند کلی ساخت داخل در این شرکت نیز گفت: امروز با افتخار اعلام میکنیم، در حالی که تا پیش از این بیش از ۶۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در ملی مس وارداتی و ۴۰ درصد آن داخلی بود، امروز داخلیسازی تجهیزات و ماشینآلات در این شرکت به ۵۰ درصد رسیده است و برنامه داریم این شرایط بر عکس روند گذشته شود. یعنی به عدد ۶۰ درصد ساخت داخل و ۴۰ درصد واردات برسیم.
وی با تاکید بر ضرورت انعقاد تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی صنایع مس ایران و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به منظور توسعه همکاریهای مشترک نیز گفت: این تفاهمنامه شامل ۵ محور تولید بار اول، معرفی شرکتهای دانشبنیان که دارای توانایی تولید قطعات مورد نیاز ملی مس را دارند، اعتبار مالیاتی، حمایت از ایدههای جدید و نوآوری و تولید مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت مس به منظور جلوگیری از واردات خواهد بود.
دکتر عبدالحسن بهرامی، رئیس مرکز راهبردی ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، نیز در این نشست با اشاره به اهمیت دو موضوع اصلی، شامل «ساخت بار اول» و «بند الف ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانشبنیان» اظهار داشت: این موارد در دستور کار معاونت علمی ریاست جمهوری قرار دارد.
وی همچنین به پیشنهاد تشکیل «میز ملی مس» با هدف پیگیری تخصصی و منظم موضوعات اشاره کرد و گفت: از همکاری با شرکت ملی مس استقبال میکنیم و آمادگی داریم از ظرفیتهای مشترک برای تحقق اهداف استفاده و بهرهبرداری کنیم.
در این جلسه دکتر ملاطاهری معاون طرح و برنامهریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران نیز گزارشی در رابطه با برنامهریزیها و اقدامات شرکت ملی مس در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، صرفهجویی و بازچرخانی آب در مجتمعهای تولیدی و پروژههای توسعهای شرکت ارائه کرد.