به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، سید محمد مهدی طباطبایینژاد ظهر شنبه، ۱۱ بهمنماه در دومین نشست خبری خود پاسخگوی سوالهای اهالی رسانه در فاصله یک روز مانده به جشنواره شد.
او ابتدا با تشریح اینکه ابتدا جشنواره برای داورها درنظر گرفته شده بود و بعد با بهتر شدن شرایط برای مردم هم اکران داریم، گفت: در تهران ۷۰ سالن سینما داریم و جشنواره در۳۰ استان و ۵ منطقه آزاد جشنواره به طور کامل برگزار میشود و هر ۱۶ فیلم نمایش داده خواهد شد در حالی که سالهای قبل فیلمها در استانها تفکیک میشدند.
به گفته وی تماشاگران جشنواره میتوانند در رایگیری مردمی هم شرکت کنند و در آرای مردمی برای همه کسانی که برای خرید بلیت وارد سامانه میشوند پیامکی میآید و از آن طریق تماشاگر نظر خود را اعلام میکند و سامانه سمفا این آراء را در اختیار جشنواره قرار میدهد.
طباطبایینژاد در بخشی از این نشست نسبت به اعتراضی که به پیشینه برخی از اعضای هیات داورها در بخش مستند و داستانی مطرح شد، اشارهای به فعالیت هر کدام از داورها کرد و در بخش داستانی گفت: امسال یک هیات جوان و پیشکسوت و قبراق داریم و اگر ترکیب دیگری بود شاید این تعداد ۵۷ فیلم را نمیشد راحت ببینند. به نظرم جشنواره ترکیب قابل دفاعی را انتخاب کرد و البته این حق را میدهم که فکر کنیم میشد ترکیب دیگری هم داشت ولی این گروه ارزشمند است.
او در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا اکران فیلم «قاتل و وحشی» در جشنواره فجر برای تک سانس مهیا میشود؟ بیان کرد: امکان نمایش از سوی شورای نظارت اگر فراهم شود ما حتما فضایی را برای نمایش فیلم ایجاد میکنیم.
دبیر جشنواره درباره رعایت پروتکلها توضیح داد: الزام استفاده از ماسک در ضای جشنواره، تبسنجی، تهویه هوا، ضدعفونیدر بین سانسها باید رعایت شود و در برج میلاد هم فضای سالن تغییر کرده تا فاصله به صورت فیزیکی رعایت شود.
وی درباره اینکه چرا برای فیلمهای کوتاه و مستند اکران ندارند؟ گفت: این فیلمها در پلتفرمها نمایش داده شدند و برخی از آنها چند برابر تعداد تماشاگرهای جشنواره بازدید داشتند ضمن اینکه نگران استقبال و سانس بندی هم بودیم.
طباطبایینژاد با اعلام اینکه شهرداری تهران اسپانسر جشنواره است، درباره مجازی برگزار نشدن جشنواره تاکید کرد: در حوزه داستانی بلند نمایش آنلاین چندان معنایی ندارد چون سرقت به سرعت اتفاق میافتد و کار پرخطری بود و من با توجه به حضور در ستاد صیانت و اطلاع از این شرایط خودم هم راضی به چنین کاری نبودم.
دبیر جشنواره در پاسخ به اینکه چرا فیلمهای بیشتری نمایش داده نمیشوند و فقط نامزدها معرفی شدند؟ گفت: ما اعلام کرده بودیم که امسال همه فیلمها داوری میشوند و در ابتدا چون فقط داوری بدون نمایش در نظر ما بود شرایط مشخص بود. اما بعد که به مرحله نمایش رسیدیم با این مواجه شدیم که نظر داورها همین ۱۶ فیلم بود و برای افزایش بیشتر فیلمها با چالش روبرو شدیم چون نظر داورها متفاوت بود و ممکن بود تعداد به حدی برسد که برای نمایش و سانس بندی به مشکل برخورد کنیم چون برای رعایت پروتکلها با محدویت زمانی مواجه هستیم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره چگونگی کنترل مدهای ملی در بخش بلیت مهمان گفت: ما بلیتهایی داریم اعم از مهمانهای تهیهکنندهها و سازمان سینمایی که آنها هم با باید بلیت خود را براساس کدی که در اختیارشان گذاشته میشود از سامانه خریداری کنند، منتها بدون پرداخت پول و از همان ظرفیت سینماهاست. ضمن اینکه در رایگیری مردمی هم میتوانند شرکت کنند.
او درباره اینکه آیا خانه سینما در رای مردمی دخیل است؟ گفت: بله ولی شیوه مثل قبل نیست و سامانه این کار را به صورت الکترونیکی انجام میدهد. راستی آزمایی آن هم راحت است ولی با دوستان خانه سینما در ارتباط هستیم و میتوانند نظارت کنند.
این نشست به صورت مجازی در یکی از سالنهای مرکز همایشهای برج میلاد و در کمتر از یک ساعت برگزار شد.
انتهای پیام
https://www.kioskekhabar.ir/?p=64719