به گزارش کیوسک خبر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، ابراهیم باغبانی در مراسم افتتاح طرح ساماندهی محلات و راهاندازی ۳۰۳ خانه امداد در سراسر کشور افزود: این طرح از سال گذشته در پنج محله شهر تهران به صورت آزمایشی به مرحله اجرا درآمد که خوشبختانه موفقیتهای خوبی به دست آمد.
وی با بیان اینکه خانههای امداد به صورت مردمی فعالیت خواهند کرد، ادامه داد: این ۳۰۳ خانه امداد در ۲۰۲۰ محله دارای مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در سراسر کشور راهاندازی شده است و بیشترین خانههای امداد در استانهای تهران، فارس و خراسان رضوی فعالیت خواهد کرد.
رئیس مرکز پایش فقر کمیته امداد با اشاره به اینکه ۳۰۳ خانه امداد در ۱۴۳ شهرستان کشور راهاندازی شده است، اضافه کرد: مهمترین هدف این طرح شناسایی نیازمندان محلات به صورت میدانی است تا از طریق هدایتهای صحیح منابع و هماهنگی با دستگاههای پشتیبان و تشکلهای مردم نهاد، کمکرسانی به آنان شتاب گیرد.
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک ۱۰ محله دیگر به طرح ساماندهی محلات اضافه خواهد شد، خاطرنشان کرد: رکن اصلی این طرح ساکنان محلات هستند و باید ظرفیتهای موجود در این ۳۰۳ محله احیا و به خوبی مورد استفاده قرار گیرد؛ همچنین برجستهسازی ظرفیتهای جوانان در محلات از رویکردهای اصلی این طرح است.
در ادامه این مراسم، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ۲۰۲۰ محله که از نظر کالبدی و اجتماعی دارای معضل هستند، در سراسر کشور با همکاری وزارت راه و شهرسازی شناسایی شده است، گفت: این محلات یا در حاشیه شهر هستند و یا بافت فرسوده دارند.
وی با بیان اینکه همه نهادها و دستگاه در این طرح حضور خواهند داشت، تاکید کرد: مهمترین اقدام در راهاندازی خانههای امداد، کار مردمی و با اخلاص است.
آقامحمدی افزود: هدف ما در این طرح رسیدگی به نیازمندان و برطرف کردن آسیبهای اجتماعی است؛ خانههای امداد وظیفه شناسایی و برداشتن موانع برای کمک به نیازمندان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اصل مبارزه با فقر یک موضوع فرهنگی و نه اقتصادی است، گفت: متاسفانه تاکنون در حوزه فرهنگی در محلات اقدام جدی انجام نشده است اما در خانه محلات، توجه به فرهنگسازی در راس امور قرار خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تحول و توانمندسازی محلات از اهداف این طرح است، گفت: معتقدیم افراد در محلات باید در قالب این طرح به صورت جمعی توانمند شوند.