کارکنان بلندهمت فولاد سنگان در دهماهه اول سال جاری ۴ میلیون و ۴۵۵ هزار و ۶۶۰ تن گندله تولید کردند. این میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل (۳ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۳۵۰ تن) رشد چشمگیر ۳۹ درصدی داشته است.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان، این رشد در تولید گندله عمدتاً بهواسطه افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد در فرایندهای تولیدی است که بهوسیله ارتقای تکنولوژیها و بهینهسازی مراحل مختلف تولید بهویژه در ماههای آذر و دی حاصل شده است. بهعنوان مثال، در آذرماه، تولید گندله با رشد ۲۶۳ درصدی نسبت به ماه مشابه سال گذشته، به ۳۸۶ هزار و ۷۰۰ تن رسید. این روند در دیماه شدت بیشتری گرفت و تولید گندله با جهش بیسابقه ۵۰۲ درصدی، به ۳۹۳ هزار تن رسید و شرایط بهتری برای توانایی شرکت در پاسخگویی به تقاضای بازار و همچنین بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای موجود در خطوط تولید ایجاد کرد.
چالشهای فروش گندله
تولید گندله در فولاد سنگان در دهماهه اول سال ۱۴۰۳ با رشد قابلتوجهی روبهرو بود، اما در بخش فروش، این شرکت با چالشهایی مواجه شد. فروش گندله در این مدت به ۳ میلیون و ۹۵۱ هزار و ۷۸۹ تن رسید که نسبت به ۳ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۳۹۷ تن فروش سال گذشته، تنها رشد ۸ درصدی را نشان میدهد. این در حالی است که فولاد سنگان توانسته بود در تولید به رشد ۳۹ درصدی دست یابد.
همچنین با عنایت به تلاش روزافزون تلاشگران شرکت فولاد سنگان در دیماه، شاهد تحقق ۱۵۷ درصدی برنامه تولید گندله به میزان بیش از ۳۹۳ هزار تن و همچنین تولید بیش از ۴۳۱ هزار تن کنسانتره و تحقق ۱۱۱ درصدی برنامه تولید کنسانتره در ماه جاری هستیم.
در ماههای ابتدایی سال، بهویژه در فروردین، اردیبهشت و خردادماه، فولاد سنگان توانست فروش خوبی داشته باشد. در این ماهها، فروش گندله با افزایش قابلتوجهی مواجه شد که در ماه اردیبهشت به ۴۹۱ هزار و ۴۰۴ تن رسید و رشد ۷۳ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته رقم زد. این افزایش در فروش نشاندهنده تقاضای بالای بازار در اوایل سال بوده است. بهطورکلی، کاهش فروش در ماههای آبان، آذر و دی، چالشی جدی برای فولاد سنگان به حساب میآید که نیازمند توجه بیشتر به مسائل بازار و استراتژیهای فروش است.
رشد ۱۴ درصدی تولید کنسانتره
در بخش تولید کنسانتره نیز فولاد سنگان توانست عملکرد خوبی از خود بر جای بگذارد. مجموع تولید کنسانتره در دهماهه اول سال ۱۴۰۳ به ۳ میلیون و ۷۴۷ هزار و ۲۶۲ تن رسید که نسبت به تولید مدت مشابه سال قبل (۳ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۲۴۹ تن) رشد ۱۴ درصدی را نشان میدهد. این افزایش در تولید کنسانتره بهویژه در ماههای مهر و آذر محسوس بود. در مهرماه، تولید کنسانتره با رشد ۲۴۶ درصدی به ۴۰۲ هزار و ۷۰ تن رسید که بیانگر موفقیت در بهبود ظرفیتهای تولیدی و بهرهوری بهتر در این بخش است.
بااینحال، در تیرماه، تولید کنسانتره به ۱۹۵ هزار و ۲۳۰ تن ۱۹۵,۲۳۰ رسید که نسبت به تولید ۳۴۷ هزار و ۱۲۰ تن در تیرماه سال گذشته، افت ۴۴ درصدی را نشان میدهد. این میزان افت تولید در تولید کنسانتره میتواند به دلایل مختلفی از جمله مشکلات فنی، محدودیتهای تأمین مواد اولیه، یا حتی موانع اقتصادی در آن زمان مرتبط باشد. بهطورکلی، نوسانات در تولید کنسانتره، همچنان چالش به شمار میرود.