×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
روش های نادرست برای لاغری

کیوسک خبر ـ در دنیای امروز که چاقی به عنوان یکی از مسائل جدی در حوزه سلامت مطرح می شود، بسیاری از افراد سعی می کنند با انتخاب روش های عجیب و حتی خطرناک در کوتاه ترین زمان وزن کم کنند و به تناسب اندام برسند. در حالی که اشتباهات رایج در این باره و عدم رعایت اصول تغذیه صحیح، تمرینات ورزشی مناسب، توجه به شرایط جسمانی و… نه تنها نتیجه مورد انتظار را در بر ندارند بلکه می تواند تاثیرات سوئی نیز بر سلامت عمومی بدن بگذارد.
حذف وعده های غذا
شاید اولین راهکاری که برای کاهش وزن به ذهن می رسد غذا نخوردن، حذف وعده های مهم غذای روزانه یا تغذیه خیلی مختصر باشد. این یکی از بدترین روش ها برای لاغری است زیرا در صورت کمبود ریزمغذی ها در بدن، متابولیسم کاهش می یابد و در این صورت روند کاهش وزن دچار اختلال می شود. به جای این کار سعی کنید وعده های غذا را کوچک اما دفعات را زیاد ( ۵ تا ۶ وعده در روز) و البته دریافت مواد مغذی ضروری را نیز فراموش نکنید. بهتر است از غذاخوردن پس از ساعت ۱۹ بپرهیزید زیرا متابولیسم در اواخر روز کند می شود.
غذا خوردن منظم شانس موفقیت برای کاهش وزن و به خصوص حفظ تناسب اندام را بیشتر می کند. اشتباه رایج غذایی برای لاغری، روی آوردن به روش های موقتی است که گرچه گاه در مدت کوتاهی فرد را به تناسب اندام می رساند اما ادامه عادات گذشته پس از دوران رژیم، خیلی سریع وزن را به حالت اول برمی گرداند.
کنار گذاشتن ” نشاسته”
کربوهیدرات ها که معمولا آنها را به نام نشاسته یا قند می شناسیم مهم ترین منبع تامین انرژی بدن هستند و هرگز نباید از رژیم غذایی سالم حذف شوند. مسلما خوردن بیش از حد آنها سبب چاقی می شود اما اگر به اندازه کافی مصرف شوند بسیار مفید خواهند بود.
اگر قصد کاهش وزن دارید، این منابع غذایی را در صبحانه و ناهار میل کنید تا بدن طی روز فرصت سوخت و ساز داشته باشد. مصرف آنها در وعده شام توصیه نمی شود زیرا در طول شب به چربی تغییر شکل می یابد. منابع قندهای پیچیده مانند دانه های سبوس دار، حبوبات و سبزیجات حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و حذف کلسترول اضافی، چربی و مواد سمی بدن نقش دارند.
آب نخوردن
شاید شما هم شنیده باشید که آب باعث چاقی و تورم اندام ها می شود اما این یک تصور اشتباه است. ثابت شده که نوشیدن آب موجب افزایش متابولیسم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود. به علاوه، مصرف کافی و منظم آب، مایعات بدن را طی روز در حالت تعادل حفظ می کند. آنچه باعث احتباس مایعات در بدن و تورم می شود مصرف بالای سدیم است و به همین دلیل توصیه می شود مصرف نمک تا حد امکان کاهش یابد.
افراط در مصرف خوراکی های ” رژیمی” یا ” لایت”
درج عباراتی مانند رژیمی، لایت، کم چربی، بدون چربی یا سالم روی برچسب مواد غذایی دلیل نمی شود که ۱۰۰% درست باشد. گرچه این محصولات چربی، قند، کالری، سدیم و هیدرات کربن کمتری دارد اما باید توجه داشت که مانند دیگر فرآورده های صنعتی درصد پایه ای از این ترکیبات را دارند و افراط در مصرف آنها می تواند زمینه ساز چاقی شود.
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن یکی از روش های عجیبی است که بعضی افراد برای کاهش وزن در پیش می گیرند. در زمان سیگار کشیدن، پیام هایی به مغز فرستاده می شود که سطح متابولیسم را افزایش داده و احساس گرسنگی را از بین می برد. در واقع گرسنگی علامت هشداری است که بدن به ریزمغذی ها نیاز دارد و سرکوب این هشدار بدن را با کمبودهای جدی غذایی مواجه کرده که این ضعف قوا زمینه ابتلا به انواع بیماری ها را افزایش می دهد. از طرفی سیگار به خودی خود عوارض بسیاری بدی دارد که از جمله می توان به سرطان، بیماری های ریوی و قلبی و… اشاره کرد.
مصرف مسهل ها
استفاده از مواد مسهل برای کاهش وزن سریع از خیلی وقت پیش کاربرد داشت. انواع قرص، پودر و دمنوش های مسهل وجود دارد که حتی بعضی از بازیگران معروف نیز چنین رویه ای را امتحان کرده اند. ممکن است این افراد از کاهش وزن سریع لذت برده باشند اما باید منتظر عوارض جدی آن بر سیستم گوارش باشند.
تهوع اجباری
یکی دیگر از روش های عجیب کاهش وزن ” تهوع اجباری” است. در این حالت فرد دچار حالت روحی می شود که هر ماده غذایی را ناسالم می داند و زمانی که هر نوع خوراکی می خورد، احساس گناه چاق شدن به سراغش می آید. در نتیجه خود را مجبور به برگرداندن آنچه خورده می کند. از دست دادن ریزمغذی های ضروری بدن پیامدی است که سلامت این افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
تمرین جسمانی خیلی شدید
گرچه ورزش یکی از اصول مهم حفظ سلامت و تناسب اندام است اما در کنار تغذیه صحیح و سبک زندگی سالم مؤثر خواهد بود. تمرین جسمی بیش از حد نیاز برای کاهش وزن در حالی که بدن دچار کمبودهای غذایی است، نه تنها مفید و سازنده نیست بلکه سلامتی را نیز به خطر می اندازد. ورزش را باید تا جایی ادامه داد که بدن تحمل آن را داشته باشد.
مترجم:‌ مریم سادات کاظمی