×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

آیین رونمایی از صندوق بازنشستگی تکمیلی با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، سیدصولت مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی و مجید عشقی رئیس سازمان بورس برگزار شد.

سرمایه گذاری در صندوق ها به نفع بازار است
وزیر اقتصاد در آیین رونمایی از صندوق بازنشستگی تکمیلی گفت: موضوعی همچون ناترازی بانک ها را به نحوی دیگر در صندوق های بازنشستگی به جهت سیاست های اشتباه مواجه هستیم. به همین خاطر در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مقبول نشد در قانون یا لایحه توسعه هفتم دولت به دنبال ایجاد اراده و جسارت برای حل و فصل صندوق های بازنشستگی هستیم.

سید احسان خاندوزی در این مراسم گفت: بسیار اهمیت دارد که تحلیلگران بازار این نکته را ارج بنهند که سرمایه گذاری‌ غیر مستقیم از سوی این صندوق ها به نفع بازار، به نفع مجموعه ها و در مجموع به نفع سرمایه‌گذاران است.

خاندوزی گفت: نکته مهم در مسئله صندوق ها این است که به دلیل سیاست های اشتباه در این صندوق ها شاهد ناترازی باشیم‌. البته این اتفاق در همه دنیا دیده می شود اما در کشور ما نوع این ناترازی متفاوت است.

وی افزود: ما ویراستار مجموعه ای از اشتباهات در گذشته هستیم که نشان می دهد این اتفاق در اثر تصمیمات در گذشته رخ داده است. مخصوصا درمورد ناترازی بانک ها نیز این اتفاق را شاهد هستیم. برای علاج این اتفاق باید تدابیر کوتاه مدت میاندیشیدیم. امیدواریم حداقل در برنامه هفتم توسعه با استفاده از این صندوق ها میزان ناترازی موجود را کاهش دهیم.

وزیر اقصاد تصریح کرد:صندوق های سرمایه گذاری بازنشستگی می تواند در اغلب حوزه ها رواج پیدا کند و می توان از ظرفیت این صندوق ها در جهت کاهش ناترازی استفاده کرد.

وزیر اقتصاد اشاره کرد: امیدواریم امثال این طرح ها در ادامه گسترش یابد و مثل بسیاری از طرح های اقتصادی رها نشود. باتوجه به اینکه سند برنامه هفتم بهانه خوبی برای اقتصاد کشور است بنابراین باید حداقل دوره ۵ ساله را برای پیش برد اهداف در نظرگرفت. متن مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم آماده ارائه به صحن علنی شده است.

صندوق بازنشستگی تکمیلی؛ تدبیر قانون‌گذار برای تامین آتیه کارکنان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین رونمایی از صندوق بازنشستگی تکمیلی گفت: کارکنان نیاز به آتیه دارند، قانون‌گذار برای این امر، صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی را در نظر گرفته و افراد می‌توانند در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده و از سود آن بهره‌مند شوند.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در در این آیین گفت: یکی از خدمات بزرگی که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران انجام داده است موضوع نرخ امید به زندگی است . متوسط نرخ امید به زندگی اول انقلاب، بین ۵۰ تا ۵۵ سال بود؛ اما با اقداماتی که نظام انجام داده اکنون بر اساس گزارش ها به ۷۷ سال رسیده است.

وی افزود: کارکنان نیاز به آتیه دارند، الحمدالله صندوق‌های بازنشستگی که یک صندوق بین نسلی هستند یک تدبیری را برای زندگی آبرومندانه فراهم کرده‌اند اما کافی نیست به سبب آنکه در نظام جمهوری اسلامی ایران مراودات زیاد است و هزینه ها بالاست می‌طلبد تا کار مناسبی را برای این امر انجام دهد.

وزیر تعاون تصریح کرد؛ خوشبختانه قانون‌گذار برای این امر، صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی را در نظر گرفته و افراد می‌توانند در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده و از سود آن بهره‌مند شوند. هرچه قدر شخص سرمایه‌گذاری کند می‌تواند از آن بهره ببرد. اشخاص پس از بازنشستگی هم می‌توانند در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنند و وارثان نیز می‌توانند از آن بهره گیرند.

ماندگاری وجوه سرمایه گذاری، ثمره حضور صندوق های بازنشستگی تکمیلی در بازار سرمایه
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در برنامه رونمایی از صندوق بازنشستگی تکمیلی گفت: ارزش دارایی‌های کلیه صندوق‌ها اعم از صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، کالایی و جسورانه ۸۸۵ همت بوده است و در این میان صندوق‌های سهامی رشد خوبی را داشتند و از ۴۵ همت به ۱۰۰ همت رسیده‌اند. در مورد سبدگردان‌ها هم دارایی تحت مدیریت آنها از ۴۵ همت به بالای ۱۰۰ همت رسیده است. با توسعه نهادهای مالی انتظار داریم این روند افزایشی ادامه پیدا کند.

مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این آیین ضمن خیر مقدم به میهمانان ، اظهار کرد: بسیار افتخار میکنم که امروز در کنار عزیزان از یکی از محصولات آینده‌دار و اساسی بازار سرمایه رونمایی می‌کنیم. این صندوق ابزاری است که برای تمامی ذینفعان در میان مدت و بلند مدت برکات بسیار زیادی خواهد داشت.

وی افزود: این صندوق با پیشگامی خود نهادهای مالی و با توجه به نیاز بازار سرمایه راه‌اندازی شد، یکی از سیاست‌های اصولی ما در دو سال گدشته بحث سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است که این امر از طریق صندوق‌ها و سبد گردان‌ها محقق می‌شود.

رئیس سازمان بورس گفت: ارزش دارایی‌های کلیه صندوق‌ها اعم از صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، کالایی، جسورانه و … ۸۸۵ همت بوده است و در این میان صندوق‌های سهامی رشد خوبی را داشتند و از ۴۵ همت به ۱۰۰ همت رسیده‌اند. در مورد سبدگردان‌ها هم دارایی تحت مدیریت آنها از ۴۵ همت به بالای ۱۰۰ همت رسیده است. با توسعه نهادهای مالی انتظار داریم این روند افزایشی ادامه پیدا کند.

رئیس سازمان بورس اذعان داشت: یکی از اتفاقات خوبی که طی یکسال اخیر افتاده، بازدهی بالاتر از بازار در عمده صندوق های سرمایه گذاری بوده است. طبق آمار، بازدهی سالانه بازار ۳۸درصد بوده است، در حالی که صندوق‌ها و سبگردان‌ها بیش از ۵۰درصد بازدهی داشتند. ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در نوسانات بازار بهتر عمل می‌کنند و بیش از ۷۵درصد صندوق‌ها هم بازدهی بالاتر از بازار کسب کردند. در حال حاضر ۴۰۶ صندوق سرمایه گداری داریم که بیش از ۷۵ درصد آن ها بازدهی بیش از بازر سرمایه داشته اند. یکی از رسالت و وظایف سازمان، افزایش نظارت بر روی صندوق‌ها است؛ به سبب آنکه دارایی های مردم در این صندوق ها وجود دارد. از تمام مدیران صندوق ها و نهادهای مالی نیز تشکر به عمل می آورم.

عشقی اعلام کرد: در صندوق‌های صدور و ابطالی ۱۱۰۰ همت صدور و ۱۰۵۰ همت ابطال صورت گرفته است. نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری در معاملات روزانه پررنگ است؛ به‌طوری که دو سال گذشته ۱۸درصد معاملات روزانه کل بازار به ETFها اختصاص داشت و در حال حاضر به ۵۰ درصد رسیده است و امیدواریم باز هم افزایش پیدا کند که این امر نشان می‌دهد صندوق های سرمایه گذاری جایگاه خود را پیدا کرده و مردم می‌دانند که این صندوق ها از لحاظ نقدشوندگی بالایی دارند و از نوسانات کمتری برخوردارند .

وی ادامه داد: بیش از ۸ میلیون و ۲۰۰هزار حقیقی در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کردند. بیش از ۶۰درصد دارندگان کل صندوق‌ها حقیقی هستند. حقوقی ها در فیکس اینکام ها فعالیت دارند. این موضوع کمک می‌کند در آینده به ثبات بازار امیدوار باشیم. صندوق بازنشستگی مثل درخت گردو می‌ماند و تا ۱۰ _ ۲۰ سال آینده برکات این صندوق مشخص می‌شود و یکی از مزایای آن ماندگاری وجوه سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه است.

عشقی تصریح کرد: عدم تصدی‌گری یکی از ویژگی‌های این صندوق است. دیگر ویژگی آن ایجاد ثبات در بازار سرمایه است و همچنین مورد استفاده کارفرمایان و کارمندان قرارمی‌گیرد. در برخی از سازمان ها در دل خود سازمان این صندوق تشکیل شده که این امر می‌تواند چالش هایی را برای خود شرکت به دنبال آورد و جدا کردن مبالغ از شرکت ها بسیار بغرنج شده است . امیدواریم سرمایه گذاران را عمدتا در صندوق‌ها و سبدگردان‌ها داشته باشیم زیرا این امر موجب حرفه ای تر شدن و باثبات تر شدن می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.