طرح اجرای آزمایشی ریال دیجیتال در کیش با حضور رئیس کل بانک مرکزی در تهران رونمایی شد. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: ریال دیجیتال عملاً همان اسکناس بوده و تنها فرق آن حذف کاغذ و فیزیک است که با استفاده از آن به راحتی و به سرعت میتوان خرید یا انتقال وجه انجام داد.
طرح اجرای آزمایشی ریال دیجیتال در کیش با حضور رئیس کل بانک مرکزی در تهران رونمایی شد.
کیوسک بخر ـ آئین رونمایی از ریال دیجیتال در جزیره کیش امروز با حضور محمد رضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و مدیران بانکها در محل بانک مرکزی برگزار شد.
با اقدامات بانک مرکزی و توسعه فاز آزمایشی خدمت جدید و عملیاتی شده ” ریال دیجیتال ” در جزیره کیش، مشتریان شبکه بانکی از تیرماه ۱۴۰۳ می توانند بدون استفاده از پول های کاغذی یا کارتهای بانکی به سادگی از طریق کیف پول ریال دیجیتال و تنها با اسکن بارکد تولید شده توسط نرم افزارهای ارائه شده، با شیوه های نوین خریدهای خود را انجام داده و یا نسبت به انتقال وجه به کیف پول سایر مشتریان اقدام کنند.
بعد از طی مراحل مطالعاتی اولیه، طراحی پروژه ریال دیجیتال از سال ۱۴۰۰ و پس از اخذ مجوزهای لازم از شورای پول و اعتبار در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت و متعاقبا اجرای فاز پیشآزمایشی از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شد که پس از بررسی دستاوردهای فاز پیش آزمایشی، فاز آزمایشی محدود این پروژه از خرداد ماه ۱۴۰۲ آغاز شد.
با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، با مشارکت فعال شبکه بانکی، و همکاریهای لازم در شبکه پرداخت کشور، از تیرماه سال ۱۴۰۳ با مشارکت دو بانک ملت و تجارت پروژه یادشده وارد مرحله گسترده فاز آزمایشی با امکان بهرهبرداری عمومی خواهد شد.
در این مرحله که مقرر است به صورت مشخص از محدوده جغرافیایی جزیره کیش آغاز شود، مشتریان شبکه بانکی و گردشگران این امکان را خواهند داشت تا با استفاده از این ابزار پرداخت جدید، نسبت به پرداخت هزینههای خرید کالا و خدمات اقدام کنند.
در همین حال معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: ریال دیجیتال عملاً همان اسکناس بوده و تنها فرق آن حذف کاغذ و فیزیک است که با استفاده از آن به راحتی و به سرعت میتوان خرید یا انتقال وجه انجام داد.
مهران محرامیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در مراسم آئین رونمایی اجرای آزمایشی ریال دیجیتال با حضور مدیران شبکههای بانکی، با بیان اینکه ریال دیجیتال پروژه بسیار بزرگی است، اظهار کرد: در حال حاضر جزو برترین کشورهای دنیا در زمینه بانکداری الکترونیک و شمولیت مالی قرار داریم.
وی افزود: ۹۳.۵ درصد اشخاص بالای ۱۸ سال ایرانی آن هم در شرایط تحریم به خدمات بانکی و بانکداری الکترونیک دسترسی دارند.
محرامیان ادامه داد: هر ایرانی روزانه به طور متوسط ۵ تراکنش بانکی انجام میدهد که با جمعیت ۸۰ میلیونی به ۴۰۰ میلیون تراکنش در روز میرسد.
محرمیان با بیان اینکه با حذف اسکناس، مردم برای پرداختهای خرد مشکل داشتند، گفت: اگر میخواستیم برای حل این مشکل، اسکناس چاپ کنیم رسما به عقب بر میگشتیم. به همین دلیل به سمت چاپ واحد پول دیجیتال کشور پیش رفتیم.
وی اظهار کرد: ریال دیجیتال عملا اسکناس است؛ هر آنچه برای اسکناس تصور میکنیم برای ریال دیجیتال هم شامل میشود به جز حالت فیزیکی. در جزیره کیش بانکهای ملت و تجارت دستگاههای پوز را مجهز کردند، در تاکسیها هم به صورت نزدیک کردن موبایلها با هم یا اسکن Qr پرداخت انجام میشود.
محرامیان همچنین از رونمایی از اعتبارسنجی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این پروژه هم به تدریج در تمام بانکها اجرایی میشود.