×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۳ اسفند , ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌آوری و فروش اموال‌تملیکی بیان اینکه برنامه ویژه ای برای توسعه حراج خرده‌فروشی داریم، گفت: در آینده کالاهایی مثل سیم کارت‌ و سکه های طلا را در حراج خرده‌فروشی عرضه خواهیم کرد.

به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، سعید غلامی باغی در برنامه ۸ صبح رادیو اقتصاد، اظهار کرد: سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی یکی از دستگاه‌های ذیل وزارت امور اقتصادی و دارایی است و دارای نقش‌های موثری در پیکره اقتصادی کشوراست.

وی افزود: این سازمان زنجیره‌ای از چرخه مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تعیین تکلیف کننده کالاهایست که به ظن قاچاق کشف می‌شود و همچنین حلقه مهمی از زنجیره تجارت خارجی کشور است و کالاهایی که در مبادی ورودی کشور بنادر و گمرکات، متروکه گمرکی شدند و نتوانستند در زمانی قانونی ترخیص شوند توسط گمرک به این سازمان تحویل داده می شود تا به فروش برسد.

معاون بهره برداری و فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: رسالت اصلی سازمان اینست که بتواند اموالی را که در اختیار دارد به موقع تعیین تکلیف کند.

غلامی باغی با بیان اینکه اموالی که در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار می‌گیرد در دو بخش اموال منقول که کالا هستند و اموال غیرمنقول که آپارتمان و ملک و موارد دیگر هست تقسیم می شود،ادامه داد: در حوزه اموال منقول، کالاهای متروکه گمرکی، کالاهای کشف شده به ظن قاچاق توسط دستگاه‌های کاشف و کالاهای ضبطی و مصادره‌ای در اختیار سازمان قرار می گیرد و سازمان این کالاها را جمع آوری، نگهداری،تعیین قیمت می کند و با روش‌های متعددی تعیین تکلیف می شود.

وی به توضیح درباره تعیین تکلیف پرداخت و بیان کرد: چهار روش برای تعیین تکلیف وجود دارد، برخی از این کالاها نگهداری می شود و بعد از صدور آرای برائت توسط مراجع قضایی و مراجع رسیدگی کننده به صاحبان آن‌ها برمی‌گردد، بنابراین یکی از نقش‌های مهم سازمان اموال تملیکی امانت‌داری کالاهای مردم است، بنابراین باید این کالاها را به خوبی نگهداری و از اموال مردم صیانت کنیم تا بتوانیم به صورت سالم به صاحبان آن برگردانیم.

معاون بهره برداری و فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تصریح کرد: ما فرایندها رو به نحوی تسهیل می کنیم که در کمترین زمان و کمترین هزینه با اخذ کمترین اسناد بتوانیم این کالاها رو به افراد عودت بدهیم اما یک نکته پیشگیرانه مهم‌تر وجود دارد این است که فضا در حوزه تجارت خارجی و اقتصاد کشور باید به نحوی باشد که بازرگانان و تجاری که سلامت کار می‌کنند دچار مشکل نشوند و نباید کالاهای آنها تحویل سازمان شود و پس از آن سازمان آنها را برگرداند.

غلامی باغی اظهار کرد: این اقدام پیشگیرانه دو بخش مهم دارد، نخست اینکه دستگاه هایی که در حوزه میدان و عملیاتی با قاچاق کالا و ارز مبارزه می کنند باید آیین نامه مربوط به ظن قاچاق را به نحوی رعایت کنند که کالاهایی که در مسیر صحیح در چرخه اقتصادی می‌چرخد و توسط تجار و بازرگانان وارد کشور می شود در چرخه کشف کالا قرار نگیرند که پرونده‌ برای فعال اقتصادی تشکیل شود و پس از حضور در محاکم قضایی برائت بگیرد این موضوع لطمه به اقتصاد کشور است، بنابراین از مراکزی مثل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که بر فرایندهایی که دستگاه‌های کاشف طی می‌کنند نظارت دارد باید پیشگیری شود تا این کالاها کمتر به دست سازمان برسد اما اگر در اختیار سازمان قرار گرفت، وظیفه سازمان این است که آنها را نگهداری کند، به همین دلیل خرید انبارهای مناسب، تجهیز انبارها به قفسه بندی و انبارهای مسقف را در دستور کار قرار دادیم تا بتوانیم این کالاها رو به نحو مطلوب نگهداری کنیم و پس از حکم برائت دادگاه‌ها آنها را به مردم برگردانیم.

وی افزود: نوع دیگری از تعیین تکلیف امحاست برخی از این کالاهایی که مخل سلامت امنیت و بهداشت جامعه باشد و نتوانند استانداردهای لازم را از سازمان ملی استاندارد و یا سازمان غذا و دارو کسب کنند با حکم مرجع قضایی امحا می شود.

معاون بهره برداری و فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: بخشی از کالاها نیز توسط سازمان به صاحبان آن‌ها اعاده می شود، کالاهایی که در گمرکات بنادر و اسکله‌ها به خاطر مشکلات ارزی می مانند و یا ناشی از طولانی بودن فرایندهای ترخیص، متروکه گمرکی می شوند در اختیار سازمان قرار می گیرد و اگر قبل از فروش، مشکلات صاحبان کالا حل شود به آنها برگشت داده می شود.

وی تصریح کرد: اصلی‌ترین روش تعیین تکلیف سازمان فروش است و ماهیت اصلی سازمان هم بر همین مبنا است و به همین دلیل یک شرکت دولتی درآمد هزینه‌ای است.

غلامی باغی بیان کرد: برخی از کالاها توسط سازمان شامل کالاهایی که ورود آنها به داخل کشور به تولید لطمه می زند به شرط صادرات به فروش می رسد و بخش دیگر نیز به شرط مصرف داخل به فروش می رسد.

معاون بهره برداری و فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: سازمان چهار روش اصلی برای فروش دارد که اصلی‌ترین آن مزایده است پس از آن حراج حضوری، حراج خرده فروشی بر خط الکترونیکی و فروش‌های خارج از مزایده است.

وی افزود: در ۱۰ ماهه سال جاری ۹۰۰۰ میلیارد تومان کالا استرداد شده، ۱۰ هزار میلیارد تومان کالا به فروش رسیده و بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان کالا اعاده شده و مجموعاً ۴۲ هزار میلیارد تومان کالا توسط سازمان اموال تملیکی تعیین تکلیف شده است که جایگاه و اهمیت سازمان را نشان می دهد که توانسته بخش عمده‌ای از این کالاها را به اقتصاد کشور برگرداند.

غلامی باغی خاطرنشان کرد: در گذشته ۴۰ درصد این کالاها فروش یا اعاده و ۶۰ درصد استرداد یا امحا می شد اما در حال حاضر این رقم به ۷۵ درصد رسیده است.

وی گفت: از ۱۰ سال پیش سازمان مزایده های سنتی را به مزایده‌های الکترونیکی تبدیل کرد اما هنوز خریداران ما افرادی بودند که خرید عمده انجام می‌دادند، برای اینکه کالا به دست مصرف کننده نهایی برسد روش‌های متنوع فروش را در دستور کار قرار دادیم .

معاون بهره برداری و فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: یکی از اقلام اصلی که در قالب متروکه گمرکی عمدتاً بیشتر در اختیار سازمان قرار می‌گیرد انواع ماشین آلات راهسازی، خودروهای سنگین، کشنده‌ها مثل همین لودر بلدوزر است که توانستیم با تسهیل فرایند ترخیص و ورود اینها به داخل کشور به اقتصاد ملی در حوزه تولید و صنعت کمک کنیم .

وی گفت: سازمان اموال تملیکی در حال حاضر مزایده‌های الکترونیکی را در بستر سامانه ستاد برای کالاها در سطح کلان انجام می دهد و در کنار آن یک حراج خرده فروشی بر خط را برای خانوارها که بتوانند یک قلم کالا را خریداری کنند راه اندازی کرد.

وی با بیان اینکه مزایده و حراج با هم اختلاف دارند افزود: در مزایده ها کالا با تعداد بالا و کالاهایی که مصرف محدودتری دارد توسط واسطه‌ها خرید و عرضه می شود اما در حراج کالاها یک قلم یک قلم برای مصرف عمومی و خانواره عرضه می شود و قیمت‌ها به بازار نزدیک است و هر روز می‌تواند برگزار شود و به چابک سازی سازمان کمک می کند.

معاون بهره برداری و فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: از خرداد سال گذشته تا امروز ۱۲۰۰ مرحله حراج خرده فروشی برگزار شده که بیشتر بر لوازم خانگی متمرکز بوده است و در ۱۰ ماهه امسال ۹۱۴ حراج خرده فروشی برگزار و ۱۵۶۰۰ کالا عرضه شد که ۱۵۳۰۰ کالا به فروش رسید یعنی حراج خرده فروشی بسیار موفق عمل کرده است.

غلامی باغی گفت: پس از موفقیت حراج خرده فروشی، عرضه خرده فروشی خودروهای نیز آغاز شد و دو ستگاه خودرو به فروش گذاشته شد که یکی از این دستگاه‌ها با رشد ۸۰ درصدی نسبت به قیمت پایه به فروش رسید.

وی بیان کرد: پس از تهران چند استان دیگر در حال آماده سازی عرضه خودروی سواری هستند و همه مردم می‌توانند بدون محدودیت شرکت کنند.

غلامی باغی با بیان اینکه برنامه ویژه ای برای توسعه حراج خرده‌فروشی داریم، گفت: در آینده کالاهایی مثل سیم کارت‌ و سکه های طلا را در حراج خرده‌فروشی عرضه خواهیم کرد.

معاون بهره برداری و فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم کالاها را با پست و یا به صورت قسطی عرضه کنیم، نیازمند اقداماتی است که باید صورت گیرد و قراردادهای معتبری منعقد شود.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.