×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با اهدای پلاسما، سیستم ایمنی پایین نخواهد آمد، چون آنتی‌بادی به صورت مداوم در بدن ساخته می‌شود.

«بشیر حاجبی بیگی» سخنگوی سازمان انتقال خون در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد وضعیت اهدای خون در کشور بیان کرد: در هفت ماه جاری یک میلیون و ۳۷۶ هزار و ۲۹۳ نفر برای اهدای خون در سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد مراجعه ده میلیون و هشتصد و هشتاد و دو هزار و ۱۰۶ واحد خون اهدا شده است و از این تعداد صد و شصت و سه هزار و ۳۹۶ نفر برای اولین بار برای اهدای خون مراجعه کردند.

وی ادامه داد: از اول فروردین تا پایان مهر ماه سال جاری بیشترین میزان خون اهدایی در کشور مربوط به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و مازندران بوده است و ۱۵ درصد خون اهدایی در کشور مربوط به استان تهران است.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در هفت ماه سال جاری بانوان استان خراسان جنوبی، کردستان، لرستان، سیستان و بلوچستان اقبال بیشتری به اهدای خون داشتند، افزود: شاخص اهدای خون بانوان در خراسان جنوبی ۸ درصد بوده است، در حالی که میانگین شاخص اهدای خون بانوان در کشور ۵ درصد است.

حاجی بیگی ادامه داد: در هفت ماه سال جاری یک میلیون و ۹۰۶ هزار واحد خون و فرآورده‌های آن شامل گلبول قرمز فشرده شده پلاسما و پلاکت به مراکز درمانی و بیمارستانی سراسر کشور توزیع شده است که از این تعداد چهارصد هزار واحد مربوط به استان تهران بوده است، تهران بزرگترین مصرف‌کننده خون و فرآورده آن در کشور است.

وی گفت: استان تهران دارای ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی کشور است که ۳۴ درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی+O هستند که فراوان‌ترین گروه خونی کشور محسوب می‌شود. یک درصد از اهداکنندگان خون کشور دارای گروه خونی AB- هستند و به عنوان کمیاب‌ترین گروه خونی در کشور محسوب می‌شوند.

سخنگوی سازمان بیان کرد: همچنین نود درصد اهداکنندگان خون کشور دارای گروه خونی مثبت و تنها ده درصد از اهداکنندگان دارای گروه خونی منفی هستند و از اول اردیبهشت ماه تا آبان سال جاری حدود دوازده هزار نفر جهت اهدای پلاسما به ۲۵ مرکز انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۱۰ هزار واحد پلاسما اهدا شده است.

وی با اشاره به بیشترین اهدایی استان‌ها گفت: بیشترین مراجعه بهبود یافتگان کووید ۱۹ جهت اهدای پلاسما مربوط به استان‌های تهران، ‌اصفهان، خوزستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و مازندران بوده است. با توجه به آمار بالای بهبود یافتگان کرونا در کشور تنها ۲ درصد از این افراد جهت اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند و استان‌های، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و کردستان فاقد مراکز پلاسماگیری هستند.

حاجی بیگی با اشاره به اینکه کرونا ربطی به اهدای خون و انتقال خون ندارد، ادامه داد: چون  کرونا یک بیماری تنفسی است و کلیه پروتکل‌های بهداشتی در مراکز اهدای خون رعایت می‌شود و با اهدای پلاسما، سیستم ایمنی پایین نخواهد آمد، به این دلیل که آنتی‌بادی به صورت مداوم در بدن ساخته می‌شود.

وی افزود: متاسفانه در کشور ما از ابتدای شروع طرح جمع‌آوری پلاسمای بهبودیافتگان تنها ۲ درصد مردم جهت اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند که آمار بسیار پایینی است.

سخنگوی سازمان انتقال خون بیان کرد: بهبود یافتگان باید ۲۸ روز بعد از بهبودی جهت شکرانه سلامت به مراکز انتقال خون برای اهدای پلاسما مراجعه کنند و عزیزانی که دارای گروه خونی+A و +AB هستند اقبال بیشتری به اهدای پلاسما داشته باشند، اما در حال حاضر به تمامی گروه‌های خونی نیاز داریم که می‌توانند در تهران به خیابان وصال شیرازی، اداره کل انتقال خون استان تهران مراجعه کنند و توجه داشته باشند که بهترین وقت برای اهدای پلاسما در سه ماه اول پس از بهبودی است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.