رییس سازمان توسعه تجارت در جریان دیدار با سفیر تایلند در ایران برای برگزاری جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تایلند اعلام آمادگی کرد.
به گزارش کیوسک خبر، وراووت پونگ پراپاپانت- سفیر تایلند در ایران در راس هیاتی در محل سازمان توسعه تجارت حضور یافت و در نشستی با علیرضا پیمانپاک و مدیران این سازمان، به بحث و تبادل نظر درباره توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی میان دو کشور پرداخت.
وی ضمن تقدیر و تشکر از رئیس سازمان توسعه تجارت جهت برگزاری این نشست، ابراز امیدواری کرد همکاریهای دو کشور ایران و تایلند در حوزههای مختلف خصوصا مباحث تجاری و اقتصادی افزایش یابد.
پیمانپاک هم با تشکر از سفیر تایلند، اعلام کرد که برنامهریزی برای اعزام هیاتهای تجاری و تشکیل کارگروه جهت پیگیری موضوعات مرتبط با توسعه تجارت میان دو کشور، باید در دستورکار طرفین قرار بگیرد.
وی همچنین در پیشنهادی به سفیر تایلند گفت: جهت حضور پرقدرت شرکتهای ایرانی در نمایشگاههای جنوب شرق آسیا، ۶ یا ۷ نمایشگاه بینالمللی ویژه که در این کشور برگزار میشود، را انتخاب و به سازمان توسعه تجارت ایران معرفی کنند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در زمان برگزاری نمایشگاههای تخصصی، کارگروههای تخصصی میان شرکتها و تجار حاضر در نمایشگاهها صورت گرفته و به تعامل و ارتباط بیشتر هیاتها و شرکتهای اقتصادی دو کشور کمک خواهد کرد.
وی در مورد مسائل بانکی و لجستیکی مرتبط با تجارت میان دو کشور هم اظهار کرد: بهرهمندی از مدلهایی که تحت تاثیر تحریمها نبوده و میتوان با تکیه بر آنها به توسعه تجارت و تعامل بهتر با سایر کشورها پرداخت، جزو برنامههایمان قرار دارد که در ماههای اخیر با بهرهمندی از این روشها، ارتباطات و تبادلات تجاری مطلوبی را با کشورهای همسایه و برخی از کشورهای اروپاییها انجام دادهایم.
پیمانپاک با اشاره به اینکه یکی از مسیرهای مناسب برای تبادلات مالی، ارتباط صندوق ضمانت صادرات ایران با بیمهها و صندوقهای متناظر آن در سایر کشورهای هدف بوده، افزود: با توجه به اینکه صندوق توسعه تجارت تحریم نیست، ذیل قراردادهای همکاری با بیمهها و صندوقهای متناظر خود در سایر کشورها، تجارت تجار و شرکتها با همتایانشان در سایر کشورها را تضمین کرده و ریسک سرمایهگذاری را کاهش میدهد.
وی همچنین تاکید کرد که مساله بیمه قراردادهای تجاری بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای تجاری برای جایگزینی اعتبار اسناد بانکی (LC) بهحساب میآید.
بعد از این صحبتها، سفیر تایلند ایران با اشاره به اینکه از شیوه عملکرد این صندوقها اطلاع دارد، افزود: تجربه همکاری در این خصوص را با برخی کشورهای آفریقایی داشتیم اما نیاز است پیش از آغاز همکاریها با این روش، نشستهای تخصصی میان کارشناسان این حوزه در دو کشور برگزار شده و موضوعات مرتبط به این مدل همکاری، به شکل دقیق و کامل مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت، در ادامه یکی از روشهای دیگر برای توسعه تجارت میان دو کشور را بحث تهاتر برشمرد و تاکید کرد: در حال حاضر با کشورهای روسیه، هند، بلغارستان، عمان، پاکستان و … با همین شیوه همکاری میکنیم زیرا این روش نیاز به تبادلات مالی نداشته و طرفین بدون مشکلات تحریمی، ارتباطات تجاری خود را پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه مکانیزمهای همکاری در این مدل تجارت متفاوت است، یادآور شد: پیشنهاد میشود یک هیات تجاری ایرانی که به فرایند تهاتر مسلط است، به تایلند اعزام شده تا پس از برگزاری نشستهای تخصصی، مکانیزمی طراحی شود تا در توسعه تجارت میان دو کشور، در شرایط تحریمی و غیرتحریمی مورد استفاده قرار بگیرد و نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
پیمانپاک در ادامه دعوت اتاق بازرگانی تایلند از ایران برای اعزام هیات تجاری بزرگ به این کشور آسیایی را فرصتی مناسب برای اعزام نمایندگان صندوق ضمانت و افراد متخصص دولتی در خصوص بررسی بیشتر موضوع تهاتر، برشمرد که این مساله مورد تائید و توافق سفیر تایلند در ایران هم قرار گرفت.
وی همچنین درخواست کرد که بازنگری و بررسی مجدد تفاهمنامههای گذشته مدنظر طرفین قرار بگیرد تا با ایجاد تغییرات مناسب در بندهای مختلف، امکان اجرای و پیگیری دوباره آنها وجود داشته باشد.
پیمانپاک افزود: دو موضوع مهم در خصوص توسعه همکاریهای میان دو کشور وجود دارد که ابتدا، بحث تشکیل «کمیته مشترک تجاری» است که میتواند در قالب سفر وزیر به ایران یا برگزاری جلسه وبیناری مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد. درصورت برگزاری نشست بهصورت وبیناری، وزرای دو کشور در آن جلسه نفرات تشکیل دهنده کمیتههای مشترک تجاری را معرفی کرده تا به شکل تخصصیتر در خصوص آغاز و یا ادامه همکاریهای تجاری میان طرفین بحث و تبادل نظر صورت گیرد.
سفیر تایلند با اشاره به اینکه وزیر تایلند خواستار سفر به ایران است، گفت: بهتر است پیش از برگزاری این سفر، در کمیتههای تخصصی در خصوص موضوعاتی مرتبط با همکاریهای تجاری و اقتصادی طرفین، بازنگریها و نتیجهگیریهای نهایی انجام شود تا در صورت حضور وزیر تایلند در ایران، ضمن صرفهجویی در زمان مذاکرات، توافقات بهتری میان طرفین صورت گیرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز از پیشنهاد سفیر تایلند استقبال کرد و گفت: دعوتنامه رسمی برای سفر وزیر تایلند به کشورمان از سوی وزاتخانه صمت کشورمان ارسال خواهد شد اما پیش از انجام این سفر، کارگروههای تخصصی تشکیل خواهد شد تا در خصوص موضوعات لازم برای توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری میان دو کشور، مباحث کارشناسیتر انجام شده و در نهایت در زمان برگزاری نشست میان وزرای دو کشور، قراردادهای نهایی امضا و قابلیت اجرایی پیدا کند.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، وی اضافه کرد: موضوع دوم، برگزاری «دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی» است که سازمان توسعه تجارت ایران آمادگی خود را برای برگزاری این اجلاس اعلام کرده و منتظر تعیین زمان از سوی کشور تایلند جهت برگزاری آن هستیم. مطمئنا در آن اجلاس میتوان بسیاری از موضوعات اقتصادی میان ایران و تایلند را احیا و به توسعه روابط تجاری دو کشور کمک شایانی کرد.
بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت، پیمانپاک همچنین از علاقمندی سازمان توسعه تجارت ایران برای توسعه تجارت ترجیحی با سایر کشورها سخت گفت و اظهار کرد: در این زمینه و بعد از ۱۲ سال هیاتی از ایران راهی اندونزی میشود. مطمئنا اگر همکاریهای لازم از سوی طرف تایلند صورت بگیرد، میتوان همکاری مشترک مناسبی میان دو کشور با تکیه بر این مدل تجاری، صورت گیرد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=167700