امروزه، ضرورت توسعه فرهنگی و آگاه سازی عموم مردم از مزایا و آثار مثبت پرداخت مالیات برای جامعه و تاثیرات قابل توجهی که مالیات در رشد و توسعه اقتصادی کشور و تحقق سیاست های کلان اقتصادی در مقاطع و برهههای مختلف به همراه دارد، برای همگان آشکار و روشن است.
اگر چه در طی سال های اخیر، سیاست تامین حداکثری درآمدهای کشور از محل منابع مالیاتی در دستور کار قرار گرفته، اما تنها عزم و اراده دولت نمی تواند اقتصاد کشور را شکوفا سازد. شرط و ضرورت تحقق این سیاست آن است که شهروندان جامعه، با این حرکت تحول آفرین همراه شده، در چارچوب یک عزم و اراده ملی و همدل و همزبان با کارگزاران و خادمان ملت، دولتمردان را در تامین هزینه های جاری از محل مالیاتها یاری کنند. بدیهی است پیشنیاز تحقق این هدف، رشد آگاهی عمومی از مزایای پرداخت مالیات، اعتمادآفرینی در جامعه در خصوص مالیات و تبیین موارد مصرف مالیات در جامعه برای اذهان عمومی است. اینجاست که پای موضوع مهم و کلیدی «توسعه فرهنگ مالیاتی» به عنوان حلقه واسط نظام مالیاتی و مردم به میان می آید. بی تردید فرهنگ مالیاتی در کشور توسعه نمی یابد مگر با به میدان آمدن همه فعالان و نقشآفرینان عرصه فرهنگ و هنر.
فرهنگ و هنر، پیشینیه بسیار طولانی در این سرزمین دارد و همه زوایا زندگی ایرانیان از دیرباز با فرهنگ و هنر پیوند خورده است. توسعه فرهنگ مالیاتی به عنوان یکی از عوامل اثرگذار در افزایش تمکین مالیات و کاهش فرار مالیاتی، در این مقطع، بسیار کارساز و کارآمد خواهد بود. بدیهی است آگاه سازی آحاد جامعه از آثار پرداخت مالیات و تبیین نقش های موثر مالیات در پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور، امری است که امروز به شیوه های مختلف و با تکیه بر استراتژی های متنوع و نو باید تداوم یابد.
شهروندان ایران امروز بیش از هر زمان به آثار متعدد و مزایای پرشمار پرداخت مالیات در آبادانی وعمران شهرها و روستاها و توسعه زیرساخت های شهری و همچنین پیشبرد اهداف دولت در حوزه های امنیت، بهداشت، آموزش و تامین مالی امور جاری کشور آگاهی و اشراف دارند. این اشراف نسبی به مقوله مالیات و کارکردهای آن، البته ماحصل برنامه های تحول آفرین فرهنگ سازی مالیاتی و همچنین اطلاع رسانی های موثر و بهنگام در مقاطع گوناگون است. اکنون که نظام مالیاتی کشور در آستانه تبدیل شدن به یک نظام نوین مالیاتی قرار گرفته و طرح جامع مالیاتی به عنوان یک سیستم پیشرفته اطلاعات مالیاتی، نظام مالیاتی را در معرض یک دگرگونی ساختاری، یکپارچگی و شفافیت هر چه تمامتر قرار داده، نیاز است تا فرهنگ مالیاتی کشور نیز به موازات این گذار و توسعه فناوریهای نظام مالیاتی، ارتقا یابد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=22786