×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳

مدیر انرژی فولاد مبارکه از محدودیت‌های زیرساختی به‌عنوان یکی از موانع اصلی تولید در صنعت فولاد نام برد و گفت: برنامه‌ریزی برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور وجود دارد، اما به دلیل محدودیت‌های انرژی تنها ۳۵ میلیون تن تولید می‌شود.

کیوسک خبر ـ سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه، در پنل مدیریتی چالش‌های نیروگاهی اظهار داشت : اقتصاد نیروگاه‌داری در کشور با چالش‌های جدی مواجه شده است و مسائل اقتصادی تنها مانع توسعه نیروگاه‌ها هستند.

وی تأکید کرد : سیاست‌گذاری‌های موجود در دولت و مجلس، از جمله نگاه بخشی، صنایع فولادی و پتروشیمی را به سمت بهینه‌سازی مصرف انرژی و احداث نیروگاه‌های با راندمان بالا سوق داده است، اما وزارت نیرو که از گاز ارزان بهره‌مند است، برنامه مشخصی برای این موضوع ندارد.

وی افزود: فولاد مبارکه پیشنهاداتی نظیر توسعه سیستم‌های مدیا در نیروگاه‌های گازی و مشارکت در احداث بخش بخار نیروگاه‌ها را به وزارت نیرو ارائه کرده، اما استقبال چندانی از این پیشنهادات نشده است.

محدودیت‌های سیاست‌گذاری و اقتصادی

طباطبائیان در ادامه گفت: سیاست‌گذاری‌های دستوری، همچون ممانعت از فروش برق تولیدی بخش خصوصی به صنایع یا صادرات، موجب ایجاد مشکلات فعلی شده است.

به گفته وی، در حال حاضر صنعت کشور تولید ۱۸ هزار مگاوات برق را در دستور کار خود قرار داده است، اما مشخص نیست وزارت نیرو برق تولیدی خود را چگونه به فروش خواهد رساند.

وی با اشاره به سهم فولاد مبارکه از خرید برق، بیان کرد: فولاد مبارکه سالانه ۷.۵ همت برق از وزارت نیرو خریداری می‌کند، اما این میزان خرید به مرور کاهش خواهد یافت.

بومی‌سازی و مشکلات سرمایه‌گذاری

مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه تأکید کرد: بومی‌سازی تکنولوژی در حوزه نیروگاهی کشور پیشرفت مناسبی داشته است و مانع اصلی تقویت نیروگاه‌ها و بخش برق، مشکلات اقتصادی و سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

وی پیشنهاد داد که مدل‌های سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاهی با نظر سرمایه‌گذاران بازنگری شوند و صنایع بزرگ از جمله فولاد مبارکه، در صورت وجود مدل‌های اقتصادی مناسب، آماده ورود به این حوزه هستند.

چالش‌های تأمین انرژی و زیرساخت‌ها

طباطبائیان همچنین از محدودیت‌های زیرساختی به‌عنوان یکی از موانع اصلی تولید در صنعت فولاد نام برد و گفت: برنامه‌ریزی برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور وجود دارد، اما به دلیل محدودیت‌های انرژی تنها ۳۵ میلیون تن تولید می‌شود.

وی از ورود فولاد مبارکه به حوزه‌هایی مانند حمل‌ونقل، انتقال آب از دریا، راه‌اندازی نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و خورشیدی خبر داد و تأکید کرد: این اقدامات نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است و ظرفیت شرکت نیز محدودیت‌هایی دارد.

در پایان، طباطبائیان از سرمایه‌گذاران خواست تا در بهره‌برداری از ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده فولاد مبارکه در زمینه برق، که در ۸ سال آینده به ۳۵۰۰ مگاوات خواهد رسید، مشارکت کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.