“هومن عمیدی” امروز (جمعه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: روند بازار سرمایه در هفته گذشته تحت تاثیر شرایط بررسی لایحه بودجه ارائه شده برای سال ۱۴۰۰ توسط دولت به مجلس با احتیاط و بررسی سهام مختلف پیش رفت و معاملات پرحجمی را تجربه کرد.
وی اظهار داشت: رسیدن شاخص بورس به سطح مقاومت یک میلیون و ۵٠٠ هزار واحد و بررسی لایحه بودجه باعث توقف در مسیر رشد شتابان معاملات بورس شد.
عمیدی اظهار داشت: ابهام در وضعیت پتروشیمی از لحاظ نرخ خوراک پتروشیمی ها یا نحوه قیمت گذاری محصولات فولادی مدتها است که محل تردید و ابهام فعالان بازار و سرمایه گذاران قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد عملکرد ۹ ماهه شرکت ها در سال جاری وضعیت قابل قبولی را داشته باشند و عمده شرکت ها از جهت آمار تولید و فروش با شرایط بنیادی مناسبی همراه شوند.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: تمرکز ارکان بازار سرمایه به حفظ نقدینگی در این بازار، شرایط معاملات را به سطح ایده ال و قابل قبولی رسانده است و به صورت روزانه حدود ۱۵ تا ۲۰هزار میلیارد تومان نقدینگی وارد این بازار می شود.
وی با بیان اینکه به دلیل شرایط اقتصادی و رکود حاکم در بازارهای موازی، بورس بهترین گزینه برای سرمایه گذاری خواهد بود، گفت: به نظر می رسد پس از استراحتی کوتاه، شرایط بنیادی برای رشد مجدد شاخص بورس مهیا باشد.
این کارشناس بازار سرمایه به وضعیت مناسب گردش مالی در گروه خودرویی اشاره کرد و افزود: اکنون در نمادهای کوچک تر بازار مانند صنایع غذایی و آشامیدنی نوسانات قیمتی به چشم می خورد، همچنین برخی از نمادها در گروه بانکی که نوسان شدید قیمتی داشتند روند معاملات آنها در انتهای هفته با وضعیت بهتری همراه شد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد در نمادهای گروه فلزات، سهامی که به دنبال افزایش سرمایه هستند یا افزایش سرمایه آنها به تصویب هیئت مدیره رسیده است بیشتر مورد حمایت بازار قرار گیرند.
عمیدی افزود: در گروه پتروشیمی شائبه و گمانه زنی ها در مورد نرخ خوراک پتروشیمی ها وضعیت نمادهای این گروه را متاثر ساخت و اثر منفی را بر روی آنها گذاشت.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: توجه به این نکته ضروری است که به دلیل اهمیت نرخ خوراک پتروشیمی ها و تجربه تلخ این تغییر نرخ در سال ٩٢ ممکن است کل معاملات بورس تحت تاثیر این تغییر، افت سنگینی را تجربه کنند.
وی گفت: تلاش نهادهای ناظر بر شفاف سازی بیشتر شرکت ها و قوانین بورس و بازار سرمایه می تواند به کمک بازار سرمایه بشتابد و امکان رشد مجدد بورس را همزمان با تثبیت نرخ ارز در بر داشته باشد.
عمیدی خاطرنشان کرد: ورود شرکت ها به بورس در قالب عرضه های اولیه بعد از مدت ها دوباره کلید خورد که این موضوع به طور حتم می تواند تاثیر مثبتی را بر روند معاملات بازار داشته باشد و در انتظار روزهای بهتری در وضعیت این بازار باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه باید منتظر ماند و جهت حرکت بازار را در روزهای باقی مانده فصل پاییز مشاهده کرد، گفت: این موضوع باید مدنظر بازار باشد که کانال یک میلیون و ۵٠٠ هزار واحد به عنوان محدوده ای مهم برای شاخص بورس تلقی می شود و می تواند روند کلی بازار را دستخوش تغییر کند.
به گزارش ایرنا، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۱۹ آذر ماه) به عدد یک میلیون و ۵۰۶ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته بیش از دو درصد رشد داشت.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=51834