×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۴

تحقق شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»، مهم‌ترین آرمان انقلاب اسلامی، تکلیف گران‌سنگی بر دوش همه متخصصان و دلسوزان نظام اسلامی نهاد و آرمان خودکفایی، بومی‌سازی دانش و فناوری را در اولویت راهبردها و اسناد توسعه کشور قرارداد. تجربه بیش از چهار دهه تلاش و فعالیت برای بومی‌سازی صنعتی ایران، حاکی از توفیقات گسترده فرزندان ایران‌زمین در تحقق خودکفایی با تکیه بر خودباوری و توان، تخصص و اراده متخصصان مجاهد و غیرتمند کشور است.

شرایط دشوار صنعتی نه‌تنها مانعی برای پیشرفت و توسعه ایران اسلامی نشد، بلکه عاملی برای خودباوری و اتکا به دانش و تخصص ایرانی شد و در این مسیر، با تحقیق و پژوهش و اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه بومی‌سازی صنعتی کشور، به‌ویژه در زمینه صنعت فولاد فراهم گردید؛ تا جایی که امروز علاوه بر خودکفایی در بسیاری از زمینه‌ها، ایران را در زمره ده کشور تولیدکننده اول فولاد در جهان قرارداد.

بدون تردید کارآمدی صنعتی ایران درگرو بومی‌سازی است و بومی‌سازی به برنامه‌ریزی، مهندسی معکوس تکنولوژی و فناوری نیاز دارد. این امر در فولاد مبارکه از ابتدای شکل‌گیری با جدیت دنبال شد و این گروه صنعتی، درصدد کسب دانش فنی و بومی‌سازی تجهیزات موردنیاز خود برآمد. تشکیل کمیته‌های بومی‌سازی در تمامی نواحی تولیدی شرکت زمینه بهره‌مندی از ظرفیت کارکنان باتجربه را برای شناسایی ظرفیت‌ها و نیازمندی‌ها فراهم ساخت و درنهایت، بومی‌سازی در قالب یک رویکرد مهم در داخل شرکت و همچنین با بهره‌گیری از توان و ظرفیت شرکت‌های پیمانکار و دانش‌بنیان دنبال شد.

مایه افتخار و خرسندی گروه فولاد مبارکه و نظام مقدس جمهوری اسلامی است که از ابتدای شکل‌گیری فولاد مبارکه و به‌ویژه از سال ۱۳۸۱ با آغاز نهضت بومی‌سازی به‌صورت ساختاریافته تاکنون، بیش از یک‌صد هزار قطعه صنعتی در این شرکت بومی‌سازی شده که برخی از آن‌ها قطعات بسیار استراتژیک و پیچیده بوده‌اند. نهایتاً امروز مایه افتخار است که بیش از ۹۰ درصد از نیازهای شرکت در داخل کشور تولید و تأمین می‌شود.

دستاوردهای بومی‌سازی در فولاد مبارکه بر کسی پوشیده نیست؛ این امر در وهله اول ضمن قطع وابستگی و تأمین نیازهای شرکت از داخل کشور و جلوگیری از خروج ارز، به ایجاد اشتغال و توانمندسازی نیروهای متخصص و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها منجر شد و علاوه بر ارتقای دانش فنی و تخصصی کارشناسان، به ایجاد و توسعه بانک اطلاعات سازندگان توانمند داخل کشور انجامید. درنهایت شرکت فولاد مبارکه با شرکت در نمایشگاه‌های بومی‌سازی در داخل کشور، زمینه انتقال تجربه بومی‌سازی به سایر شرکت‌های گروه و سایر صنایع فولادی و معدنی و صنعتی کشور را فراهم ساخت.

در تقویم رویدادهای فولاد مبارکه از اول اردیبهشت‌ماه به‌عنوان «سالروز آغاز بومی‌سازی» یاد شده است. گرامیداشت این روز به دلیل اهمیت فرایند بومی‌سازی در فولاد مبارکه است که به همت و تلاش همکاران در بیش از دو دهه به‌خوبی در این گروه صنعتی تحقق یافته و بدون اغراق، شرکت فولاد مبارکه را به شرکتی پیشتاز و پیشران در زمینه بومی‌سازی صنعت فولاد کشور تبدیل کرده است.

تدبیر فولاد مبارکه در برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری هوشمندانه برای بومی‌سازی، حرکت این گروه صنعتی را در مسیر توسعه تکنولوژی با رویکرد نوآورانه سرعت بخشید، به‌گونه‌ای که با ساخت قطعات با ارزش‌افزوده و فناوری پیشرفته و خاص، علاوه بر تأمین نیاز داخل، وجهه صنعتی ایران در بازارهای بین‌المللی ارتقا یافت و نگاه روبه‌جلو فولاد مبارکه برای خلق آینده‌ای بهتر برای ایران اسلامی، این شرکت را در زمره یکی از مهم‌ترین شرکت‌های صنعتی کشور قرار داد؛ موفقیتی که در سایه فداکاری، ایستادگی و تحمل مشقات فراوان در عرصه تولید برای دست‌یابی به استقلال اقتصادی محقق شد و با مدد الهی و همت همکاران با قوت و قدرت ادامه می‌یابد.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.