مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه این شرکت امکان اکتشاف معادن و سرمایهگذاری در حوزه ماشینآلات این حوزه را دارد اما موانع قانونی این اجازه را نمیدهد تا این شرکت بتواند وارد حوزه اکتشافات معدنی شود گفت: گروه فولاد مبارکه برای تامین قریب به ۲ هزار مگاوات برق از طریق احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی، خورشیدی و بادی سرمایهگذاری کرده و در حوزه حمل و نقل مواد اولیه و محصولات نیز سرمایهگذاریهای زیادی انجام دادهایم اما در حوزه معدن به دلیل محدودیت قوانین با چالش مواجه هستیم.
کیوسک خبر ـ محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: امروز فولاد مبارکه از افتخارات صنعت کشور و بزرگترین تولیدکننده ورقهای فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقاست. ارزش فعلی بازار سرمایه این شرکت نزدیک به ۵۰۰ همت است و سهم ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص ملی و سهم ۶.۵ درصدی در تولید ناخالص ملی بخش صنعت دارد. فولاد مبارکه دارای زنجیره تامین گستردهای شامل ۲۵۰۰ تامینکننده خدمات و کالاست. به برکت فعالیت فولاد مبارکه یک زنجیره ارزش در داخل کشور شکل گرفته و این شرکت به عنوان یک صنعت مادر شناخته میشود. فعالیتهای گروه فولاد مبارکه به وسعت ایران است و این مجموعه بالغ دارای ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه است.
طیبنیا افزود: بستر مناسب و ظرفیتهای خوبی برای اقدامات اکتشافی در کشور وجود دارد. ظرفیت فولاد کشور باید برای اکتشاف و استخراج معادن کشور به کار گرفته شود چراکه کمبود مواد اولیه و معدنی یکی از مشکلات صنایع فولادی کشور است. طبق آیات قرآن کریم، فولاد برای مردم سراسر منفعت است و صنعت فولاد با مدیریت کارآمد میتواند بدون هیچ زیانی، منافع متعددی برای مردم داشته باشد. برخی صنایع در کشورهای پیشرفته جایگاه تعیینکنندهای برای اقتصاد کشورشان دارند. فولاد مبارکه جهتگیری و هدفگذاری سنگینی برای خود تعریف کرده و با ورود به کسب و کارهای جدید و رفع گلوگاههای خود، درصدد قرار گرفتن در جمع ۲۰ شرکت فولادی برتر دنیاست. امسال علیرغم وجود محدودیتهای انرژی، با مدیریت شرایط همچنان میزان تولید خود را حفظ کردهایم. در حوزه نوآوری و فناوریهای نوین اقدامات زیادی کردهایم و درصدد توسعه کمّی، کیفی و متوازن هستیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین بر اهمیت حل مشکلات مواد اولیه برای مرتفع شدن گلوگاههای زنجیره تولید فولاد کشور تأکید کرد و گفت: گروه فولاد مبارکه برای تامین قریب به ۲ هزار مگاوات برق از طریق احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی، خورشیدی و بادی سرمایهگذاری کرده و در حوزه حمل و نقل مواد اولیه و محصولات نیز سرمایهگذاریهای زیادی انجام دادهایم اما در حوزه معدن به دلیل محدودیت قوانین با چالش مواجه هستیم. اگر مشکل مواد اولیه فولاد مبارکه و صنایع بزرگ فولادی کشور حل شود، مشکل زنجیره تولید فولاد کشور مرتفع خواهد شد. فولاد مبارکه امکان اکتشاف معادن و سرمایهگذاری در حوزه ماشینآلات این حوزه را دارد اما موانع قانونی این اجازه را نمیدهد تا این شرکت بتواند وارد حوزه اکتشافات معدنی شود. خلق ارزش فولاد مبارکه از سنگ معدن تا زنجیره کامل فولاد است. فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژیهای جدید برای فرآوری مواد معدنی اقدامات قابل توجهی انجام داده است.