×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

یاور میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در استان اردبیل ۸۱۳ هزار هکتار اراضی زراعی وجود دارد که ۲۵۰ هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است.
وی به وجود یک میلیون هکتار مرتع، جنگل و بیشه‌زار در استان اردبیل اشاره و خاطرنشان کرد: مهمترین دغدغه ما تغییر کاربری اراضی کشاورزی به شکل غیرمجاز است که انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران با دریافت مجوزهای قانونی از مدیریت جهاد کشاورزی استان و امور اراضی بناهای خود را به شکل قانونی احداث کنند.
مدیر اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: در قالب تبصره یک ماده یک مجوزهای لازم برای تغییر کاربری‌ها بعد از بررسی کارشناسی صادر می‌شود که عمدتاً مربوط به اراضی نامرغوب و غیر زراعی است.
میرزایی با بیان اینکه در اراضی آبی و دیم درجه یک و باغات هرگونه تغییر کاربری ممنوع است، گفت: عمده درخواست‌ها برای تغییر کاربری در اراضی نامرغوب و درجه دو و سه کشاورزی است که سعی می‌کنیم به سرعت مجوزهای لازم را صادر کنیم.
تغییر کاربری ۳۸۰۰ هکتار زمین برای طرح‌های تولیدی و صنعتی
وی بیان کرد: پرونده‌های متعددی در کمیسیون ماده یک و تبصره چهار نیز در حال رسیدگی است که با حساسیت تلاش بر این است تا درخواست‌ها مورد بررسی قرار گیرد که تاکنون برای چهار هزار و ۲۸۰ متقاضی در قالب ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار مجوز طرح‌های تولیدی و صنعتی صادر شده است.
مدیر اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: عده‌ای از روی ناآگاهی و گاه به قصد سوءاستفاده اقدام به تغییر کاربری زراعی و باغی می‌کنند که با همکاری شهرداری‌ها در محدوده شهرها و یا بخشداری و دهیاری در محدوده روستاها از این روند جلوگیری می‌شود.

میرزایی تصریح کرد: امسال برای ۶۱۳ درخواست سرمایه‌گذاران در قالب ۳۳.۵ هکتار مجوز صادر شده و در کنار آن در قالب ۴۸۰ گزارش و پیگیری مردمی برخورد با متخلفان و قلع و قمع بناهای غیرمجاز به انجام رسیده است.
وی اظهار کرد: عمده این قلع و قمع‌ها در مرحله اولیه ساخت بنا به ویژه دیوارکشی و فنداسیون‌ریزی بوده که بیشترین تخلفات نیز در شهر اردبیل و سرعین گزارش شده است.
کاهش یک میلیون هکتار اراضی زراعی در ۱۰ سال
مدیر اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در شهرستان‌های پارس‌آباد و بیله‌سوار به دلیل مرغوبیت زمین تغییر کاربری اراضی در حد صفر بوده و گزارشی از قلع و قمع ارائه نشده است.
میرزایی خاطرنشان کرد: امسال قلع و قمع بناهای غیرمجاز به تعداد ۳۵ مورد و با احکام قضائی انجام شده که جا دارد از رئیس کل دادگستری استان، دادستان و سایر عوامل قضائی در صدور احکام به موقع در این حوزه قدردانی کنیم.
وی افزود: هرچند در استان اردبیل زمین‌خواری به شکل مرسوم اتفاق نیفتاده ولی تغییر کاربری‌ها به ضرر توسعه بخش کشاورزی و فعالیت‌های این بخش است.
تأمین غذای ۲۰ نفر به ازای کشت و زرع در هر هکتار
مدیر اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به ازای هر هکتار کشت و زرع غذای ۲۰ نفر تأمین شده و اشتغال مناسبی نیز شکل می‌گیرد که متأسفانه در دهه‌های اخیر اراضی قابل کشت در کشور به جای افزایش از ۱۷ میلیون هکتار به کمتر از ۱۴ میلیون هکتار کاهش یافته است.
میرزایی ادامه داد: در ۱۰ سال اخیر یک میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور به دلیل تغییر کاربری‌های غیرمجاز به ساخت بناهای مختلف تبدیل شده و این موضوع زنگ خطر را برای همه ما به صدا درآورده تا از اراضی کشاورزی در راستای تأمین امنیت غذایی صیانت کنیم.
وی افزود: از سال ۹۸ و با استقرار یگان حفاظت از اراضی ملی و سامانه ۱۳۱ حتی در روزهای تعطیل برخورد با سودجویان در این حوزه شدت یافته است به طوری که در ۹ شهرستان استان یگان حفاظت به سیستم جی. پی. اس و خودروهای آژیر خطر مجهز شده و در سایر شهرستان‌ها با همکاری فرمانداری‌ها خودروی گشت‌زنی تأمین شده است.
ضرورت اخذ مجوز تغییر کاربری برای احداث گلخانه
مدیر اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در مورد توسعه گلخانه‌ها بیان کرد: هرگونه تغییر کاربری برای احداث گلخانه با صدور مجوزهای قانونی و موافقت اصولی از طریق سازمان نظام مهندسی انجام می‌شود تا در مراحل بعد کمیسیون تبصره چهار ماده یک مجوز لازم را صادر کند.

میرزایی تصریح کرد: باغداران استان اردبیل برای فنس‌کشی محدوده باغات خود می‌توانند تا مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و ساخت اتاق نگهبانی مجوزهای لازم را از طریق امور اراضی دریافت کنند.
وی در مورد رفع تداخل نیز در اراضی ملی اظهار کرد: ۸۱۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان اردبیل عمدتاً با حدود و ثغور مشخص در نقشه و سامانه جی. پی. اس مشخص شده و منابع طبیعی نیز برای اراضی ملی از طریق کاداستر سند گرفته است.
مدیر اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: برای رفع تداخل در یک سیستم مشخص با انجام حدود ثبتی پلاک اراضی تا ۳۷ هزار هکتار در سطح استان مراحل رفع تداخل انجام شده است.
میرزایی در پایان تصریح کرد: برای اجرای طرح کاداستر در ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی استان قراردادی با ثبت و اسناد به امضا رسیده تا از مزایای این طرح در جلوگیری از تغییر کاربری‌ها و جمع‌آوری بانک اطلاعاتی استفاده شده تا استعلامات در صدور مجوزها به سرعت انجام شود.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.