به گزارش کیوسک خبر، بهای معاملات نفت برنت ۴۷ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش یافت و به ۷۲ دلار و ۶۱ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز پنج شنبه ۱.۸ درصد سقوط کرده بود و در مسیر ثبت نخستین کاهش هفتگی در چهار هفته گذشته قرار دارد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۹ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش، به ۷۰ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا که روز گذشته ۱.۵ درصد کاهش داشت و در مسیر ثبت نخستین کاهش هفتگی در چهار هفته گذشته حرکت می کند.
نفت برنت روز چهارشنبه در بالاترین قیمت از آوریل سال ۲۰۱۹ و شاخص نفت آمریکا در بالاترین قیمت از اکتبر سال ۲۰۱۸ بسته شده بود.
دلار از زمانی که بانک مرکزی آمریکا احتمال افزایش نرخهای بهره در سال ۲۰۲۳ را پیش بینی کرد، در دو روز معامله گذشته صعود کرده است. رشد ارزش دلار قیمت نفت را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر می کند.
کِلوینگ وونگ، تحلیلگر بازار در شرکت “سی ام سی مارکتس” در سنگاپور گفت: حرکت قیمت نفت در کوتاه مدت احتمالا به قوی شدن ارزش دلار در دو روز معامله اخیر مرتبط است. بنابراین تغییر بزرگی در عوامل عرضه و تقاضا نمی بینم.
به گفته جاستین اسمیرک، اقتصاددان ارشد شرکت وِست پَک، چشم انداز افزایش نرخهای بهره بر دورنمای رشد بلندمدت که احتمالا به تقاضا برای نفت ضربه می زند، تاثیر گذاشته است. در حالی که دورنمای رشد کوتاه مدت تحت تاثیر تسهیل محدودیتهای رفت و آمد کرونایی و بهبود فعالیت اقتصادی و اوج گیری سفرهای هوایی و جاده ای قرار دارد.
عامل دیگری که در کاهش قیمتها تاثیر داشت، گزارش بزرگترین افزایش روزانه آمار ابتلا به کووید ۱۹ در انگلیس از ۱۹ فوریه تاکنون بود که روز پنج شنبه اعلام شد. آمار دولتی بیش از ۱۱ هزار مورد جدید ابتلا را نشان داد در حالی که آمار ابتلای جدید در روز چهارشنبه ۹۰۵۵ مورد بود.
همچنین اظهارات مذاکره کننده ارشد ایران که روز پنج شنبه اعلام کرد تهران و واشنگتن از همیشه به رسیدن به توافق هسته ای نزدیک تر شده اند، جو منفی بازار را تقویت کرد.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران “ای ان زد ریسرچ” در یادداشتی نوشتند: تجدید مذاکرات نگرانیها نسبت به رفع تحریمهای آمریکا علیه نفت ایران و سرازیر شدن سیل عرضه نفت به بازار را برانگیخت. با این حال عوامل بنیادین نشان می دهند که بازار دچار کمبود عرضه می ماند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=97359