رییس قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه غربالگری و تشخیص بیماری باید در این سطح وسیع انجام شود، گفت: باید به صورت محلهای و منطقهای برنامههایمان را پیش ببریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در اولین جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا که عصر امروز با حضور وزیر کشور، وزیر بهداشت و جمعی از نمایندگان دستگاهها و سازماهای اجرایی کشور برگزار شد، گفت: در این جلسه با توجه به تجربه این مدت مروری بر نقاط قوت و آسیب انجام شد. در جمعبندی نهایی این جلسه نیز ضمن مدون سازی برنامهها و اقدامات عملیاتی و اجرایی کردن آنها برای رفع این آسیبها نیز اقدام کرد.
وی با تاکید براینکه نظارت کلی کماکان برعهده وزارت بهداشت است، ادامه داد: کمیته نظارت در وزارت بهداشت فعال بوده و کماکان این امر برعهده این وزارت خانه است اما دوستان در وزارت بهداشت همیشه گلایهمند بودند که این نظارت در جاهایی از نظر اجرایی دارای ضعف است و باید به صورت قانونی برخورد شود بنابراین قرار شد این اقدامات از سوی قرارگاه انجام شود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما هم باید به صورت منطقهای و به مصور محلهای برنامههایمان را اجرا کنیم. به صورت منطقهای به معنای این است که در مناطق مختلف استانداران و روسای دانشگاهعلوم پزشکی از ظرفیتهای لازم استفاده کنند و با لحاظ کردن شرایط منطقهای اجرا را پیش ببریم همچنین باید اختیاراتی را به مدیران استانی بدهیم تا بتوانند در اجرا موفقتر باشند.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: در حوزه محلهای نیز ما همیشه در موضوعات خاص خودمان از جمله مسائل انتظامی از این مورد استفاده کردهایم وموفق بودهایم. در اینجا نیز باید عناصر و عواملی مانند بسیج در کنار درمانگاهها میتوانند در این زمینه به ما کمک کند. هلال احمر نیز باید قوی به صحنه وارد شود، مساجد نیز میتوانند در این زمینه کمک کنند. بخش اعظمی از مساجد دارای قابلیت درمانگاهی هستند همچنین میتوانیم از ظرفیت سمن ها و خیرین استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه فردا جلسه شورای اجتماعی ابعاد اجتماعی این موضوع میپردازیم، تصریح کرد: وزارت صمت متولی ماسک بوده است و بسیج حول محور وزارت صمت باید میبودند. اگر چه اقدامات خوبی انجام شده است اما گلایهمندی از نحوه توزیع کماکان وجود دارد. وزارت بهداشت و صمت با کمک بسیج این موضوع را حل کنند.
وزیر کشور همچنین درباره بحث ورود و خروج مسافرین، گفت:در این خصوص نیز موضوعاتی مطرح شده است. تمام مصوبات تقسیم بندی شده است و در پایان طی نامهای ارسال میشود و در ظرف یک هفته همه اقداماتی که درچارچوب این مصوبات است، دستگاهها باید اعلام کنند، موانع را هم بنویسید تا کار را با سرعت بیشتر پیش ببریم.
وی درباره ادامه فعالیت کمیته امنیتی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: درخصوص ادامه فعالیت کمیته انتظامی و امنیتی ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم میگیرد. اگر قرارگاه جلو فت قرار شد در ساختار کلی بازنگری ایجاد شود باید به ستاد ملی مقابله با کرونا ارجاع داده شود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما باید وحدت و هماهنگی داشته باشیم و اگر بخواهیم بیش از گذشته در این زمینه موفق شویم، همانطور که تا الان در همه عرصهها اینگونه بوده است باید هماهنگی بین بخشی داشته باشیم. اقناع جامعه نیز بخش دیگری است که باید انجام شود اما باید بدانیم با توجه به اینکه منافع و سلامت عمومی مردم مطرح است باید اعمال قانون نیز صورت گیرد.
رحمانیفضلی درباره نحوه چگونگی اطلاعرسانی، تصریح کرد: نحوه اطلاعرسانی و تولید محتوا ظرفیت نیز بسیار مهم است. سپاه ظرفیت خوبی در فضای مجازی دارد و همانطور که در حوزه اطلاعرسانی اقتصادی وارد شدند، اقدام کنند. وزارت اطلاعات و پلیس نیز ظرفیتهای خوبی در این زمینه دارند این ظرفیتها را در کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات به صورت همافزا در کنار هم باید داشته باشیم. البته باید دوستان طرح و برنامه و متولی داشته باشند و کار زمانبندی داشته باشند و در زمانبندی کار تحویل داده شود.
وی ادامه داد: در این مسیر ما زمانی موفق شویم که هم غربالگری در سطح وسیع داشته باشیم و هم تشخیص در سطح وسیع انجام شود. چراکه با محدودسازی و تشخیص به موقع میتوان به راحتی درمان را انجام داد. اما وقتی با گذشت زمان از آغاز بیماری بیمار مراجعه کند کار مشکل میشود. تاکید قرارگاه برای این است که غرابالگری و تشخیص به صورت وسیع در اولویت باشد و همه باید در این زمینه به وزارت بهداشت کمک کنند.
ادامه دارد..
https://www.kioskekhabar.ir/?p=42871