×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳

چندین سال است که تولید کشور با شرایط سخت دست و پنجه نرم می کند، به طوری که بسیاری از واحدهای تولیدی امکان تولید را از دست دادند و یا با ظرفیت‌های پایین به ادامه مسیر می‌پردازند.
به گزرش کیوسک خبر به نقل از افق سرمایه، در حال حاضر مسئله اشتغال و دستیابی افراد به شغل مورد نظر یکی از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای جوامع و از اهداف توسعه پایدار در اغلب کشورها محسوب می شود. مطالعات مختلف گویای این حقیقت است که مؤلفه اشتغال دارای ۱۷کارکرد در جوامع می باشد. نکته حائز اهمیت این است که از میان کارکردهای مطرح شده برای مقوله اشتغال، تنها دو مؤلفه افزایش تولید و کسب دستمزد جنبه اقتصادی دارند و سایر کارکردهای اشتغال دارای وجوه و ابعاد غیر اقتصادی می باشند.

بررسی های متعدد نشان می دهند که بخش اعظم ناهنجاری های اجتماعی شناخته شده در سطح دنیا به مسئله بیکاری مرتبط می باشند. از این رو لازم است به منظور رفع این معضل، سیاستگذاری های مناسبی جهت اشتغالزایی و بهره برداری کارآمد از منابع انسانی هر کشور صورت گیرد.

نرخ سود بانکی آثار مستقیم و غیرمستقیم زیادی بر شاخص های اقتصادی دارد. اغلب این تأثیرات در زیر چتر سیاست پولی تعریف می شود و تعداد اندکی نیز محصول سیاست های مالی دولت است. همچنین سه شاخص تورم، اشتغال و سرمایه گذاری از مهم ترین شاخص های اقتصادی هر کشور محسوب می شود که دولت ها با سیاست های پولی ومالی سعی در هدایت این سه شاخص به سمت دامنه مطلوب می نمایند.

به منظور ایجاد راهکاری جایگزین برای تعیین نرخ سود بانکی از طریق سوی بانک مرکزی باید به دو راهکار اساسی توجه کرد. اول آنکه در اقتصاد ایران، نرخ سود بانکی به صورت دستوری از سوی مصوبات شورای عالی پول و اعتبارتعیین می شود و به نظر می رسد حساسیت چندانی به تغییرات محیط اقتصاد کلان ندارد. بنابراین بانک مرکزی برای اصلاح این ساختار و در جهت تاثیرگذاری در بهبود فضای کسب و کار و همچنین ایجاد اشتغال در فضای جامعه وکسب و کار باید به تغییرات اساسی در ساختار بازارهای مالی همت گمارد. راهکار دوم این است که؛ بانک مرکزی باید در قدم اول با حذف سود تسهیلات و سپرده ها تحت عقود مشارکتی و گسترش بازار بین بانکی در گام های بعدی منجر به همگرایی و وحدت در این زمینه ها شود. در صورتی که فضای رقابتی بین بانک ها برقرار شود،

عبدالمجید پورسعید مدیرعامل بانک ایران زمین، با تاکید بر حمایت از تولید به عنوان راهی برای گذر از شرایط کنونی گفت: چندین سال است که تولید کشور با شرایط سخت دست و پنجه نرم می کند، به طوری که بسیاری از واحدهای تولیدی امکان تولید را از دست داده اند و یا با ظرفیت‌های پایین به ادامه مسیر می پردازند.

پور سعید افزود: به گفته رهبر معظم انقلاب که تولیدکنندگان را فرماندهان، پیشروان، خط‌شکنان و صفوف مقدم عرصه حیاتی «تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش رفاه عمومی» خواندند، در شرایط کنونی حمایت از تولید و تخصیص اعتبار به واحدهای تولیدی می تواند نقش اساسی در پیشبرد اهداف کشور و گذر از شرایط کنونی داشته باشد.

مدیرعامل بانک ایران زمین با اشاره به نقش کلیدی بانک‌ها در گذر از شرایط کنونی اظهار داشت: انتظاری که از بانک‌ها به عنوان یکی از اساسی ترین بخش‌های تامین مالی و اقتصادی می رود، قرار گرفتن در کنار تولید و تامین بخش مهمی از اعتبار حوزه تولید کشور است.

وی افزود: به نظر می رسد تنها راه گذر از شرایط فعلی حمایت از کالای داخلی توسط همه آحاد جامعه است. حوزه های اقتصادی باید سعی کنند با حمایت‌های درست، استفاده از ظرفیتهای داخلی و کنترل واردات چرخ‌های تولید را به حرکت درآورند و مردم نیز در راستای حمایت از تولید باید تولیدات داخلی را خریداری و حمایت کنند.

گفتنی است؛ در کشورهای توسعه یافته که دارای بازارهای پولی گسترده و توسعه یافته هستند، نرخ سود بانکی، توسط بانک مرکزی و از طریق عملیات بازار تعیین می شود. نرخ سود بانکی در واقع در حقیقت ابزار اجرای سیاست پولی نیست، بلکه به عنوان هدف میانی مورد نظر قرار می گیرد. به طوری که سیاست پولی انبساطی به طور معمول از طریق کاهش نرخ سود بانکی نیزاز طریق عملیات بازار باز انجام می گیرد

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.