به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، محسن حاجی میرزایی با اشاره به سالی که گذشت اظهار کرد: نظام آموزشی با بزرگترین چالش قرن مواجه شد از آن جهت که ماموریت هایش حفظ شد، اما روش های تحقق این ماموریت ها با چالش های بسیار جدی رو به رو شد. این شبکه عظیم و گسترده که قبلا حول محور مدرسه و آموزش حضوری می چرخید، باید کار خودش را در بستر دیگری و با روش های دیگری ادامه می داد که تجربه مدونی پیرامون آن وجود نداشت.
وی افزود: ما باید هم این راه را می ساختیم و هم آن را می پیمودیم. بنده و خیلی از دانش آموزان دلتنگ یک ارتباط گرم و حضوری در مدرسه هستیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به اتکای تجارب بین المللی علاقه مند بودم بچه ها حتی یک روز در هفته و حتی یک ساعت در روز به مدرسه بیایند که می توانست به پیشبرد اهداف ما کمک کند، گفت: اما هربار این موضوع را در ستاد ملی کرونا مطرح کردم بنا به صلاحدید مسئولان بهداشتی کشور و نگرانی هایی که داشتند ترجیح دادند حضور در مدرسه را اختیاری اعلام کنند که ما هم همان را انجام دادیم.
حاجی میرزایی در پاسخ به اینکه آیا بازگشایی حضوری مدارس در ۱۵ شهریور سال گذشته در افزایش ابتلا به کرونا موثر بود؟ گفت: خیر، ما بازگشایی مدارس را در سه وضعیت مشخص کرده بودیم، اما وزارت بهداشت گفت اعلام هر روزه وضعیت شهرها و مناطق مشکل است و پیچیدگی هایی دارد که قرار شد همه جا را قرمز فرض کنیم و آموزش را غیرحضوری ادامه دهیم.
وی درباره شبکه شاد گفت: حتی یک لحظه درباره راهبرد شبکه شاد که بسیار راهگشا بود، تردید نکردم. ما با پای خود وارد این زیست بوم نشدیم بلکه به این فضا پرت شدیم. با این حال به سرعت بسترهای جدید را فراهم کردیم و قابلیتهای آموزش مجازی روزبه روز بهبود مییابد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دوران پساکرونا گفت: قطعا از تجارب حاصله و بسترهای فراهم شده استفاده خواهد شد. این بستر می تواند به خوبی امکان ارتباط بین آموزش و بازی، زندگی، خانواده، مدرسه و محله را ایجاد کند و قابلیت های نظام تعلیم و تربیت را توسعه دهد.
حاجی میرزایی در پاسخ به اینکه آیا کلیپ های طنز ساخته شده درباره آموزش های مجازی را دیدید؟ نظرتان دراین باره چه بود؟ اظهار کرد: کلیپ های طنز به نظرم کار خوبی است. این ویژگی فرهنگی مردم ماست و جامعه ما با رویدادهای سخت هم برخورد طنازانه دارد که می تواند در کاهش آلام موثر باشد. صرفنظر از اینکه به نظر می رسید برخی از این کلیپ ها ساختگی باشند اما در هرصورت، شوخی با این پدیده هم جذاب بود.
وی با اشاره به شیرینترین و تلخترین لحظات سال ۹۹ گفت: همانند خانواده ای که نوزادی دارند که بتدریج مقابل چشمشان رشد میکند و موجب اشتیاق آنها می شود، ما هم یک مولود ۱۱ ماهه به نام شبکه شاد داریم که رشد آن برای ما شوق انگیز است. از سوی دیگر کرونا واقعیت تلخی است و از دست دادن جمعی از همکاران از وقایع تلخ بود. البته معلمانی نداشتیم که تحت تاثیر حضور در مدرسه مبتلا به کرونا شده باشند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هر زمان به بازدید از مدارس می روم و پشت نیمکت ها مینشینم یاد دوران تحصیل خودم میافتم گفت: در مدرسه ملی درس میخواندم که همچنان در قم فعال است. برنامه ای برای وزیر شدن در ذهن نداشتم. قرار شد فرد جدیدی برای وزارت آموزش و پرورش معرفی شود، بنده علاقه ای نداشتم و به علت عظمت این کار و خطیر بودنش نگران بودم و آمادگی نداشتم و داوطلب نبودم. اما به من گفته شد و اندیشیدم و فکر کردم شاید بتوانیم کمک کنم و پذیرفتم.
حاجی میرزایی افزود: یکی از کسانی که بیشترین ارتباط را در مجموعه دولت با رئیس جمهور داشته و دارد بنده بودم، چون شش سال دبیر هیئت دولت بودم و حتی در مقاطعی هفته ای دو نوبت ایشان را حضوری میدیدم.
وی با اشاره به اینکه نه تنها در آموزش و پرورش بلکه هر جایی بودم هیچ کس از بستگان را با خود نبردم، الان هم همینگونه است اظهار کرد: البته خواهرانم دبیر هستند که یکی از آنها بازنشسته شده است.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه چند ماهی به پایان کار دولت باقی مانده، ارزیابی شما از عملکردتان چیست؟ عنوان کرد: جامعه فهیم فرهنگی باید داوری کنند. هر کاری در توانم بود کوتاهی نکردم. هنوز کارهای نکرده فراوانی وجود دارد. آموزش و پرورش نهاد پویایی است که کار در آن پایانی ندارد و برای نوآوری و تحول و افزایش کیفیت راههای نرفته بسیاری وجود دارد.
حاجی میرزایی درباره اینکه قصد دارد بعد از پایان مسئولیتش چه کند؟ گفت: شاید کمی استراحت کنم. دغدغههایی در طول دوره کار داشته ام و موضوعات متعددی را شناسایی کردم تا درباره آن مطالعه و اندیشه کنم که مجال کمی برایم فراهم شد. مایلم اگر فرصتی دست بدهد علایق مطالعاتی و تحقیقاتی خودم را دنبال کنم.
وی ادامه داد: تبدیل وضعیت همکاران حق التدریس، نهضتی، مربیان پیش دبستانی و خرید خدماتی و رتبه بندی معلمان جزو پرتکرارترین دغدغه های معلمان بوده است.
وزیر آموزش و پرورش که در برنامه ای در شبکه خبر حضور یافته بود، گفت: ابراز امیدواری کنم که با رفتن کرونا و طبیعی شدن جریان زندگی و رفع تحریم ها جامعه ما به قابلیت هایی که شایسته آن است دست یابد و بنده قول می دهم در خلق موقعیت هایی که به آرامش بیشتر جامعه به ویژه در حوزه آموزش و پرورش کمک می کند از هیچ کوششی دریغ نکنم.