فاطمی امین گفت: همکاری خوبی با وزارت نفت در حوزه تأمین گاز وجود دارد لذا تخصیص گاز باید به گونهای باشد که تولید با مصرف برابر باشد.
به گزارش کیوسک خبر، سیدرضا فاطمی امین در جمع فعالان اقتصادی استان کرمان حاضر شد و به مشکلات و مسائل آنان گوش داد. از جمله مسائل مطرح شده در این جلسه نحوه محاسبه حقوق دولتی معادن و ضرورت تفاوتهای آن برای معادن بزرگ و کوچک یا معادن به سود رسیده با معادنی که در ابتدای سرمایه گذاری هستند، بود که وزیر صمت در این زمینه گفت که این پیشنهادها را بررسی میکند.
فاطمی امین همچنین درباره مشکلات معادن در تهیه ماشین آلات نیز افزود: از تولید داخلی حمایت میکنیم و حمایت ما از برخی جاها نباید به تولیدات دیگر ضربه بزند.
وی افزود: حمایت از تولید را شبکه ای می بی نم نه نقطهای، لذا به ماشین آلاتی که ظرفیت ساخت داخل ندارند اجازه واردات میدهیم و به آنها که ساخت داخل دارند ۵۰ درصد اجازه واردات میدهیم.
فاطمی امین یادآور شد: طی هفت ماه ابتدای امسال معادل کل سال گذشته تخصیص واردات ماشین آلات معدنی داده شده است در حالی که ماشین آلات معدنی ۱۰۰ درصد رشد تولید داشتند.
امیدها برای حل مشکل تأمین اجتماعی صنایع
وزیر صمت همچنین با بیان اینکه یک مصوبه برای رفع مشکل تأمین اجتماعی صنایع در حال اجراست گفت: پیشنهاد تفکیک حقوق دولتی معادن بزرگ و کوچک ایدهای قابل تأمل است که روی آن وقت میگذاریم.
وی در ادامه با اشاره به مشکل ذوب آهن اصفهان در سودآوری و خرید زغالسنگ کرمان با قیمت پایین گفت: سودهای شرکتهای فولادی کشور کم نشده بلکه متعادل شده است.
فاطمی امین اظهار داشت: سودآوری شدید در نقطهای تعادل را از بین میبرد لذا دولت به حوزه قیمت گذاری فولاد ورود و آن را متعادل کرده است.
برق صنایع ۲۰ درصد افزایش یافت
وی همچنین با اشاره به مشکل قطع برق و گاز برخی واحدهای تولیدی اظهار داشت: سرمایه گذاری ها در این حوزهها آغاز شده اما به سرانجام نرسیده است.
وزیر صمت گفت: باید سالانه سه هزار مگاوات سرمایهگذاری در حوزه برق کشور میشده که این طرحها به پایان نرسیده است؛ در حوزه گاز برنامه ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری داشتیم که انجام نشد لذا به جز مدیریت مصرف کاری نمیتوانیم انجام دهیم.
وی ابراز داشت: تابستان امسال در دوره کسری برق، میزان ۲۰ درصد بیش از مدت مشابه سال قبل برق به صنعت داده شد.
فاطمی امین افزود: همکاری خوبی بین با وزارت نفت در حوزه تأمین گاز وجود دارد لذا تخصیص گاز باید به گونهای باشد که تولید با مصرف برابر باشد و با اجرای طرحهای جدید و اقدامات و سرمایه گذاریهای اخیر این مشکل رفع میشود.
وی با اشاره به فعالیت صندوق ضمانت صنایع کوچک در کشور گفت: یکی از مشکلات واحدهای تولیدی وثیقه است که رفع آن یکی از برنامههای ما در سال ۱۴۰۲ خواهد بود و در این زمینه میتوانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.
تأمین اجتماعی، بانک و مالیات بزرگترین مشکلات تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه مشکلات مرتبط با تأمین اجتماعی، بانک و مالیات با فاصله معناداری از مهمترین مشکلات تولید کشور است عنوان کرد: مشکل بانکی واحدهای تولیدی را با همکاری بانک مرکزی در روشهای نرم افزاری و تأمین مالی پیش می بریم.
فاطمی امین افزود: برگشت ارز حاصل از صادرات از قوانین مجلس شورای اسلامی است که امسال ابلاغ شد و طی توافقاتی با بانک مرکزی در کاهش ۳ درصدی آن توافق کردیم زیرا به هزینههای بازاریابی و سرمایه گذاری توجه داشتیم.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از شاتا، وی تصریح کرد: تراز تجاری استان کرمان در مجموع مثبت شده و صادرات کشور از مواد خام در حال تبدیل به فناوری بالاتر است.
وزیر صنعت معدن و تجارت در پایان و با توجه به محدودیت زمان جلسه به مشکلات مربوط به زغال سنگ پرداخت و گفت: مخاطرات صنعت زغال سنگ در بخش ایمنی و سختی کار در نشستی جداگانه بررسی میشود.