×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
هم‌افزایی و شبکه‌سازی میان کنشگران قرض‌الحسنه ضروری است

رئیس دبیرخانه جشنواره ملی فرهنگی-هنری مهر ایران گفت: در این جشنواره سعی داریم با ایجاد ارتباط و تعامل با اصحاب رسانه، هنر، پژوهشگران و کنشگران صاحب ایده از خدمتگزاران فرهنگ قرض‌الحسنه تجلیل کرده و در ادامه بتوانیم با حضور این کنشگران شبکه جامعی از حامیان و متولیان قرض‌الحسنه ایجاد کنیم.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، دکتر «محمود خطیب» رئیس دبیرخانه جشنواره ملی فرهنگی-هنری مهر ایران بر مشارکت و حضور فعال اصحاب رسانه و اهالی هنر، پژوهشگران و صاحبان ایده حوزه قرض‌الحسنه در جشنواره مهر ایران تأکید کرد.
خطیب با حضور در برنامه «گفت‌وگوی اقتصادی» رادیو گفت‌وگو در خصوص «اهداف و رویکردهای توسعه کارآفرینی و ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه» گفت‌وگو کرد و با تأکید بر اینکه قرض‌الحسنه یک عقد خیرخواهانه است و کاملاً غیر انتفاعی و بر اساس ارزش‌های فرهنگی و دینی طراحی شده، گفت: در وام‌های قرض‌الحسنه حتی‌الامکان سعی می‌شود تا بازپرداخت اقساط و دریافت تضامین بر اساس توان افراد انجام شود و این سازوکار برای توسعه کسب‌وکارهای خرد و خانگی و افزایش توان خرید مصرف‌کننده با انعطاف بیشتری به کار گرفته می‌شود.
کالاکارت طرحی در خدمت توسعه کارآفرینی
وی با اشاره به اینکه بانک‌های تخصصی قرض‌الحسنه به منظور هدایت و مدیریت منابع مردمی ‌برای رفع نیازهای ضروری جامعه ایجاد شده‌اند، گفت: به‌طور مثال طرح کالاکارت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران علاوه بر اینکه گردش مالی را در چرخه تولید افزایش می‌دهد و سبب رونق اقتصادی می‌شود، این امکان را فراهم می‌کند که مصرف‌کنندگان بر اساس اعتبارسنجی و توان مالی خود نسبت به خرید کالاهای ایرانی به‌صورت اقساطی اقدام کنند.
خطیب با بیان اینکه طرح کالاکارت در خدمت رونق تولید ملی و افزایش توان خرید افراد کمتر برخوردار است، گفت: در این طرح زنجیره تولید، توزیع و فروش به صورت متعادل رشد و توسعه می‌یابد و در نهایت منجر به توسعه کارآفرینی و اشتغال‌زایی می‌شود.
این کارشناس مسائل بانکی با طرح این مطلب که وام‌های بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در راستای برنامه‌های مسئولیت اجتماعی بوده، گفت: این وام‌ها در امور عام‌المنفعه‌ای همچون ازدواج، خرید یا تعمیر مسکن، خرید کالای ایرانی و حمایت از کسب‌وکارهای خرد و خانگی و… بوده و هرکدام از آن‌ها فرآیندها و الگوهای خاص خود را برای ارائه و بازپرداخت دارند.
ضرورت طراحی الگویی جامع برای پرداخت وام قرض‌الحسنه
این کارشناس برجسته حوزه قرض‌الحسنه از امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران خبرداد و گفت: بر این اساس این بانک به شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان که در صدد ایجاد کسب‌و‌کارهای فناورانه هستند، وام قرض‌الحسنه تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌کند. پرداخت این نوع وام باید با حضور و تصدی‌گری نهادهای مسئول اکوسیستم فناوری انجام شود.
خطیب بر یکپارچگی و وحدت رویه در ارائه خدمات به کسب‌وکارهای اقتصادی با هدف کارآفرینی و اشتغال‌زایی تأکید کرد و گفت: واقعیت این است که باید متولیان سازمان‌های مسئول بر اساس مکانیزم‌های تعریف شده با نیازمندان وام ارتباط بگیرند و شرایط دریافت وام را فراهم کنند و با نیازسنجی و کارشناسی خود، افراد مستحق دریافت وام را به بانک‌ها معرفی کنند.
وی با تأکید براینکه بانک‌ها وظیفه ندارند که به سطوح و ماهیت کاری حوزه‌های کسب‌وکار ورود کنند، گفت: وظیفه نظام بانکی ارائه خدمات بانکی در قالب اعتبارسنجی و سپس ارائه وام بر اساس ظرفیت و تخصص افراد است.
خطیب پرداخت وام‌های تجمیعی با سود کمتر را راهکار مناسبی برای کسب‌وکارهای نوپا و توسعه کارآفرینی ندانست و افزود: راهکار اصولی و مؤثر ایجاد اکوسیستمی جامع و یکپارچه با مشارکت و تولی‌گری دستگاه‌های مختلف برای پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه است که ایجاد این نظام یکپارچه منجر به رشد و توسعه اقتصادی پایدار خواهد شد.
تشریح برنامه‌های جشنواره ملی فرهنگی – هنری مهر ایران
رئیس دبیرخانه جشنواره ملی فرهنگی – هنری مهر ایران در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با رادیو گفت‌وگو با تشریح اهداف و برنامه‌های جشنواره گفت: یکی از راه‌های مهم ترویج و توسعه فرهنگ قرض‌الحسنه برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهایی است که منجر به حضور و مشارکت طیف گسترده مردم برای ارائه ایده‌ها و دستاوردهایشان شود.
خطیب برگزاری نخستین جشنواره ملی فرهنگی – هنری مهر ایران را با محوریت موضوع فرهنگ قرض‌الحسنه معرفی کرد و گفت: در این جشنواره سعی داریم با ایجاد ارتباط و تعامل با اصحاب رسانه، هنر، پژوهشگران و کنشگران صاحب ایده از خدمتگزاران فرهنگ قرض‌الحسنه تجلیل کرده و در ادامه بتوانیم با حضور این کنشگران شبکه جامعی از حامیان و متولیان قرض‌الحسنه ایجاد کنیم.
رئیس دبیرخانه جشنواره ملی فرهنگی- هنری مهر ایران توسعه فعالیت کسب‌و‌کارهای نوپا و پیشران در حوزه خدمات قرض‌الحسنه را سبب ایجاد امکان حمایت از شتاب دهنده‌ها، فین‌تک‌ها و در نهایت مجموعه اکوسیستم فناوری در قالب نظام قرض‌الحسنه عنوان کرد.
خطیب در پایان، توسعه رویکرد مردمی فرهنگ قرض‌الحسنه را مهم و ضروری دانست و گفت: قرض‌الحسنه واژه‌ای است که صراحتاً ۵ بار در قرآن کریم به آن اشاره شده که این نشان می‌دهد وام قرض‌الحسنه یک امر نیکوکارانه و غیرانتفاعی است و باید در خدمت منافع و نیازهای مردم باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.