به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا شیخ نعیم قاسم، روز پنجشنبه در مراسم اولین روز از برگزاری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که به صورت وبیناری برگزار شد، با اعلام این مطلب افزود: وحدت اسلامی همچنین تکفیری ها را رسوا کرده و پرچم تعالی اسلام را برافراشته و ثابت کرده است که اسلام راه برادری، نصرت و پیروزی است؛ ارادۀ ما را برای رویارویی با چالشها استوار کرده و راه جریانهای انحرافی را برای تأثیرگذاری بر مردم ما بسته است. وی در ادامه تأکید کرد: ما باید وحدت را تحکیم بخشیده، فرزندانمان را با فرهنگ وحدت تربیت کنیم و برای رسیدن به نتایج آن در حوزۀ ایمان، تربیت نیکو، استقلال و مقاومت در برابر ظلم و سرکشی سرمایهگذاری کنیم. معاون دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه به شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و با بیان روایتی از حضرت علی (ع) که می فرماید «بلا برای ظالم تنبیه، برای مؤمن امتحان، برای انبیا علو درجه و برای اولیا مایه کرامت است»، اظهار کرد: کرونا بلا و امتحانی برای ماست. ما امروز با شیوع بیماری کرونا در سطح جهان روبه رو هستیم. این بیماری تمام مردم را تحت الشعاع قرار داده است. وی درباره چگونگی برخورد با این بلا خاطرنشان کرد: مسئولیت و تکلیف ما این است که برخورد درستی با این بلا داشته باشیم، به این معنا که در برابر کرونا تسلیم نشویم و تدابیر پیشگیرانه مثل حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت کنیم. همچنین، در عین آنکه به بیماری جسم توجه میکنیم نباید به بیماری روح و غفلت از یاد خدا بی توجه باشیم، به ویژه اینکه شبکههای اجتماعی که جایگزین بخشی از ارتباطات شده است، در صورت استفاده نادرست، می تواند ابزار فساد باشد.
توهین و فحاشی، بیان آزادی نیست شیخ نعیم قاسم درباره اهانتهای مکرر به پیامبر اسلام (ص) نیز اظهار کرد: مسلمانان حق دارند با پیامبر رحمت و اسلام محمد (ص) ارتباط داشته باشند، همچنان که حق دارند این مسئله را ابراز کنند. غرب ادعا میکند که قائل به آزادی بیان است. اما توهین و فحاشی آزادی بیان نیست بلکه زیرپا گذاشتن اخلاق، رفتاری فتنه گرانه و نشاندهندۀ ضعف منطق و توسل به سرکوب و ستم در برابر دیدگاه مخالف است. وی افزود: این که رییس جمهور فرانسه و دستگاه حاکم در این کشور برای توجیه جسارت به ساحت حضرت محمد (ص) دست به کار شوند و از عوامل آن دفاع کنند، نشانۀ سطحی بودن الگوی ارزشی غرب و بازگشت به رفتارهای جاهلی است. دستاورد فرانسه از این اقدام چیزی جز سرشکستگی و منزوی شدن از سوی مسلمانان و آزادگان جهان نخواهد بود. فرانسه باید شیوۀ تعامل خود با اسلام و مسلمانان را تغییر دهد که اگر چنین نکند تنها خود زیان خواهد دید.
تجاوز اقتصادی به بهانه سیاسی شیخ نعیم قاسم در خصوص تحریمهای ظالمانه آمریکا نیز افزود: آمریکا تحریمهای اقتصادی علیه ایران وضع کرده است که هدف آن دستیابی به برخی اهداف سیاسی است. ما با یک تجاوز اقتصادی برای تحقق اهداف سیاسی رو به هستیم. آمریکا میخواهد که ایران از او تبعیت کند. میخواهد ایران از توان دفاعی خود دست بکشد تا راحت بتواند مواضع و شروط مد نظرش را بر این کشور تحمیل کند. میخواهد ایران روابط خود را با ملتهای منطقه که شوق استقلال و آزادی در آنان موج میزند، به ویژه ملت فلسطین و آرمان بر حق آن، قطع کند.
وی افزود: آمریکا حزب الله را هم تحریم کرده است؛ زیرا حزب الله توانایی خود را در مقاومت، آزادسازی سرزمینها و حمایت از استقلال نشان داده است، اما آنها میخواهند اسرائیل صاحب هیمنۀ و تأثیر باشد، و ملتهای منطقه از آزادی، استقلال و روحیۀ ایستادگی و مقاومت به دور باشند. شیخ نعیم قاسم تاکید کرد: ما همچنان که با ایستادگی و ادامۀ مقاومت به اشکال مختلف فرهنگی، رسانهای، تربیتی، اجتماعی و نظامی به مقابله با تحریمها برخاسته ایم، باید مقاومت را استمرار بخشیم و این راه و روش را در میان نسل های نو تقویت کنیم و انشاء الله پیروزیهای بیشتری را به دست خواهیم آورد.
توطئه بین المللی برای سلطه به کشورهای اسلامی وی درباره عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: اقدام برخی کشورها در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، خیانت نظامهای حاکم است حال آنکه امید حقیقی به ملتهاست. عادی سازی روابط از سوی امارات، بحرین و سودان و نیز عربستانی که پشت سر آنها ایستاده است، بخشی از توطئه بین المللی برای سلطه یافتن بر کشورها و ثروتهای ما، و ربودن قدس و فلسطین از دست ماست. آنان که دست به عادی سازی روابط زدند باری پنهان بر دوش امت اسلام بودند؛ امروز دست این حاکمان رو شده و انحرافاتشان آشکار گشته است. این عادی سازی روابط انشاءالله گامی بزرگ به سوی سقوط آنان خواهد بود. نعیم قاسم تاکید کرد: واکنش شایسته به اقدام آنان که دست به عادی سازی روابط زدند، حمایت همه جانبه از مقاومت است. نگاه ما باید به فلسطین، جهاد مردمش و وحدت گروههای مختلف آن برای مقابله با اشغالگری باشد.
کرونا یک آزمایش الهی است
بو عبدالله غلام رئیس شورای اسلامی الجزایر در این برنامه وبیناری با اشاره به اینکه خداوند با ویروس کرونا ما را مورد آزمایش قرار داده است، گفت: قضا و قدر الهی همیشه همراه با لطف و رحمت الهی است و در آن ارزش تربیتی عظیمی نهفته است.
وی ادامه داد: ویروس کوچک کرونا بشریت را فرا گرفت و باعث شد که انسان ها به عجز و ناتوانی خود آگاه شوند، این ویروس با روش های پیچیده و مبهم خود انسان ها را درمانده کرد؛ انسان، ضعیف و ناتوان آفریده شده است، اما ضعف و ناتوانی منجر به تواضع می شود و ناتوانی باید انسان را به سمت کار و کوشش سوق دهد و در این مسیر به خداوند متعال توکل کند؛ اینجاست که ارزش همکاری بین انسان ها که خداوند متعال ما را به آن توصیه کرده، مشخص می گردد.
رئیس شورای اسلامی الجزایر افزود: بیماری، قضا و قدر الهی است و در دین اسلام ایمان به قضا و قدر جزو ارکان ایمان به حساب می آید و رضایت و پذیرش نیز جزو ارکان ایمان است؛ تسلیم شدن در برابر خداوند علاوه بر رضایت و پذیرش قضا و قدر، شامل نحوه برخورد و واکنش مسلمانان در برابر قضای الهی نیز می شود. انسان با ایمان بر این عقیده که قدر الهی، آزمایشی از سوی خداوند متعال است، باید به او تکیه کند و در برابرش تسلیم باشد.
وی خاطر نشان کرد: نباید ویروس کرونا را با معیار خیر و شر بررسی کنیم؛ بلکه باید به آن به عنوان آزمایش و رحمت الهی نگاه کنیم که می تواند ایمان انسان ها را تقویت کند؛ ایمان و توکلی که برخی انسان ها از آن غفلت کرده اند و فقط وقتی که دچار ناتوانی و مشکل می شوند به یاد خداوند متعال می افتند.
امت مسلمان مورد آزمایش الهی قرار گرفته است
علامه سید شیخ شمس الدین شرف الدین، مفتی دیار یمن در مراسم افتتاحیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که به صورت وبیناری پخش شد، گفت: اکنون که با هجمه های فراوانی روبه رو هستیم باید عزم خود را جزم کنیم و با پیروی از سنت رسول اکرم (ص)، به حکمت و شجاعت آراسته گردیم. چون برای مقابله با هجمه دشمنان راهی جز وحدت و دعوت مسلمانان به جهاد فی سبیل الله نیست.
وی با اشاره به خطرات کنونی حاکم بر جوامع انسانی گفت: ظهور ویروس نشان دهنده دو مساله است. یکی آنکه عقوبتی الهی در برابر کارهایی است که مردم مرتکب می شوند. چون خدا فرموده اگر به مصیبتی دچار شدید، بدون شک آن مصیبت از سوی خود شماست. پس آیات قرآن نیز نشان می دهند که این مساله عقوبتی برای کارهای خود ماست و ما باید به خود رجوع کنیم و ببینیم که در کجا با سنت پیامبر و کتاب خدا مخالفت کرده ایم. مثلا در حال حاضر ربا در کشورهای اسلامی معمول شده است در حالی که در دین حرام اعلام شده است.
علامه شرف الدین افزود: احتمال دوم، آزمایش الهی است. گاهی انسان اعمال صالح انجام می دهد و جامعه نیز جامعه صالحی است اما همانطور که پیش از این نیز انبیای الهی که البته بسیار صالح تر از ما بودند، مورد آزمایش قرار گرفته اند، شاید ما هم با آزمایش الهی مواجه هستیم. در شرایط آزمایش الهی نیز بر ماست که با صبر و حمد و تسبیح خداوند این آزمایش را پشت سر نهیم و به پروتکل های بهداشتی پایبند باشیم.
وی افزود: تا زمانی که دارو یا واکسنی برای این ویروس کشف شود باید با توبه و رجوع به خداوند متعال امید خروج از آن را داشته باشیم. چرا که خداوند بهترین وسیله برای درمان هر دردی است. و در این میان استغفار و توبه درمان این درد است.
فرصتی طلایی برای مسلمانان
رییس سابق سازمان دیانت ترکیه از وضعیت کرونایی جهان به عنوان فرصتی طلایی برای مسلمانان یاد کرد تا بار دیگر ماهیت روابط علوم دینی با علوم طبیعی را تشریح کنند.
محمد گورمز رییس سابق سازمان دیانت ترکیه و رییس موسسه اندیشه اسلام با اشاره به فراگیری ویروس کرونا در جهان گفت: ۳۰ سال پیش از تولد پیامبر اکرم (ص)، طاعون فراگیر شد. یعنی در سال ۵۴۰ میلادی، این طاعون تمام دنیا را فراگرفت و باعث شد دو امپراطوری بزرگ آن زمان یعنی روم و ساسانی به زوال گراییده و دلیل مهمی برای فراهم شدن مقدمات آغاز فتوحات اسلامی شکل بگیرد.
وی افزود: در قرن ۱۴ بین سال های ۱۳۴۷ و ۱۳۵۲ میلادی، طاعونی که بعدها مرگ سیاه نام گرفت اروپا را فرا گرفت و در اثر آن ۴۰ درصد از مردم اروپا جان باختند و در نهایت، سال های تاریک قرون وسطی به پایان رسید. مدت کوتاهی بعد واکسن کشف شد و به خرافات کلیسا در خصوص طاعون پایان داد.
گورمز افزود: منطق سلیم و شرع حکیم بر ما واجب می کند که بعد از تجربیات گذشته و حال، به آینده بنگریم و با ترسیم الگوهای مشابه، برای آینده برنامه ریزی کرده و استراتژی های لازم برای آینده دین و تدین را طراحی کرده و آن را در اختیار تمام عالمان دینی، مبلغین و طلبه علوم دینی قرار دهیم تا آنان آمادگی خود را برای آینده کسب کنند.
وی از ضرورت تاثیرگذاری در فقه اقتصاد سخن گفت و افزود: شیوع این ویروس باعث شده تا برخی جنگی را میان علم و دین به پا کنند این در حالی است که این مساله ناشی از فهم غلط از دین و درک نادرست از علم است. دین هرگز برای مداوای ویروس ها یا انجام عمل جراحی نیامده است و علم نیز هرگز برای علاج دردهای روحی انسان اختراع نشده است.
حاجی شیخ عبدالعزیز بن جنید، مفتی اعظم سلطنت بروئنی دارالسلام در یک پیام ویدیوئی گفت: در طول تاریخ بشریت، هیچگاه نبوده که انسانها از هجوم مخلوقات که از جمله آنها هجوم ویروس است، در امان بوده باشند. در جهان امروز، خداوند بر ما ویروس فرستاده که از جمله انواع مخلوقات زنده و بسیار دقیق به شمار میرود و باید دانست که خداوند هر موجودی را که خلق میکند در آن حکمتی نهفته است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات مختلفی برای ممانعت از هجوم این ویروس و مبتلا ساختن مردم صورت پذیرفته است، یادآور شد: ما دستورات تمامی مقامات ذیربط و در راس آنها مقامات بهداشت و درمان را به اجرا در آوردیم. اکنون وقت آن رسیده است که منتظر تولید واکسن این بیماری باشیم که طرفهای بسیاری بدین منظور مشغول فعالیت هستند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=42300