×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۲ آبان , ۱۴۰۳
ورود  ۱۰ هزار پرونده «ماده ۴۷۷» به دیوان عالی در دو سال اخیر

به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضوی مقدم در اختتامیه “نخستین جشنواره علمی- پژوهشی  شهید بهشتی” گفت:  همیشه طرفدار حق باشید. وظیفه اصلی دستگاه قضایی اجرای عدالت و احقاق حق است و هیچ چیزی در این عالم مفیدتر از اجرای عدالت برای حفظ نظام نیست. مفیدترین چیز برای حفظ نظام اجرای عدالت است. مردم تشنه حق و عدل هستند و در دستگاه قضایی این وظیفه سنگین  بر دوش ما گذاشته شده که اگر از آن برنیاییم در پیشگاه خدا هیچ حجتی را نداریم زیرا  قدرت و راه را داده است و از این فکر و نخبگان می توانیم برای اجرای حق و عدل استفاده کنیم.
وی افزود: ما به پژوهشگاه نیازمندیم و پژوهشگاه  بازوی توانمندی است در وظیفه ای که قانون اساسی برعهده دیوان عالی گذاشته است.  
رییس دیوان عالی کشور یادآور شد: این همه رای در مملکت صادر می شود و ما می خواهیم براین آرا نظارت کنیم. حقیقتا کار  سنگینی است که نیازمند حمایت بخش های مختلف از جمله پژوهشگاه است. بخشی از آرا که قضات صادر می کنند به دیوان عالی می آید ولی عمده آرا در استان ها قطعی می شود و به دیوان نمی آید. در صورتی که درخواست اعمال ماده  ۴۷۷ شود  به دیوان می آید که تعداد آنها درصد کمی است. لذا ما نیاز داریم که این آرا سنجیده و تحلیل و نقد و مقایسه شود. این امر کمک می خواهد و اگر بخواهیم وظیفه خود را بدرستی انجام دهیم نیازمند کمک هستیم.
وی افزود:  در سال ۹۸ و ۹۹ حدود ۱۰ هزار پرونده ماده  ۴۷۷ به دیوان عالی آمد و  رییس قوه  قضاییه  برای رسیدگی مجدد این  پرونده‌ها در دیوان عالی موافقت کردند.   این تعداد برای قوه قضاییه زیاد است. پژوهشگاه می تواند این پرونده ها را  موضوع بندی کند که در چه قسمتی آرا ایراد دارد، آیا  در بدوی است یا تجدیدنظر، بیشتر چه ایراداتی هست. اگر موضوع بندی شود برای ما مفید است.
وی یاداور شد: مثلا در یکسال گذشته دیوان عالی چند اعاده دادرسی را پذیرفته است.    اینها را ما نیاز داریم.   متاسفانه ابزار لازم را که بتوانیم نظارت ها را بخوبی اعمال کنیم نداریم.   دادگاه‌ها به پرونده ها مشغول شده‌اند و  فکر و  ایده وهنر  با این حجم بالای پرونده ها از قضات گرفته شده است.   گاهی قاضی  با هنری می تواند پرونده ای را حل و فصل کند ولی وقتی فرصت نداشته باشد باید طبق ماده قانونی رای را صادر کند. گاهی شرایط زمانی در تصمیم گیری ما اثر دارد اما با مشغله زیاد نمی توانیم آن را اعمال کنیم. ما  به شما عزیزان نیازمندیم. شما بیایید این ۱۰ هزار پرونده را که در دیوان تمام  شده موضوع بندی کنید و ببینید چه ایراداتی داشته است.
در ادامه این مراسم سیدحجت الله علم الهدی رییس پژوهشگاه قوه قضاییه گفت:  پژوهشگاه به عنوان بازوی علمی قوه قضاییه در تلاش است که حداکثر استفاده را از ظرفیت درون  قوه قضاییه اعم از قضات و کارمندان و… و نیز ظرفیت های بیرونی قوه قضاییه اعم از  فضلا و نخبگان و… را  جهت رشد و تحول قوه قضاییه و حل مسایل و چالش های قوه قضاییه در نظر گیرد.
در پایان مراسم از مدیران برخی رسانه‌ها از جمله علی متقیان مدیر عامل ایسنا، مدیرمسئول  موسسه فرهنگی جام جم، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، مدیرعامل باشگاه خبرنگاران، مدیر خبرگزاری صدا و سیما و  پژوهشگران، قضات و ایده های برتر قوه قضاییه تقدیر شد.  
انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.