×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، بعد از وقوع چندین زلزله شدید در کشور و خسارت های مالی و جانی فراوان، دولت در سال ۸۴ به این فکر افتاد که ساخت مسکن روستایی را با تسهیلات بانکی آغاز کند تا بتواند میزان خسارت های مالی را به مرور کاهش دهد. این برنامه دولت با هدف نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در مقابل زلزله و سیل اقدامی بود که توانسته تاکنون بیش از یک و نیم میلیون واحد مسکونی روستایی را مقاوم و نوسازی کند. بر اساس مصوبه دولت در سال ۸۴ قرار شد تا هر سال ۱۵ درصد به سقف تسهیلات اضافه شود. این برنامه در آن سال با سقف تسهیلات ۵ میلیون تومانی آغاز شد. بنابراین طبق پیشنهادی که امسال بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به دولت ارائه کرد قرار شد تا امسال نیز برای سهمیه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود پنج درصد پرداخت شود. سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی برای سال گذشته ۴۰ میلیون تومان بود.
عزیزالله مهدیان معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفت و گو با هیبنا، با اشاره به اینکه از سال ۸۴ که برنامه اعطای تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن روستایی آغاز شد تاکنون ۳۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی با نرخ سود پنج درصد پرداخت شده است گفت: از زمانی که برنامه نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور آغاز شد تاکنون بیش از یک میلیون و ۷۵۵ هزار واحد مسکونی احداث شده است.
وی ادامه داد: به هر حال با آغاز پرداخت تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن با پنج میلیون تومان یک حرکت خوب و مناسبی برای ساخت مسکن روستایی آغاز شد که امروز ثمره آنرا می بینیم. سال گذشته به منظور حمایت از خانوارهای روستایی وام ساخت و نوسازی مسکن روستایی از ۲۵ میلیون تومان به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافت و امسال نیز این عدد به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است است که می تواند بسیار موثر و مفید باشد.
مهدیان خاطر نشان کرد: طرح بهسازی مسکن روستایی از سال ۱۳۷۴ توسط بنیاد مسکن با هدف بهبود کیفی مسکن و بافت روستایی و ارتقای سطح ایمنی، بهداشتی، رفاه و آسایش مسکن روستاییان آغاز شد ولی با فراز و نشیب ها و مشکلات فراوان اداری و اجرایی روبه رو بود، چنانکه با تمام تلاش های صورت گرفته در سال های ۷۴ تا ۸۴ فقط ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی بهسازی شد. به منظور شتاب بخشیدن به روند تبدیل ساختمان های کم دوام به بناهای با دوام و با استناد به مطالعات طرح جامع مسکن طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی یا طرح مقاوم سازی در سال ۱۳۸۴ در هیات دولت مطرح شده و به تصویب رسید.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن مسئول ساماندهی وضعیت مسکن در تمام روستاهای کشور شده است.این مسئولیت از سال ۸۴ بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شده است.

وی با بیان این که در حال حاضر ۴۰ درصد از واحدهای مسکونی روستاییان مقاوم است، پیش از سال ۸۴ تنها هفت درصد از واحدهای مسکونی روستایی مقاوم بود اما این رقم اکنون به ۴۰ درصد رسیده است گفت: در مجموع همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات خوب بوده است، بانکها برای پرداخت وام نیاز به منابع دارند از این رو از روستاییان درخواست می شود نسبت به بازپرداخت به موقع تسهیلات اهتمام داشته باشند.

بانک مسکن زودتر از سایر بانکها سهمیه خود را به شعب ابلاغ و اجرایی می کند
معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این سئوال که چند بانک عامل اقدام به پرداخت تسهیلات مسکن روستایی می کنند؟ و کدام بانک بهترین عملکرد را در این بخش دارد گفت: در حال حاضر هفت بانک مسکن، ملت، صادرات، تجارت، ملی، سپه و رفاه اقدام به پرداخت تسهیلات مسکن روستایی می کنند که در سال جاری سقف آن ۵۰ میلیون تومان است.
وی اضافه کرد: در میان هفت بانک عامل پرداخت کننده تسهیلات مسکن روستایی، سهمیه بانک مسکن از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی مورد برنامه بازسازی، ۳۵ هزار سهمیه پرداخت تسهیلات مربوط به بانک مسکن است.نکته ای که در این خصوص وجود دارد این است که در میان این هفت بانک عامل ، بانک مسکن زودتر از سایر بانکها سهمیه خود را به شعب ابلاغ و اجرایی می کند.
مهدیان ادامه داد: با تصویب دولت ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات طرح ویژه نوسازی و بهسازی واحد های مسکونی روستایی در سال ۱۳۹۹پرداخت می شود. مبلغ این تسهیلات ۵۰ میلیون تومان با نرخ سود پنج درصد است.

به گفته وی، در کشور پنج میلیون و ۳۰۰ هزار واحد روستایی وجود دارد که تاکنون بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نوسازی شده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.