×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

مدیرعامل سیمان داراب گفت: اعتقاد مدیران و مسئولان صنعت سیمان بر این است که در موضوع خروج سیمان از بورس کالا، دلالان پشت این ماجرا هستند و با دادن آدرس های غلط به تصمیم گیران فشار می آورند تا این محصول از بورس کالا خارج شود؛ چنانچه این اتفاق رقم بخورد به دوران دلال بازی بازخواهیم گشت و صنعت، مصرف کننده و دولت بازنده اصلی این تصمیم خواهند بود.

به گزارش کیوسک خبر به نقل از اقتصاد آنلاین؛ اکبر مجید پور از مدیران باسابقه صنعت سیمان با تاکید بر اینکه قیمت سیمان تاثیر بسیار ناچیزی در هزینه ساخت مسکن دارد به … گفت: برای ساخت هر متر مربع مسکن، بین ۳ تا ۵ پاکت سیمان مصرف می شود که این رقم به ۲۰۰ هزار تومان و در بالاترین حالت به ۴۰۰ هزار تومان می رسد.
وی ادامه داد: این در حالی است که ارزان ترین قیمت هر متر مربع مسکن در تهران کمتر از ۱۵ میلیون تومان نبوده و چنانچه این رقم را با هزینه حداکثر ۴۰۰هزار تومانی سیمان مقایسه کنیم، عدد بسیار ناچیزی است.
مجید پور یادآور شد: متوسط مصرف سیمان در هر متر مربع ساخت مسکن به سه کیسه (۵۰ کیلویی)، می رسد و در اسکلت بتونی مصرف به ۵ پاکت هم خواهد رسید اما نمی توان آن را در هزینه ساخت مسکن تاثیرگذار دانست.
این مدیر صنعت سیمان تصریح کرد: اعتقاد مدیران و مسئولان صنعت سیمان بر این است که در موضوع خروج سیمان از بورس کالا، دلالان پشت این ماجرا هستند و با دادن آدرس های غلط به تصمیم گیران فشار می آورند تا این محصول از بورس کالا خارج شود.
وی یادآور شد: از زمانی که سیمان و قبل تر از آن، فولاد وارد بورس کالا شد، نه تنها صنعت که شامل تولید، بهسازی و بازسازی است، از آن منتفع شد بلکه مصرف کننده با قیمت های پایین تر روبه رو شدند و دولت نیز به عنوان مالیات گیرنده از آن منفعت برد به طوری که دولت با جمع آوری مالیات، بخشی از هزینه توسعه کشور و زیرساخت ها را تامین کرده است اما با خروج این دو کالا از بورس، تنها دلالان هستند که منتفع می شوند در حالی که مالیاتی به دولت نمی پردازند و نفعی هم برای تولید، اشتغال و کارآفرینی ندارند.
مجیدپور با اشاره به سخنان اخیر وزیر راه و شهرسازی درباره ارتباط گران شدن سیمان و رشد هزینه های مسکن، گفت: تعجب دست اندرکاران صنعت و تولید از این است که آقای بذرپاش مدتی رئیس دیوان محاسبات بوده اند و با این مقولات آشنا هستند در حالی که اکنون انتقاد را به سمت بخش تولید و بورس کالا گرفته اند.

پشت قضیه خروج سیمان از بورس، دلالان هستند/ صنعت، مصرف کننده و دولت، بازندگان خروج از بورس

وی یادآو شد: همواره از نظام قیمت گذاری و قیمت های دستوری ضربه خورده ایم و چنانچه در مورد سیمان و فولاد نیز به قیمت های دستوری بازگردیم، نظام دلالی با قدرت بیشتری به بازار بازخواهد گشت.
به گفته مجید پور، پیش از ورود سیمان به بورس کالا، دلالان هر تن سیمان پاکتی را به بهای ۳۰تا ۳۲هزار تومان می خریدند اما با سود بیش از سه برابری، این محصول را به نرخ ۱۰۰هزار تومان در بازار می فروختند حال طی سال های اخیر از این منافع دور مانده اند و در حال فشار آوردن به برخی مقامات هستند تا دوباره به همان دوران بازگردند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.